|  Home  |  Site Map  |  Reclame  |  Promotii  | 

LEXXAS, Director de produse si servicii romanesti

ARHIVA LEXXAS NEWS Anul 2018 :

LEXXAS NEWS: 2018

Ediţie Săptămânală : 7 Ianuarie 2018

Amazon a deschis recent un nou centru de inginerie în Bucureşti şi va recruta cel puţin 1.300 de angajaţi.

Crucea de Bobotează a fost produsă în congelator anul acesta, din cauza temperaturilor ridicate nu avem niciun râu îngheţat.

România este pe ultimul loc în Uniunea Europeană la rata personalului angajat în sectoarele de producţie de înaltă tehnologie, conform Eurostat.

Epuizată după o scurtă luptă cu munca, Lia Olguţa Vasilescu se odihneşte pe un sezlong de pe terasa, cu piscină, a unui hotel de 4 stele din centrul Havanei.

Elena Udrea : "Eu am dosare penale şi sunt coruptă pentru că v-am plătit vouă prestaţia politică de rahat prin campanii sau salariile de jurnalişti deontologi". Care va să zică PDL a sponsorizat ziarişti şi Coldea le-a dat informaţii.

9 % din totalul automobilelor vândute de RENAULT, adică 350.000, sunt DACIA DUSTER. Secretul strategiei low-cost a RENAULT: costul de 10 euro/oră al manoperei în EST, de 3 ori mai mic ca în Franţa.

Cabana lui Adrian Năstase de la Azuga a fost incendiată de servicii ca să vadă poporul că are nu numai la Cornu. Să numărăm casele.

Imamii din Turcia au decretat că fetiţele pot deveni mirese chiar şi la vârsta de nouă ani, este suficient să fie în măsură să procreeze. De ce se fac Imamii că nu ştiu că miresele copii sunt de fapt vândute de către familiile lor ? Pentru că Evul mediu nu s-a încheiat pe acolo.

Preafericitul Părinte Daniel sărbătoreşte Crăciunul pe stil vechi, pe data de 7 ianuarie. După vizita la Moscova a împrumutat obiceiurile vechi. Ajuns la doar 38 de ani, Arhiepiscop al Iaşilor şi Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, iar la vârsta de 56 de ani, Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, are un dosar cu o ascensiune rapidă cum numai prea–acoperiţii masoni au.

Guvernul a adoptat o ordonanţa de urgenţă care permite Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) să reţină la bugetul propriu 15% din sumele recuperate de la contribuabili pentru a le acorda premii angajaţilor. Acum aţi înţeles de ce sunt lăsaţi contribuabilii să fure ani de zile ?

Dodon a anunţat începerea lucrărilor de reparaţie a clădirii Preşedinţiei, devastată în timpul protestelor din aprilie 2009. Probabil vrea ca protestatarii Anti-Dodon să aibă o clădire reparată în care să dea cu pietre altfel nu s-ar şti care au fost loviturile din 2009 şi care vor fi din 2018.

Iran: revolta impotriva ayatollahilor este facută de cei mai săraci iranieni, cei din oraşele mai mici, unde regimul ayatollahilor a avut sprijin ... până acum .

Emanuel Ungureanu, deputatul USR care a dezvăluit practicile medicului Mihai Lucan : "descoperim o ţară coordonată de reţele de tip mafiot, care cuprind medici, procurori, judecători, oameni din SRI, cu complicitatea altor doctori care ştiu că pacienţii sunt direcţionaţi de la stat la privat, unde sunt jecmăniţi de bani" .

Igor Dodon a fost suspendat temporar pentru a treia oară din funcţie, deoarece a refuzat repetat să promulge legea "anti-propagandă" . Supărarea sa este datorită interzicerii buletinelor de ştiri ale televiziunilor din Federaţia Rusă transmise în Republica Moldova.

Nemulţumiţi de corupţia din ţara lor, locuitorii din trei judeţe din nord-vestul Bulgariei vor să se unească cu România ca să experimenteze corupţia de la noi. Iniţial am râs dar acum ne gândim că ori şi-au băgat serviciile secrete coada ori bulgarii au pus ochii pe zona Timisoara-Arad unde speră să-şi găsească servicii. Propunem să dăm la schimb Bulgariei doua judeţe: Harghita şi Covasna.

Ediţie Săptămânală : 14 Ianuarie 2018

Să comparăm generaţia care a înfăptuit România Mare în 1918 cu generaţia de baroni locali din 2018 ? În clipa în care zicem "local" este clar că nişte fanarioţi judeţeni nu vor realiza nimic din ceea ce depăşeşte graniţele judeţului pe care îl căpuşează. Basarabia are o treime din populaţie unită deja cu România prin cei un milion de basarabeni care au cetăţenia româna . Deoarece România a recunoscut graniţa cu Republica Moldova, obligată, atunci când a intrat în UE, nu există altă soluţie decât ca Basarabia să ceară unirea altfel o să facă jocul oligarhilor ruşi.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis mai multe avertizări de Cod Galben pentru Bucuresti si 12 judete din sud.

CIA neagă orice implicare în manifestaţiile din Iran. Agenţii implicaţi au fost daţi afara din agenţie cu mulţi ani în urma …

Milos Zeman a câştigat primul tur al alegerilor prezidenţiale din Cehia. Acesta este prorus.

Selfita a fost catalogată drept tulburare mintală a persoanelor care simt nevoia să publice mereu fotografii cu propria persoană în mediile de socializare. Nomofobia reprezintă frica de a nu fi în apropierea unui telefon. Cyberhondria reprezintă senzaţia de rău după căutarea în mediul online a unor simptome de boală. Să nu ziceţi că nu v-am spus !

Ministerul de Externe rus ameninţă Republica Moldova cu noi represalii în urma promulgării legii care restricţionează retransmisia programelor informative şi analitice din Rusia .Legea a fost promulgată de preşedintele parlamentului Andrian Candu, în locul lui Igor Dodon, suspendat pentru că a refuzat repetat să o semneze. Credem că ruşii se întreabă de ce l-au sprijinit pe Dodon dacă stă tot pe tuşă .

Americanii vor redenumi strada din faţa Ambasadei Ruse din Washington după numele lui Boris Nemţov, politician reformist şi critic al lui Vladimir Putin. Boris Nemţov a fost împuşcat lângă Kremlin în 2015.

Rusia a desfăşurat o nouă divizie de rachete sol-aer S-400 în Crimeea.

Guvernul încearcă să răscumpere 51% din acţiunile Şantierului Naval Mangalia, pe care le Daewoo încearcă să i le vândă lui Damen. Tudose : "Trebuie să facem nişte fregate şi poate le facem noi".

Serviciile secrete ucrainene au găsit un document care aparţine şefului KGB din Ucraina în care scrie ca Patriarhatul Moscovei a fost creat de NKVD predecesorul lui KGB, actual FSB. Citam "Este important să fie asigurat că între candidaţii nominalizaţi SUNT MAJORITARI AGENŢII NKVD pentru a putea avansa strategia noastră la Sinod". Cam aşa este şi acum. Noapte bună ordodocşi, oriunde v-aţi afla.

Un preot care conducea beat a fost oprit de poliţia din Judeţul Iasi. Nu a recunoscut că el a condus şi a declarat că "Însuşi Dumnezeu a condus pâna acolo".

Şefii din poliţie care au demisionat s-au grăbit. Poliţistul pedofil a declarat: "Ce le-am făcut copiilor nu întruneşte elementele unei infracţiuni"

Tudose : "am transmis că dacă steagul secuiesc va flutura în vânt, toţi cei responsabili de acolo vor flutura lângă steag. Nici nu poate fi vorba de o astfel de autonomie pentru secui. Cât timp cântă ei acolo, la ei în curte, e una, dar din punct de vedere legal lucrurile sunt foarte clare"

Ponta : "mă uit cu mare tristeţe la un PSD condus de traseişti de la PD şi PRM, de feudali analfabeţi şi aroganţi, de oameni cu milioane de euro din surse ascunse"

Comisia Europeană a desemnat 39 de experţi pentru dezvoltarea unei strategii la nivelul Uniunii Europene în vederea combaterii fenomenului ştirilor false ,fake news, şi a dezinformarii în mediul online.

Codrin Ştefănescu: "Luni are loc, la PSD, şedinţa CEX . Conducerea partidului să rămâna cea care este, guvernul să-şi facă treaba". În concluzie … pupat piaţa Independenţei . Mai vedem …

Ediţie Săptămânală : 21 Ianuarie 2018

Dacă Făt Frumos al saşilor a fost sfătuit, bine a fost sfătuit iar dacă a gândit cu capul lui, bine a gândit când a fost de acord ca zgripţuroaica Vasilica să facă figuraţie în scaunul de prim-ministru. Argumentul transmis cu aritmetica majorităţii parlamentare a fost doar pentru coloratură. Argumentul nostru este că doamna Vasilica, în calitate de marionetă coafată mânuita de păpuşarul teleormănean, va face praf ce a mai rămas din ţara asta trăgându-l în jos pe mânuitorul sforilor ei şi lăsând loc pentru prestaţia lui Iohannis cu România la preşedinţia UE crescându-i procentele în preajma alegerilor prezidenţiale.

Henrik Ibsen a zis: "O comunitate este asemenea unei corăbii; oricine trebuie să fie pregătit pentru a prelua cârma". La ritmul în care schimbă Dragnea prim-miniştrii o să ajungem toţi să preluăm cârma. Avem senzaţia că următorul prim-ministru ar trebui deja să iasă la încălzire. Dragnea fă-te că antrenezi !

Premierul britanic Theresa May zice că va nu fi un al doilea referendum privind Brexit-ul, respingând astfel o ofertă din partea liderilor Uniunii Europene ca Marea Britanie să rămâna în UE. Rămâne 29 martie 2019 data Brexit-ului !

Turcia a lansat o operaţiune militară terestră împotriva miliţiilor kurde YPG din nordul Siriei, ramura siriană a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK). Acestea au fost aliate ale Statelor Unite în lupta împotriva grupării Stat Islamic dar Unchiul Sam se mulţumeşte să privească cu "îngrijorare" atacul turcilor.

Pentagonul şi-a stabilit obiectivul: Contracararea Chinei şi a Rusiei ca priorităţi ale securitaţii naţionale a Statelor Unite.

Traian Basescu o acuză pe Raluca Turcan că, împreuna cu alţi doi parlamentari, a iniţiat o lege prin care se dă amnistie fiscală pentru dezvoltatorii imobiliari evazionişti. Şi tu Ralucuţa ?

Siegfried Mureşan: "Viorica Dăncilă, un politician cu performanţe slabe şi prestaţii la limita ridicolului."

Populaţia din România are o avere de 370 mld. euro din care cea mai mare parte revine activelor imobiliare, conform datelor Băncii Naţionale. Un român are o avere de şase ori mai mică decât un european din zona euro.

CancerSEEK, o nouă analiză de sânge dezvoltată de Johns Hopkins University detectează opt tipuri frecvente de cancer.

Cea mai mare bancă din Franţa, BNP Paribas, şi-a înfiinţat o sucursală la Bucureşti.

Cel mai mare loc de joacă pentru copii, din Romania, s-a deschis în Braşov: Superland Braşov

Unul din cinci copii se declară mulţumit cu o relaţie exclusiv online, conform unui studiu al organizaţiei nonprofit Internet Matters, fără să se obosească să se întâlnească vreodată cu persoana respectivă.

Zeci de mii de oameni au protestat în Bucureşti împotriva modificării legilor justiţiei. Manifestanţii au aprins lanternele şi au cântat imnul în faţa Parlamentului.

Metrorex vă recomandă : Să staţi departe de peron ! Jandarmeria vă recomandă : Nu plecaţi de pe peron ! Nu ieşiţi la suprafaţa !

Ediţie Săptămânală : 28 Ianuarie 2018

Carmen Dan rămâne la Ministerul de Interne ca să continue dotarea Jandarmeriei cu echipamente … şi să modifice testele psihologice astfel încât orice psihopat să poată avea în raniţă bastonul de jandarm.

Oxford Institute for Energy Studies avertizează Rusia, la care jumătate din venituri vin din petrol şi gaze, că sfârşitul erei petroliere va veni mai devreme decât s-a estimat. Valabil şi pentru arabi.

România riscă să ajungă pe lista neagră alături de Polonia pentru că pune în pericol independenţa Justiţiei. Jean-Claude Juncker şi Franz Timmermans: "Urmărim cu îngrijorare evoluţiile recente din România. Independenţa sistemului judiciar românesc şi capacitatea sa de a combate în mod eficace corupţia constituie pietre de temelie fundamentale ale unei Românii puternice în cadrul Uniunii Europene"

Simona Halep a pierdut finala de la Australian Open. Rochia roşie cumpărata de pe Internet i-a purtat ghinion.

Între cei 340 de lideri politici aşteptaţi să participe la Forumul Economic Mondial de la Davos nu este niciun oficial român.

S-a tăiat "pamblica" noului guvern. De-ar mai duce-o pân' la Paşte leliţele din Teleorman.

George Soros a criticat Facebook deoarece ştirile false din online au ajuns să defineasca rezultatele unor alegeri. În opinia sa, giganţii din online s-au transformat într-un "monolit de forţa" utilizat exclusiv pentru manipularea maselor. E invidios …

Dacă SUA va continua să-şi devalorizeze dolarul în tandem cu impunerea de tarife importurilor, ar putea forţa alte state să ia contramăsuri, ceea ce ar duce la un război comercial şi valutar.

Vicepreşedintele CE Jyrki Katainen : "Europa are o problemă cu lipsa de fonduri pe care o va lăsa Brexitul în bugetul UE"

Alegerile din Cehia, unde s-au luptat proeuropeanul Jiri Drahos şi prorusul Milos Zeman au fost câştigate de omul ruşilor.

Tribunalul Bucureşti a admis cererea DNA de a interzice Tel Drum să ceară dizolvarea sau lichidarea pe motiv că creează riscul lichidării şi radierii în termen scurt a inculpatei persoană juridică, astfel încât aceasta să nu mai poată fi trasă la răspundere penală.

Investiţiile totale ale statului, din buget şi din fondurile UE, au fost anul trecut la cea mai mică valoare de când suntem în UE.

Construirea a două noi reactoare la centrala nucleară maghiară Paks continuă în ciuda protestelor Austriei. Extinderea se face cu împrumuturi ruseşti, iar reactoarele vor folosi tehnologie rusească.

Cele 22 de companii municipale înfiinţate de Primăria Bucureşti vor presta majoritatea serviciilor pentru care pâna acum existau contracte cu operatori privaţi, dar şi o parte din activităţile prestate de regiile şi instituţiile din subordinea Primăriei. Aceeaşi Mărie dar cu altă pălarie şi la fel de prost administrator sau mai prost … În loc de Mărie a se citi Gabrielă.

Ediţie Săptămânală : 4 Februarie 2018

Absenţa steagului Uniunii Europene din fotografia oficială a Guvernului Dăncilă nu trebuie să supere prea tare. Bine că nu a pus steagul roşu cu secera şi ciocanul în locul celui european. Poate doamna Dăncilă a rămas cu sechele după cei noua ani în care a fost europarlamentar şi nu mai poate să vadă steagul european în faţa ochilor. Sau Dragnea virează spre Moscova …

Ingvar Kamprad a plasat controlul IKEA unei reţele de fundaţii şi holdinguri, iar moştenitorii lui nu vor avea control direct asupra IKEA. Kamprad a vrut să asigure independenţa pe termen lung şi longevitatea conceptului Ikea.

Igor Dodon a condamnat acţiunile localităţilor din Republica Moldova care au semnat declaraţia simbolică de unire cu România. Vladimir Susarenco, primarul localităţii Sadova, unde s-a născut Dodon, a declarat că a început deja discuţiile cu consilierii locali şi va semna declaraţia de Unire dacă acest lucru şi-l doresc şi localnicii. Dacă se va semna iar o să fie uitat Dodon în anticamera lui Putin sau poate nici nu va mai ajunge acolo.

Mielu Dobrin ,seful grupului hotelier THR Marea Neagră: "Încercăm să aducem cameriste şi ospătari din Ucraina şi Republica Moldova"

Curtea Internaţionala de Arbitraj de pe lânga Camera Internaţionala de Comerţ de la Paris (ICC Paris) a obligat CHEVRON să plătească României 73.450.000 de dolari în urma rezilierii a trei acorduri petroliere de concesiune cu Agenţia Naţionala pentru Resurse Minerale (ANRM).

Poliţia din Teheran a arestat 29 de femei care au apărut în public fără să poarte voalul musulman, în semn de protest faţă de codul vestimentar strict impus după Revoluţia islamică din 1979.

Comisia Europena va testa alimente vandute in 16 tari, pentru a vedea daca în estul Europei se da marfă de calitate mai slabă.

Azi la ora 18 ,în Piaţa Victoriei din Bucureşti, are loc un protest : "Jos Guvernul Slugă 3.0 a lui Dragnea!"

Arhitectul Serban Sturdza, preşedintele filialei Bucureşti a Ordinului Arhitecţilor din România (OAR) către Firea: "Aerul tare al înălţimilor politicii v-a făcut surdă la strigatele profesioniştilor umili"

Premierul bulgar Boiko Borisov i-a acuzat pe liderii europeni că inventează pretexte pentru a nu primi Bulgaria în Spaţiul Schengen.

Economist Intelligence Unit claseza România pe locul 64 în clasamentul privind sistemele democratice , fiind considerată "democraţie deficienta", cu presă "partial libera"

Cod galben de inundaţii pentru râuri din 15 judeţe.

Premierul şi-a numit mai mulţi consilieri, printre care Darius Vâlcov autorul actualului program de guvernare al PSD. Doi păpuşari şi o marionetă. V-aţi prins că al doilea papuşar este Dragnea !

Romtehnica a cumpărat un radar tridimensional de 13,9 milioane de euro de la Lockheed Martin.

Statul român a vândut obligaţiuni în valoare de 2 miliarde şi mai vrea să vânda de alte 3 miliarde până la sfârşitul anului. Greşelile politico-economice cu cheltuiala se ţin!

Ediţie Săptămânală : 11 Februarie 2018

S-au împlinit, pe 9 februarie, 216 ani de la naşterea lui Emanoil Gojdu, jurist şi om politic ,faimos pentru pledoariile şi rechizitoriile sale ,care s-a luptat pentru drepturile românilor din Transilvania şi din Ungaria. Deşi articolul 247 din Tratatul de Pace de la Trianon prevedea obligaţia statului ungar de a restitui bunurile fundaţiilor proprietarilor acestora şi în pofida angajamentelor Ungariei de a reglementa situaţia organizatiei, bunurile lui Gojdu nu au fost restituite niciodata conform testamentului prin care a cerut ca bunurile sale să revină "acelei părţi a naţiunii române din Ungaria şi Transilvania care ţine de legea răsariteană ortodoxă" , bunuri ce urmau să fie administrate în cadrul unei fundaţii.

Se pregăteşte construcţia celui mai lung tunel subacvatic din lume, între Estonia şi Finlanda, care va avea 102 de kilometri .Tunelul Canalului Mânecii are 50 de km.

Anul trecut Ministerul Apărării a pierdut o drona subacvatică în timpul unor activităţi de cercetare "ştiinţifică" în Marea Neagră . Se prea poate să fi ajuns la Sevastopol, deturnată de ruşi. Acum, producatorul de submarine SAAB a deschis un birou în România ca să fie mai aproape de licitaţia pentru 3 submarine, dacă aceasta va avea loc. După părerea noastră un roi de drone subacvatice era mult mai periculos şi mult mai ieftin decât submarinele dar dacă serviciile noastre secrete dorm ale ruşilor nu dorm, fură drona şi astfel MApN sesizeză procurorii Parchetul Militar privind dispariţia şi operaţiunea este îngropata lăsându-i pe români să viseze la submarine verzi pe pereţi.

Institutul National de Statistică (INS) apreciază că până în luna martie preţurile din comerţul cu amanuntul vor continua să crească. Noi zicem că şi după luna martie …

Dacă băiatul de la pompa benzinăriei vă spune : "Pot să vă ajut să alimentaţi" ? nu-l lăsaţi. Escrocheria se face aşa : băiatul de la pompă scoate un bidon de 5-6 litri din tomberonul de lângă pompă, îl umple, îl bagă la loc în tomberon şi continuă să vă umple dumneavoastră rezervorul. O să plătiţi şi conţinutul bidonului ascuns.

Pamblică este un regionalism şi înseamna maioneză. Când ministrul zice că s-a tăiat pamblica, el, de fapt, zice că s-a tăiat maioneza. Regiunea unde se foloseşte acest regionalism este bucătăria domnului ministru.

Dragnea zice că nu ştie nimic despre proprietăţile cumpărate de fiul sau de la Tel Drum.

Igor Dodon e supărat rău ,legea anti-propagandă rusă a intrat în vigoare . Parlamentul Republicii Moldova a declarat îngrijorarea faţă de intensificarea atacurilor la adresa securităţii informaţionale a ţării de către Federaţia Rusă, lansate prin intermediul unor televiziuni de la Moscova, dar şi a unor instituţii media din Republica Moldova.

Guvernatorul Băncii Naţionale Mugur Isărescu a declarat că România a avut cea mai galopantă creştere de preţuri din Europa.

Contracandidaţii lui Putin la prezidenţialele din Rusia sunt în numar de opt şi toţi sunt de … paie. Lui Alexei Navalnîi,care ar fi avut şanse să câstige, i s-a respins candidatura pe motiv că s-ar fi făcut vinovat de deturnare de fonduri. Facem pariu că prezenţa la mascaradă ,pardon ,la vot va fi foarte scazută ?

Prăbuşirea indicelui bursier Dow Jones i-a făcut pe cei mai bogaţi 500 de oameni din lume să piardă, în total, aproape 100 de miliarde de dolari.

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, spune că sunt prea mulţi bugetari faţa de nevoile reale ale României şi că sunt mai mulţi cei care "controlează" decât cei care muncesc. Noi zicem că se fac că controlează şi se fac că muncesc dar oricum salutăm declaraţia.

Am aflat ce face Doamna Dăncilă, aşa, pe muteşte , învaţă limbajul semnelor.

Mazăre i-a pregătit lui Vâlcov, care a primit 8 ani cu executare, un bungalow cu pereţi dubli ca să aibă omul unde să-şi ascundă tablourile de Van Gogh.

Ediţie Săptămânală : 18 Februarie 2018

Vladimir Putin nu mai apare în public, explicaţia este că a răcit. Probabil că din cauză că strategul campaniei electorale l-a pus să se bălăcească la copca în formă de cruce. Nu ştim cine este vinovatul, apa rece, forma copcii sau vârsta…

Anchetatorul independent Robert Mueller a inculpat 13 cetăţeni ruşi, pentru influenţarea alegerilor prezidenţiale americane din 2016. Donald Trump se apără spunând că Rusia şi-a început campania în 2014, cu mult înainte ca el să fi decis să candideze. E adevărat ca ruşii i-au ajutat şi pe ceilalţi candidaţi ,operaţiunea lor a avut numele de cod: "Oricine în afară de Hillary Clinton"

De frica unei sesizări la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării , prim-ministrul Viorica Dăncila şi-a cerut scuze oficial pentru ca i-a făcut "autişti", pe cei care au sesizat la UE neregulile din România.

Înmatriculările Dacia în Europa au ajuns la o cotă de piaţă de 3.1% dupa ce au crescut cu peste 17% in ianuarie.

În Mexic sirenele au sunat cu 72 de secunde înainte de cutremurul de 7,2 pe Richter ,ceea ce le-a dat oamenilor timp să iasă din case. Nu au existat decese legate direct de cutremur.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea :"Sper să nu mai auzim de bani daţi de pacienţi personalului medical după majorarea salarială de la 1 martie". Singurul ministru pe care îl apreciem în acest guvern est cam …idealist .

Klaus Iohannis :Nişte penali fac o încercare disperată să atace şi să discrediteze DNA şi conducerea sa.

La fiecare guvern pus de PSD ne gândim că guvernanţi mai slabi nu există şi totuşi de la fundul bazinului de cadre de nădejde se aduc unii şi mai slabi în următorul guvern. Domnu’ Dragnea, ştim că aveţi alţii şi mai slabi, aşa că mai bine lăsaţi-i pe ăştia.

Arbitrajul de la Stockholm, care judecă conflictul dintre Gazprom Rusia şi Naftogaz Ucraina ,a declarat că Naftogaz Ucraina nu este obligat să plătească pentru volumul de gaz care a fost livrat pe teritoriul temporar ocupat din regiunile Lugansk şi Doneţk. Omuleţii verzi ai ruşilor trebuie sa-şi plătească singuri cele 1.3 miliarde de dolari pentru gazele primite. Încă nu ştim dacă Ucraina trebuie să plătească şi gazele consumate în Crimeea. Tratatul de la Kuciuk-Kainargi nu prevede nimic în acest sens.

În loc să fie felicitat, ambulanţierul de la Cîmpeni judeţul Alba care a cărat o pacientă în spate, a fost chemat să dea o notă explicativă pentru că nu a respectat protocolul. Ambulanţa nu a putut urca până la locuinţa pacientei din cauza stării proaste a drumului de acces.

S-a inventat turismul virtual. Într-o cameră amenajata ca un avion ,călătorii nici nu se ridică de la sol dar pe hublouri pot vedea zborul, stewardese reale le servesc masa, apoi işi pun caştile de Realitate Virtuală şi fac un tur complet al Parisului de exemplu. Se lucrează la varianta de groază în care terorişti "deturnează" avionul spre Siberia şi călătorii sunt debarcaţi în congelatoare de tip cameră.

Nina Iliescu a dezminţit că are pensie 10.600 de lei de la statul român. Pe pagina soţului şi-a publicat talonul de pensie care arată că de la statul român primeşte 2.159 LEI. Restul îi primeşte de la FSB (pe stil vechi: KGB) pentru că a avut grijă de agentul Nelu.

MOL România a deschis prima staţie de încărcare pentru autovehicule electrice în Bucureşti. Din cele 40 de staţii de încărcare din România, prevăzute în Proiectul NEXT-E, 21 vor reprezenta investiţii realizate de MOL. NEXT-E urmează să dezvolte o reţea de staţii de încărcare rapidă şi ultra-rapidă pentru autovehicule electrice care să conecteze Cehia, Slovacia, Ungaria, Slovenia, Croaţia şi România.

Formula cu care se calculează măririle de salarii de către Olguţa Vasilescu se va folosi şi la calcularea perioadei de detenţie pentru demnitari.

Ediţie Săptămânală : 25 Februarie 2018

Turcia nu mai trebuie să poarte războaie cu românii ca să-i facă să plătească tribut, este suficient să-i cucerească pe Firea şi comisia ei de faţadă. Firea a decis sa plateasca un tribut de 100 milioane de euro pentru nişte autobuze care vor avea şi un cost de exploatare care va fi în realitate un tribut ascuns. Astfel a devenit Bucureştiul paşalîc turcesc! N-a fost nevoie decât de un detaşament de ieniceri înarmaţi cu comisioane !

Pupezele căzute din tei, drept în curtea guvernului României, nu prevestesc nimic bun pentru România dar nici măcar pentru păsărarul Dragnea.

Igor Dodon mai face câteodată declaraţii nastruşnice ca să fie în centrul atenţiei dar în realitate este un aparat de radio blocat pe frecvenţa Moscovei care este scos din priză de guvernul de la Chişinau atunci când nu cântă ce trebuie. Până şi transnistrenii bruiază Radio Dodon în restul timpului.

Ieşirea Marii Britanii din UE produce o gaură de 12-15 miliarde de euro care va trebui acoperită prin creşterea contribuţiilor şi tăind din sumele de la Politica Agricolă Comună (PAC) şi fondurile de coeziune destinate celor mai sărace regiuni. La discuţii vor ieşi scântei pentru că contributorii vor trebui să dea mai mult şi beneficiarii să primească mai puţin.

In 2017 Germania a avut cel mai mare excedent bugetar înregistrat din 1990, de la reunificarea ţării, 36,6 miliarde de euro adica 1,1 %

Şi Olanda a recunoscut genocidul armean provocând furia Turciei care nu recunoaşte că Imperiul Otoman a organizat masacrarea sistematică a populaţiei armene de pe teritoriul său.

Transgaz a luat 60 de milioane de euro de la BERD, mai dă alte 149 de milioane de euro, mai vin granturi de 179 de milioane de euro de la UE, mai vine un împrumut de 50 de milioane de euro de la BEI şi începe primul tronson al gazoductului BRUA de la Podişor (lânga Bucuresti ) pâna la Recaş (lânga Timişoara). Ungaria şi Austria se bat pe gazele din Marea Neagră. În prima repriză ungurii i-au faultat pe austrieci şi gazoductul nu va mai ajunge în Austria "deocamdata" Dar nu-i plângeţi pe austrieci pentru că au dat lovitura cu zăcământul de petrol şi gaze Yuzhno-Russkoye din vestul Siberiei.

Înca suntem pe podiumul celor mai mici salarii brute din Europa. Mai mici decât ale noastre le au doar Lituanienii şi Bulgarii.

Preşedintele sârb Aleksandar Vucic l-a asigurat pe Lavrov, ministrul rus de externe, că aderarea ţării sale la Uniunea Europeană nu va schimba relaţiile Serbiei cu Rusia. Adică sârbii vor să stea cu fundul în două luntri.

Elan Schwartzenberg, reactivat după 7 ani de rătăcire în deşertul israelian : "Liviu Dragnea, nu are niciun fel de relaţii speciale în Israel, deşi vrea să lase impresia că ar avea astfel de relaţii"

Premierul Viorica Dăncilă a fost şocată că ziariştii de la Bruxelles au întrebat-o despre Darius Vâlcov şi Laura Codruţa Kovesi şi le-a solicitat liderilor europeni ,ca atunci când vor informaţii despre situaţia din România, să le ia direct de la Guvern. Guvernul, acest garant al adevărului …

Asistentul vocal Google în limba româna va fi disponibil şi în varianta cu dezacorduri gramaticale special creată pentru politicienii români.

Ediţie Săptămânală : 4 Martie 2018

Firea nu şi-a cumpărat căciula de la Azuga, a primit-o de la agentul turc de legatură. Şi nu e caciulă ci turban cu blană !

Niciun oficial german de rang înalt, nici de rang mai puţin înalt, nu l-a primit pe Igor Dodon în timpul vizitei sale la Berlin. La Moscova este lăsat, cu orele, să aştepte în anticamera lui Putin iar la Berlin este pasat de la unul la altul ca un cartof fierbinte.

Putin se laudă că noul arsenal nuclear rusesc poate evita sistemele antirachetă americane iar ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu zice că sistemele antirachetă detaşate în Polonia şi România sunt precum o "umbrelă cu găuri în ea". Cu declaraţii de-astea se face campania electorala a lui Putin.

Ponta : "O farsa de prost gust ! În final Caţavencu Dragnea şi Coana Joiţica Kovesi ( plus Klaus Trahanache) se pupă în scena finală , şi noi ne vedem de ale noastre , ca şi dl Timmermans!"

Europa va fi lovită de un al doilea val de frig siberian în cursul lunii martie.

Teodorovici: "Formularele online sunt depuse la etajul 2 nu era o glumă, ci realitate"

Viorica Vasilica Dăncilă nu prea le are cu vorbitul liber, citeşte de pe foi chiar şi în şedinţele de guvern. Cel ce-i scrie declaraţiile a uitat să scrie şi una în legatura cu întalnirea ei cu Timmermans.

Firea: "Eu mă ocup cu deszăpezirea, nu cu revoluţiile în partid" . Da, se luptă cu nămeţii … de … 25 de centimetri.

O echipă românească a fabricat prima locomotivă hibrid din lume care este folosită, deja, în portul Constanţa .Are un computer de bord şi un grup electrogen care permite încărcarea rapidă a bateriilor.

Ion Iliescu la 88 ani :"Refuz să primesc lecţii de la oameni care cred că şi-au cumpărat un partid şi îl conduc ca pe o corporaţie. Programul politic al PSD nu se confundă cu un plan de afaceri. Iar guvernarea nu este un profit, care trebuie maximizat cu orice preţ". Ăsta da marxist !

PSD a înfiinţat organizaţia de motostivuitoare pe lânga organizaţia de femei. Ambele organizaţii şi-au declarat susţinerea pentru Dragnea.

Cea mai des întâlnită infracţiune din România este încălcarea legislaţiei rutiere, 35% dintre inculpaţii trimişi în judecată anul trecut. Şi noi care credeam că corupţia este pe primul loc.

Ediţie Săptămânală : 11 Martie 2018

Poliţistul care a refuzat mita oferită de un şofer, pentru restituirea permisului de conducere, a fost trimis la evaluare PSIHIATRICĂ .

Igor Dodon a convocat şedinţa Consiliul Suprem de Securitate, îngrijorat de posibilele acţiuni de destabilizare, a ţării sale imaginare, care ar putea să aibă loc în perioada 24-27 martie cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire din 1918. Îi sugerăm să meargă să se reculeagă în anticamera lui Putin.

Mai mult de 100 de localităţi din Republica Moldova au semnat Declaraţia de Unire cu România .Deşi avem un preşedinte de origine germană, acesta nu a dat semne că vrea să facă unirea cu teritoriul căruia i se spune Republica Moldova copiind reunificarea Germaniei. În diplomaţie trebuie să şi vorbeşti nu numai să taci.

Patronatele din construcţii : "Nu putem opri Primăria Bucureştiului să-şi înfiinţeze oricâte societăţi doreşte, dar să evite procedurile de achiziţii publice pentru alocarea de proiecte este un abuz ,un ajutor de stat pe care o entitate politică o acordă unor companii, cu dedicaţie"

Rise Project : Liviu Dragnea şi Mugurel Gheorghias sunt suspectaţi într-un caz de spălare de bani în Brazilia .Procurorul federal a declarat că încearcă să determine dacă Liviu Dragnea a folosit interpuşi "portocale" ca să spele bani şi să cumpere proprietăţi în Brazilia.

Kosovo a respins oferta lui Iohannis de a media relaţia cu Serbia. Mai mult de atât oricum nu vor obţine niciodată. Independenţa fostei provincii sîrbe România nu o va recunoaşte niciodată !

Reteaua de hipermarketuri Kaufland este pe locul trei, dupa Dacia şi OMV Petrom şi pe primul loc la comerţul alimentar în România.

Românii sunt pe primul loc în UE la consumul de pâine, cu 95 kg de pâine pe cap de locuitor, media europeană fiind 60 kilograme.

Preşedintele Erdogan nu s-a rugat suficient lui Alah, sau poate Alah nu-l ascultă. Turcia nu se simte prea bine ,are inflaţie de doua cifre.

Contrar zvonurilor care spuneau ca o coafeză de încredere din Teleorman va fi preşedinte executiv, Viorica Dancila, este noul preşedinte executiv al PSD. Ecaterina Andronescu şi Nicolae Bănicioiu s-au retras.

Preşedintele Băncii Centrale Europene, Mario Draghi a comentat despre introducerea taxelor vamale pentru importurile de oţel de către Trump: "Dacă impui tarife aliaţilor, te-ai putea întreba atunci cine sunt inamicii"

Ediţie Săptămânală : 18 Martie 2018

Firea va face tramvaie suspendate. Şmecherii cu BMW vor circula pe o bandă specială, construită deasupra şinei suspendate, pe aceeaşi piloni.

Valeri Simeonov, vicepremierul Bulgariei, despre patriarhul Kiril al Rusiei: "Acest agent KGB vine şi ne povesteşte nouă ce este adevărul"

Comisia care a desemnat câştigatoare firma Otokar este incompetenta. Autobuzele turcilor depăşesc lungimile acceptate, nu respectă normele europene de rezistenţă la vibraţii şi nici măcar nu încap pe uşa unitaţii service menţionata de producătorul turc în ofertă şi uşile se deschid cu 10 centimetri mai puţin decât minimul cerut. În plus, service-ul nu este autorizat pentru reparaţii la motoarele MAN cu care sunt echipate autobuzele turcilor. Doamna Firea degeaba se ascunde în spatele comisiei incompetente ,mai bine s-ar ascunde în Turcia.

Maratonistul Tibi Uşeriu a reuşit, pentru a treia oară consecutiv, să câştige cel mai greu maraton din lume: 6633 Arctic Ultra, o cursă 618 de kilometri

România are cel mai mare risc de sărăcie ,din UE, la persoanele care lucrează : 18,9% .Acest risc este de două ori mai mare pentru cei care lucrează în regim part-time decât cei care lucrează full time şi de aproape trei ori mai mare pentru cei care au locuri de muncă temporare decât cei cu locuri de muncă permanente.

Cel care i-ar fi putut da, azi, emoţii ţarului Putin, Aleksei Navalnîi, a îndemnat la boicotarea scrutinului şi a promis acţiuni de protest. Contracandidaţii lui Putin stau cuminţi, altfel nu vor primi antidotul la otrava pe care o au în ei.

Un vasluian declarat mort, deşi este în viaţă, a pierdut procesul prin care cerea anularea decesului. Daca va vota la urmatoarele alegeri, alături de ceilalţi morţi, va fi arestat pentru fraudarea alegerilor…

Victor Ponta: "Dragnea este omul unui grup de interese Israel-Ungaria şi probabil Rusia care îl finanţează ca să le dea tot"

Şeful FMI în România: Veniturile bugetului au fost supraestimate, iar cheltuielile subestimate . FMI estimează că economia României va creşte cu 5% în 2018

Teodorovici: "Primul nivel de la care trebuie începută educaţia financiară este Parlamentul". Da, cu condiţia ca parlamentarii să ştie să socotească şi promitem că nu o să ne deranjeze dezacordurile gramaticale ale învăţăceilor.

Rusia nici agent neurotoxic n-a mâncat nici gura nu-i miroase deci nu trebuie să explice cum un agent neurotoxic militar a fost utilizat într-un atac la Salisbury asupra lui Serghei Skripal fost spion rus dezertor în Marea Britanie.

România a înregistrat în februarie cea mai ridicată rată anuală a inflaţiei din Uniunea Europeană, de 3,8%, faţă de media de 1,3% consemnată la nivelul UE.

Baronii locali vor înfiinţa un incubator de afaceri cu specializările : escroc, pungaş şi şarlatan. Sigur că pe fonduri europene…

Există ţări europene corupte conduse de populişti dubioşi, de exemplu: Slovacia ,Bulgaria şi România.

Ediţie Săptămânală : 25 Martie 2018

România a trecut în noaptea trecută la ora oficială de vară, astfel că ceasurile vor fi date înainte cu o oră.

Vladimir Putin a câstigat al patrulea mandat de preşedinte al Rusiei, în urma scrutinului de duminica cu 77% din voturi.

Igor Dodon este terorizat de articolul 142 din Constituţie care prevede : caracterul suveran, independent şi unitar al statului pot fi revizuite prin referendum de unire cu România.

Turcia se războieşte cu gruparea insurgenta kurda Unitaţile Populare de Protecţie (YPG) din regiunea siriana Afrin. Astfel are iluzia că este mare imperiu.

Acţiunile Facebook au scăzut, în urma scandalului Cambridge Analytica, ( aceasta a intrat ilegal în posesia datelor a 50 de milioane de utilizatori Facebook şi a creat un program software capabil să influenţeze şi să prezică votul alegatorilor)

Inaugurarea sistemului antibalistic al NATO din Polonia va fi amânata doi ani, pâna în 2020, din cauza companiei care construieşte sistemul.

Petrom, profit de 2,4 mld. lei la vânzari de 19,4 mld. lei în 2017

De frica războiului comercial Trump s-a răzgândit, UE va fi scutită de la aplicarea noilor planuri tarifare ale Statelor Unite privind importurile de oţel şi aluminiu.

Se pare ca o doză mică, zilnica, de sildenafil (VIAGRA) dizolvată în apă, previne cancerul colorectal. Testele au fost făcute doar pe animale.

Deoarece supermarketurile cer 40% discount ca să le vândă mărfurile ,unele firme işi fac reţele de magazine proprii.

Un protestatar surdo-mut a fost amendat de jandarmi pentru scandări la protestul organizat in ziua Congresului PSD. Ministrul de Interne, Carmen Dan zice că va face verificari.

Statul va deveni acţionar majoritar la Şantierul Naval 2 Mai Mangalia, cu 51%, dupa ce s-a înteles cu olandezii de la Damen. Este pentru prima data în ultimii 28 de ani când statul naţionalizează …

Cel ce a furat emailuri ale Partidului Democrat american şi le-a trimis la Wikileaks ,hackerul Guccifer 2.0, era ofiţer al serviciului de informaţii al armatei ruseşti dar pretindea că este român şi ca s-a inspirat de la Marcel Lazar Lehel , originalul Guccifer .

4 din cele şase lasere, amplasate deja la Institutul de Fizică Nucleară Măgurele, vor fi pornite în luna aprilie pentru probe.

Ediţie Săptămânală : 1 Aprilie 2018

Fraţilor, am învins ! , dictatorul Dragnea a fugit în Rusia. Prietena lui a fost prinsă la aeroport cu o valiza de bijuterii şi cu bilete false pentru Brasilia. A fost reţinută pentru ca avea nasul mai scurt ca în poza din paşaport.

România a expulzat un diplomat rus care oricum îşi terminase misiunea în ţara noastră.

Parlamentul a legalizat cocaina. Ca să vedem toţi viaţa în roz.

Preasfinţia sa Daniel a anunţat că a renunţat la construirea Catadralei Neamului şi a donat banii pentru construirea unui spital care se va sfinţi cu numele Spitalul Doctorilor fără de arginţi.

Doamna Firea a anunţat că va cauta noi motive pentru a închide şcolile.

Pentru că azi este 1 Aprilie vă dorim vizionare plăcută la emisiunile televiziunilor pentru care în fiecare zi este 1 Aprilie.

Acum terminăm cu păcălelile, lăsăm numai PSD-ul la butoane !

A fost stabilită cauza probabilă a incendiului de la centrul comercial din Kemerovo (Rusia), un cablu electric.

A intrat în funcţiune numărul unic pentru urgenţe 112 şi în Republica Moldova .

Guvernatorul Mugur Isărescu: "Ne batem cu inflaţia. Cifrele în lunile următoare nu arată bine"

Transgaz a semnat contractul de cumpărare a Vestmoldtransgaz Chişinău, transportatorul de gaze din Republica Moldova.

Preţul aurului (ultimul refugiu) a continuat să crească în 2018. A ajuns la 1.324 dolari per uncie (28,3 grame). Argintul a scăzut la 16,2 dolari per uncie.

România se laudă cu pondere mare a sectorului automotive în produsul intern brut dar nu trebuie să uităm că piaţa se îndreaptă spre car-sharing , maşini electrice şi hibrid şi mai puţin spre maşini clasice, de aceea ar trebui făcute nişte modificari, nu de alta dar să nu rămânem fără obiectul muncii.

Erdogan a pus ochii pe Bosnia Herţegovina ,Kosovo şi pe Muntenegru dar de această dată imperiul otoman vrea să le cucerească economic. Birul se va plăti prin instrumente de plată moderne. Acum vă este clar ce a discutat Erdogan cu Putin ?

Guvernul a aprobat ordonanţa de urgenţa prin care se majorează de la 2% la 3,5% cota din impozitul pe venitul persoanelor fizice ce poate fi transferata organizatiilor nonprofit care sunt furnizori de servicii sociale acreditaţi cu cel puţin un serviciu social licenţiat.

Românii au o cotă de doar 4% din piaţa tranzacţiilor imobiliare cu clădiri de birouri, malluri, depozite şi hoteluri. Sărăcie …

Florin Georgescu avertizează asupra "Trinităţii imposibile : creşterea puterii de cumpărare, servicii sociale ca în Vest şi îmbunătăţirea infrastructurii". Ce sacrificăm: bunăstarea, deficitul sau infrastructura ? Tare ne e frică că pe toate trei !

Ediţie Săptămânală : 8 Aprilie 2018

Airbus lucrează la avionul off-road 16x16 capabil să aterizeze la Otopeni şi pe unele aeroporturi din Africa.

Paştele este o mare sărbătoare creştină, însă în jurul ei s-a dezvoltat un imens mix de marketing.

În capitala turcă s-a împărţit Siria la reuniunea între Recep Tayyip Erdogan, Vladimir Putin şi Hassan Rohani. Trei ,Doamne, si toti trei …

Laboratorul spaţial chinez Tiangong-1 s-a dezintegrat la reintrarea sa în atmosfera terestră , deasupra Pacificului de Sud, spre disperarea recuperatorilor de fier vechi de pe la noi.

Sporuri "de antena" de până la 3.000 de lei ,sunt date date angajaţilor din Parlament pentru munca în "condiţii vătămătoare". Antena de pe clădire îi iradiază fiecărui angajat neuronul singuratic.

Facebook, a anunţat că a închis peste 270 de pagini şi conturi false care erau operate de o agenţie rusă în vederea influenţării alegerilor din diverse ţări. Mai cautaţi ! …

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, cere preşedintelui avizul pentru începerea urmăririi penale faţă de Ion Iliescu, Petre Roman şi Gelu Voican Voiculescu, în dosarul Revoluţiei, în legătură cu săvârşirea infracţiunii contra umanităţii . Revoluţia îşi va mânca în sfârşit liderii ?

Udrea spune că nu vrea să facă puşcarie pentru un popor de idioţi ,parafrazându-l pe filozoful Petre Ţutea. Acelaşi filozof a mai spus: "Toată suferinţa mea se datoreşte poftei mele de a vorbi fără restricţii"

Europarlamentarul Cristian Buşoi : "Doamna Primar Gabriela Firea se victimizează , deşi de doi ani arde gazul de pomană .Proiectele doamnei Firea nu se văd pentru că nu există , nu pentru că le-ar boicota PNL"

Dacia va beneficia de ajutor de stat pentru instalarea de roboţi industriali, un proiect de 30 de milioane de euro. Federaţia sindicală a declarat ca roboţii vor putea să se înscrie în sindicat pentru a cere piese de schimb mai bune şi lubrifianţi de calitate.

Preşedintele Klaus Iohannis : "legea salarizării se află în contradicţie cu principiile egalităţii şi predictibilităţii" Propunem să se numească: "Legea salarizării SINECURILOR"

Doamna Viorica Dancila este un comunicator catastrofal, dezacorduri, pronunţii greşite, dar nu trebuie să-şi facă griji în privinţa "opoziţiei parlamentale"

Rusia a anunţat că va răspunde cu fermitate noilor sancţiuni impuse de Washington împotriva unor oligarhi, companii şi reprezentanţi guvernamentali ruşi. O să le trimită nişte omuleţi verzi într-o operaţiune de debarcare în Florida …

China a propus Uniunii Europene "să acţioneze împreună" împotriva politicii protecţioniste a administraţiei Trump.

David Marek : "Economiile Europei de Est nu vor putea ieşi din capcana de a fi linia de asamblare a Vestului până când nu vor începe să investească cât trebuie în cercetare şi dezvoltare "

Ediţie Săptămânală : 15 Aprilie 2018

SUA, Marea Britanie şi Franţa au atacat Siria cu rachete de croazieră. UE, Turcia şi Israel şi-au exprimat sprijinul pentru atacul desfăşurat, în timp ce Iranul şi Rusia l-au condamnat.

Anunţăm specialiştii care au mai rămas în România că cea mai eficientă atragere a talentelor o fac Elveţia, Singapore şi SUA !

Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) a anunţat organizarea unei licitaţii deschise, de 30 milioane euro pentru modernizarea tramvaielor tip V3A-M. Nu ştim dacă există vreo firmă turcească în domeniul acesta dar, dacă există, sigur va caştiga licitaţia.

Ca să nu mai spună acasă că sunt ca în vacanţa, Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, intentionează să-i aducă în ţara pe cetăţenii români care se află în închisorile elveţiene. O să le dea şi despăgubiri …

Noul director general al Automobile Dacia şi Groupe Renault România este Antoine Doucerain.

Guvernul a adoptat o hotărâre prin care Institutul Naţional de Statistică va trece sub coordonarea premierului. Dăncilă va aviza toate comunicatele INS si, deoarece se pricepe, se va înfiinţa formularul 20 20 …

Discursul xenofob şi derapajul spre dicatură au făcut ca partidul premierului Orban, împreună cu formaţiunea aliată să deţină acum majoritatea de două treimi necesară modificării constituţiei. Problema este că majoritatea ungurilor au votat pentru.

România are cele mai nesigure drumuri din Uniunea Europeană , înregistrând cea mai mare rată a accidentelor mortale din UE, 98 de accidente mortale la un milion de locuitori, în timp ce media europeana este de 49.

Raed Arafat propune instituirea interdicţiei pentru personalul medical de a lucra simultan în sectorul de stat şi în cel privat.

Dupa ce oligarhii ruşi sunt hăituiţi pe piaţa internaţională, de sancţiunile americane, îl vor mazili ei pe Putin sau nu ?

Banca Transilvania lansează Creditul Online, finanţare de până la 5.000 de euro. Nu comentăm !

ArcelorMittal vrea combinatul siderurgic Ilva Italia. Comisia Europeana i-a pus condiţa de a renunţa la alte capacităţi. ArcelorMittal Galati este pe lista neagră. Gurile rele zic că indienii s-au săturat să se lupte cu căpuşele autohtone .

Preşedintele Klaus Iohannis a avizat cererea de urmărire penală care îi viza pe Ion Iliescu, Roman Petre şi Gelu Voican Voiculescu în Dosarul Revoluţiei. Şi dinozaurii se împuşcă nu-i aşa ?

Ediţie Săptămânală : 22 Aprilie 2018

Antonia este primul funcţionar virtual din România, "angajată" la Primăria municipiului Cluj-Napoca.

Norma ISO 37001 este singurul standard care poate fi utilizat pentru a certifica sistemul de management pentru prevenirea corupţiei , recunoscut la nivel mondial, cu excepţia României, unde se aplică regula "fură şeful furăm şi noi" !.Şeful de partid bineînţeles …

Ucraina vrea să-şi înfiinţeze propria biserică, tot ordodoxă dar autocefală.

Cotidianul israelian Haaretz zice că România este primul stat UE care a anunţat că vrea relocarea misiunii diplomatice din Israel la Ierusalim ,sfidând UE. De fapt a anunţat Dragnea, preşedintele Klaus Iohannis zice că ar reprezenta o încălcare a dreptului internaţional. Doamna Dăncilă e de părere să rămâna la Teheran.

Mazăre a facut o descoperire, populaţia din Madagascar este descendenta unui trib dacic, care s-a despărţit de celalalt trib dacic care s-a aşezat în sudul Africii, cel din care au rezultat burii.

Numărul de înmatriculări de companii a crescut în trimestrul 1 2018 cu 12%, iar cel de insolvenţe a crescut cu 19%

În paradisul fiscal Ungaria, toate companiile, nu doar IMM-urile, plătesc o taxă de 9%. Bulgaria are 10 % şi acolo s-au mutat multe firme greceşti. Polonia vrea şi ea să reducă impozitul pe profitul companiilor la 9%. Despre România nu avem ce spune la acest capitol, aici vedetă este doamna Olguţa.

Datoriile generale guvernamentale din economiile avansate se menţin la peste 100% din PIB de peste cinci ani, economiile lumii nu au reuşit să le reducă în ciuda politicilor fiscale agresive. FMI prognozează că nu se vor reduce până în anul 20 23 contrazicându-l pe domnul Dragnea care nu vede venind nicio criză.

România este pe primul loc la creşterea preţurilor înregistrând o creştere de 4% a Indicelui Armonizat al Preţurilor de Consum (IAPC)

Statele Unite alocă aproape un miliard de dolari pentru dezvoltarea unei rachete hipersonice ca a ruşilor. Lockheed Martin va încerca dezvoltarea unei rachete capabile să atingă viteza de 5 Mach.

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş : "percepţia este puţin diferită de realitate, în sensul că toate studiile ne spun că, în ultimii 30 de ani, suprafaţa fondului forestier a crescut în România cu 260.000 de hectare" Numai că pe aceste 260.000 de hectare sunt plantaţi pomi cu diametre cât un creion iar de pe alte 520.000 de hectare au dispărut copacii cu diametre de peste o jumătate de metru şi în locul lor au crescut pomi cu diametre cât un creion …

Cel mai mare videochat de băieţi din Europa este la Bucureşti. De ce ? internet foarte bun şi băieţi simpatici vorbitori de engleză . România se bate cu Columbia pentru primul loc în acest domeniu.

Mircea Miclea : "Copilul din aşa-numita App Generation are o preferinţă pentru învăţare pe conţinuturi multimedia. Ce îi oferă, în schimb, şcoala? Manuale print, curriculum rigid şi mulţi profesori care le predau lecţiile cu apatie"

La Simfonia Lalelelor, cea mai mare expoziţie florală din Romănia, copii de gradiniţa au defilat în faţa premierului Viorica Dăncilă mai rău ca în Coreea de Nord.

Ediţie Săptămânală : 29 Aprilie 2018

Liderul de la Phenian Kim Jong-un i-a promis omologului din sud Moon Jae: "Nu vă vom mai întrerupe somnul de dimineaţă de acum înainte cu testele cu rachetă" Războiul dintre Coreea de Nord şi cea de Sud ,început în 1950 ,va lua sfârşit prin semnarea unei declaraţii comune pentru o "denuclearizare completa şi o noua era a păcii" ?

Putin a semnat un decret privind direcţiile de acţiune privind pericolele : pretenţiile teritoriale ale unor state vecine, pretenţiile corporaţiilor internaţionale asupra resurselor strategice din zona arctică şi Orientul Îndepartat rus , posibilitatea unor conflicte, precum şi consolidarea NATO la frontiera vestică. Pretenţiile noastre la teritoriul românesc răpit prin Pactul Ribbentrop-Molotov sunt tot pretenţii teritoriale, dar de revenire la ţara din care a fost rupt, pentru care ursul rus poate să tot mârâie că tot nu are dreptate.

Preşedintele Asociaţiei Europene a Evreilor, Rabinul Menachem Margolin cu privire la declaraţia lui Klaus Iohannis care "nu ştie ce înţelegeri secrete face Dragnea cu evreii" : "Sub presiune mediatică, găsirea cuvintelor corecte nu este întotdeauna uşoară şi suntem pregătiţi, în acest context, să oferim preşedintelui beneficiul îndoielii"

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că a "refuzat să onoreze invitaţia preşedintelui la Cotroceni deoarece a văzut declaraţiile şefului statului care arătau ca şi cum era chemat un elev la şcoala" (la ora de limba româna). Premierul Viorica Dăncilă are o relaţie "privelegiata" cu limba română .

Fostul ministru de Finanţe, Sebastian Vlădescu, este urmărit penal pentru luare de mită (20 milioane de dolari) şi trafic de influenţă in dosarul contractelor pentru reabilitarea unor tronsoane din calea ferată Bucureşti-Constanţa.

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), ca urmare a scandalului CaviarGate, a cerut suspendarea liberalului Cezar Preda acuzat că şi-a vândut votul împotriva unui raport care denunţa situaţia deţinuţilor politici din Azerbaidjan. Caviarul a fost mâncat în 2013.

Adrian Vasilescu :"ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) exprimă o medie a dobânzilor la care băncile româneşti se împrumută între ele! O stabileşte piaţa interbancară. Iar Banca Naţională nu numai că nu stabileşte această dobândă, dar nici măcar n-o calculează, cum este procedura bunăoară pe piaţa valutară, unde BNR, deşi nu stabileşte cursul de schimb, îl calculează însă şi-l comunică zilnic societăţii româneşti la orele 13"

Preşedintele Turciei, Erdogan, a reuşit să alunge toţi investitorii. Aceştia consideră că climatul politic este nesigur şi au oprit robinetul cu bani lăsând companiile turceşti, cu o îndatorare de 70 % din PIB, în plata lui Alah şi a devalorizării.

Prof. dr. Cezar Mereuţă : "într-o ţară în care sunt foarte puţini bogaţi şi foarte mulţi săraci, indiferent de ce va face guvernul, tot va fi criticat"

Ministrul israelian al apărării, Avigdor Lieberman a anunţat că va ataca bateriile antiaeriene S-300 pe care Rusia ar putea să le furnizeze Siriei dar ulterior şi-a schimbat discursul: Prezenţa Rusiei în Siria nu deranjează Israelul, pentru că Moscova este un actor pragmatic cu care este întotdeauna posibil să închei un acord.

Pregătiţi-vă grătarele ! Administraţia Naţionala de Meterologie (ANM) anunţa vreme deosebit de caldă, cu temperaturi peste valorile normale .

România trebuie să investească în roboţi pentru a rămâne competitivă. Paradoxal, lipsa roboţilor creşte somajul pentru că dacă nu ai roboţi ai preţuri de producţie mari , nu poţi să vinzi şi atunci reduci costurile concediind angajaţi …

Peninsula Sacalin din Marea Neagră aflată în dreptul braţului Sfântu Gheorghe al Deltei Dunării îşi măreşte suprafaţa constant. Premierul ungar Viktor Orban şi-a îndemnat inginerii hidrologi să găsească o soluţie ca Dunărea să nu mai rupă din teritoriul maghiar, transportand aluviuni care se depun în Peninsula Sacalin, mărindu-le teritoriul românilor.

Ediţie Săptămânală : 6 Mai 2018

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan încearcă să cumpere voturile pensionarilor turci. Cu o săptămână înaintea alegerilor din 24 iunie aceştia vor primi bani prin poştă, cadou. Turcul este cam zgârcit, nu a învaţat de la PSD că trebuie trimis cadoul în fiecare lună.

Viorica Dăncilă : "Se vor face stadioanele Giulesti, Dinamo, Rapid şi Giuleşti"

Prietenia ruso-chineză a crescut exportul de petrol rus către China cu 43 % scăzându-l pe cel spre Europa. Europa speră să compenseze cu importuri din Orientul Mijlociu. Până se reorientează s-ar putea ca preţul să o ia în sus. Acum este 75 de dolari barilul.

Comisia Europeană prognozează pentru 2019 scăderea creşterii economice în UE, cu scaderi mai mari în Europa Centrală şi de Est.

Există 1 milion de salariaţi în Bucureşti, din care 79% lucrează în sectorul serviciilor. Industrie nu mai este , numai Mall-uri !

Francisco de Goya a spus :Somnul raţiunii naşte monştri. Noi spunem: Somnul naţiunii naşte monştri.

Îl cităm pe Victor Ponta: "Dacă în timpul Congresului iubita lui Dragnea îşi permite să o trimită pe Viorica să îi aducă apă sau se bucură când un cortegiu de tovaraşe înfocate o aşteaptă pe scările Sălii Palatului să se dea jos din maşina oficială a lui Dragnea eu cred că e o mare ipocrizie să te superi când devii obiect de ironie şi satiră "

Prin recunoaşterea independenţei provinciei Kosovo am accepta modificarea frontierelor europene prin forţă. Iohannis îi va face pe plac Angelei Merkel sau îşi va aminti că este român cu riscul de a nu mai pleca la Consiliul Europei ?

Ministrul bulgar al Turismului, Nikolina Angelkova, a anunţat că Sectorul turistic al Bulgariei a înregistrat o creştere de peste 25% în ultimii doi ani. Acolo nu este circ cu şampanie cu artificii ca la noi.

SEA SHIELD 18, cel mai mare exerciţiu militar NATO în Marea Neagră, se va desfăşura în perioada 4-11 mai. Ca răspuns, Rusia va suplimenta numărul sistemelor S-400 şi Pantsir-S în Crimeea.

Hoţii care jefuiesc la drumul mare în zona Sineşti, din judeţul Ialomiţa nu au fost prinşi de poliţie deşi au fost filmaţi. Ministrul de Interne, Carmen Dan este specializată în probe audio nu video …

Microfonul statului-paralel, descoperit în vila ministrului de Interne, Carmen Dan, a fost instalat de cei chemaţi să scaneze anti-interceptare vila. Păcălită sau nu , în orice stat normal ministrul implicat şi-ar da demisia. Dar noi nu trăim într-un stat normal ci în unul condus de Dinastia de Videle. Iar dinastiile cad doar prin decapitare pe ghilotină ( inventată de doctorul Antoine Louis nu de Joseph Ignace Guillotin)

Ediţie Săptămânală : 13 Mai 2018

O firmă producătoare de seifuri a anunţat că a inventat frigiderul-seif pentru a avea românii unde să-ţi ţină cireşele. Firma speră că va fi cumpărat şi de soţiile care vor să-şi ţină soţii la cură de slăbire.

Racheta căzută-înfiptă în curtea unui botoşănean nu este rusească, este o rachetă antigrindină a Centrului Antigrindină Iaşi.

Magazinul viitorului va fi o combinaţie de online şi offline şi reclamă targetată , vremea magazinului mărginit de ziduri de cărămidă a trecut, acum este nemărginit.

Oamenii buni deja migrează către aparatul de stat unde salariile au crescut iar de muncă este cam de zece ori mai puţin şi stresul este cam de 100 de ori mai mic. Ne-am bucura ca aceştia să aducă aparatul de stat la un nivel de competitivitate şi de profesionalism înalt dar tare ne e frică că vor copia stilul de ne-munca din instituţii şi vor fi corupţi rapid .

Cluj-Napoca se află pe primul loc în topul preferinţelor tinerilor de a se muta într-un alt oraş pentru un loc de muncă.

Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al PNL, despre vizita premierului Viorica Dăncilă la Vatican : "Papa Francisc îşi respectă, ori de câte ori are ocazia, promisiunea făcută la începutul Pontificatului, de a se întâlni şi vorbi cu oamenii aflaţi la periferia societăţii. Astăzi, Papa Francisc s-a întâlnit cu premierul de faţadă al unei coaliţii politice, condusă de doi lideri cu probleme penale, de la periferia Europei creştine, civilizate şi democratice"

Israelul a bombardat poziţiile Iranului din Siria ca răspuns la tirul de rachete iraniene asupra Platoului Golan. Capul de pod iranian din Siria este aşa aprope de Israel încat distrugerea lui este obligatorie pentru Israel.

Pragmaticul Putin le-a promis israelienilor că nu o să le mai dea rachete sirienilor. Israelienii i-au promis că bancherii lor îi vor da bani !

Bashar al-Assad: "În Siria are loc un alt tip de război mondial, între principalele puteri. Poate că nu este un război mondial de anvergură, dar este un război mondial, poate de alt tip, nu precum primul şi al doilea, poate că nu este nuclear, dar în mod clar nu este un Război Rece; este ceva mai mult decât un Război Rece"

Iohannis o ironizează pe Dăncilă: "Cred că nu a înţeles ce s-a vorbit la Vatican" Domnul preşedinte a fost gentil pentru că serviciul secret îl informase că doamna Dăncilă nu fusese la Vatican, ci la Londra unde vorbise cu statuia din ceară a papei de la Muzeul Figurilor de Ceară Madame Tussauds.

Igor Dodon a reuşit să scape de concurenţă. Curtea de Apel Chişinău a respins cererea lui Traian Băsescu de anulare a decretului prezidenţial prin care i se retrage cetăţenia moldovenească. Îi reamintim lui Dodon : Câştigi sau pierzi ... tot pierzi ! Gospodin Dodon ai grijă ce-ţi doreşti că s-ar putea să primeşti !

Noua generatie Duster a crescut cu 31% Inmatricularile Dacia in Franta.

Angela Merkel: "Timpul în care se putea conta pur şi simplu pe SUA pentru a ne proteja s-a încheiat"

Vin ruşii, deocamdată numai prin reprezentanţi (Asociaţia Turoperatorilor din Rusia ATOR). Vor să vadă dacă turiştii ruşi cu venituri peste medie pot să arunce cu bani pe litoralul romanesc. Vor să vadă dacă avem sticle de vodca de 14 kg.

Suspecţii jafurilor de la Sineşti au fost prinşi în urma anchetelor privind jafuri petrecute şi în zona oraşului Pantelimon şi pădurea Pustnicu, dupa ce au folosit cardurile contactless furate cumpărând sub 100 de lei, în mod repetat, pentru că nu ştiau codurile PIN. Nişte amatori !

Tot mai mulţi şoferi teleormăneni sunt agresaţi în alte judeţe. Singura lor vină este că au număr de Teleorman ,indicativ TR. Sau poate că nu este singura lor vină… Depinde cu cine au votat !

Ediţie Săptămânală : 20 Mai 2018

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii: "Nu am rezolvat problema şpăgii din spitale. Cred că ne-a intrat în sânge să mergem la medic şi să dăm plicul" Greşit ! Românii fac aşa cum a zis Dante Aligheri "Lăsaţi orice speranţă, voi cei care intraţi " … fără plic !

Uniunea Europeană intenţionează să înlocuiască dolarul cu euro în plăţile pentru petrolul din Iran.

Angela Merkel a declarat că acordul nuclear cu Iranul nu este perfect, dar mai bine aşa decât nimic, după întâlnirea de la Soci cu preşedintele rus Vladimir Putin.

De ce ar trebui să credem că Viorica Dăncilă ştie protocolul mai bine decat limba româna ? Aşteptăm ca doamna Dăncilă să "make photo" de adio la părăsirea funcţiei de … yes woman pe care o are. Yes Daddy ?

Igor Dodon a mai făcut un pas spre est ,a semnat memorandumul prin care viitoarea Gubernie Moldova primeşte statutul de observator al Uniunii Economice Eurasiatice. Îi reamintim lui Dodon : Gospodin Dodon ai grijă ce-ţi doreşti că s-ar putea să primeşti !

Cezar Mereuţă:" Cel mai important lucru pe care îl simt după Brexit este principiul dominoului. Cea mai mare ameninţare la ora la care discutăm este efectul de contagiune, de destabilizare structurală a UE"

România rămâne pe ultimul loc în Uniunea Europeană la digitalizare şi în anul 2018.

Spionajul polonez a anunţat că a neutralizat două reţele ruse de război hibrid. Cele de la noi rezistă !

Cambridge Analytica s-a plasat sub protecţia Legii falimentului.

Plângerea penală îndreptată împotriva domnului Dragnea şi a doamnei prim-ministru este o greşeală. Rezolvarea trebuie să fie politică !

Dragnea fumează CAMEL ca mesaj politic pentru arabi, chestia cu ambasada la Ierusalim este intoxicaţie de la ţigări. Lipsa timbrului de pe pachet este mesaj către clanurile mafiote.

Doamna Firea l-a întrebat pe cel mai mare specialist în arme cu puls electromagnetic de la noi dacă poate să-i împrumute tunul cu puls electromagnetic ca să avarieze toate autovehiculele din Bucureşti. În dimineaţa următoare atacului va organiza o conferinţa de presă în care se va lăuda că a rezolvat problema traficului în Bucureşti.

Ediţie Săptămânală : 27 Mai 2018

Traian Băsescu a anunţat că, la finalul mandatului de senator, îşi va încheia activitatea politică. Aşa sa fie oare ? Se va retrage într-o ţară exotică ?

Prin semnarea statutului de observator la Uniunea Economică Eurasiatică, Republica Moldova s-a aliniat unui model de dezvoltare bazat pe troica politicului , coruptiei şi crimei organizate. Şi Radio Erevan ar zice că nu de dezvoltare ci stagnare.

Deoarece Republica Moldova are acorduri de liber schimb atât cu ţările CSI, cât şi cu Uniunea Europeană (DCFTA), Igor Dodon se viseaza un fel naş care va cere taxa de protecţie comerţului est-vest. Noi credem că o să moară ciuruit de gloanţe într-o fundatură la Kremlin.

Efecte ale GDPR: Mai multe companii blochează accesul utilizatorilor europeni, pentru că nu se pot conforma noilor reguli. Este mai uşor să blochezi decât să te conformezi.

Victor Ponta: "Jignirile lui Dragnea mi-au adus aminte de Traian Basescu si de faptul ca Liviu Dragnea a fost crescut de Traian Basescu şi trimis în PSD ca să-l distrugă din interior"

Guvernul se tot împrumută, urmând o schema CARITAS a creşterii economice, profitând că gradul de îndatorare ,ca procent din PIB, este acceptabil. Creşte economia ,creşte şi suma pe care o poate împrumuta guvernul. Dacă economia creşte ar trebui sa rămâna profit dar nu rămâne pentru că banii sunt tocaţi de cei care nu muncesc şi furaţi de şmecheri.

Administratorul public al judeţului Ilfov, Irinel Scrioşteanu :" un bucureştean sau un ilfovean care munceşte în Capitală petrece mai mult timp în trafic decât în familie"

Samsung are de plătit către Apple 539 de milioane de dolari pentru că i-a copiat design-urile şi elemente din iOS.

Rusia are 102 miliardari. La fel ca în toate tările banii sunt pierduţi nu de copiii ci de nepoţii celor care i-au făcut.

Liviu Dragnea are probleme : este acuzat de spionaj, premierul său calcă în străchini chiar când nu-şi mişcă picioarele şi Victor Ponta rupe o parte din PSD ,aripa şobolanilor.

Ediţie Săptămânală : 3 Iunie 2018

Azi Chişinăul îşi alege primarul. Electoratul pro-est din Republica Moldova este disciplinat, Kremlinul le zice pe cine să voteze şi ei se duc să-l voteze. La fel ca electoratului maghiar din România, lor le zice UDMR-ul, care obţine avantaje asigurând înclinarea balanţei democraţiei în direcţia celui care le da mai mult. Nimeni nu observă că discriminarea pozitivă obţinută de ei este la fel de periculoasă.

Cu ocazia zilei copilului urăm multă sănătate tuturor copiilor , inclusiv copiilor care ne guvernează !

Rujeola este de şase ori mai infecţioasă decât gripa. Vaccinurile au rolul de a te proteja pe tine şi pe cei ceilalţi. Nu s-a inventat înca vaccinul pentru boala militanţilor anti-vaccin.

Autobuzele electrice care au început să circule la Cluj sunt plătite de Guvernul Elveţiei şi sunt produse în Polonia.

Ungaria va finaliza, cu bani europeni, ultimului tronson al autostrăzii care ajunge la graniţa Romăniei, la Borş. Ar trebui să continue cu Autostrada Transilvania. Nu ştim când se va finaliza , a noastră , nu a lor…

Trump vrea să nu mai circule niciun Mercedes pe Fifth Avenue. Prohibiţia la Mercedes va avea acelaşi efect ca cea la alcool.

Ministerul Apărării Naţionale studiază posibilitatea de a produce ,la Craiova, aeronave fără pilot, denumite şi drone. Acestea ar fi echivalentul modern al gherilei, unde peşterile şi puţurile de mină dezafectate ar fi hangare naturale.

Marian Vanghelie, primarul care nu mai este , susţine că în spatele lui Victor Ponta şi ProRomânia ar sta Florian Coldea.

Eurostat: Croaţia este ţara cu cele mai puţine familii monoparentale 6% , România este pe locul 2 cu 7%.

Atunci când Liviu Dragnea a vizitat Biserica ortodoxă, de pe strada Kastellweg din Berna, icoana a lacrimat. E un semn rău!

În minivacanţa de 1 IUNIE mii de părinţi au socializat ore întregi cu proprii copii … în propriile maşini pe DN 1 Valea Prahovei.

România este dependentă economic de UE şi militar de SUA iar din punct de vedere geografic suntem în zona tampon care se întinde de la Marea Baltică la Marea Neagră . Ne cam lipseşte un Titulescu , ăla mare nu ăla micu' …

Ediţie Săptămânală : 10 Iunie 2018

Economiştii Bancii Mondiale zic că la noi există zone urbane, dinamice şi integrate în UE şi zone rurale, sărace şi izolate.

Piaţa Victoriei a fost ocupată de cămăşile albe ,culoare inspirat aleasă pentru că PSD se bizuie doar pe cei care nu muncesc: pensionari , bugetari ( care doar se fac că muncesc) şi asistaţi sociali. Cu astfel de manifestaţii a început şi fascismul şi sovietizarea. Cu desemnarea unor duşmani ai poporului care s-a dovedit că nu erau duşmanii poporului.

Cămăşi albastre au cei care care muncesc, nu cămăşi albe! Daca tot am deschis cutia cu cămaşi albe marca Pandora să ne pregătim să deschidem şi cutia cu pantaloni maro.

Recomandăm editurilor să suplimenteze tirajele cărţilor Învaţaţi limba rusă, Învaţaţi limba maghiară şi Învaţaţi limba turcă sau Învaţaţi limba bulgară dacă Putin se hotărăşte să reînfiinţeze Ţaratul româno-bulgar, pardon, bulgaro-român.

Rachetele strategice hipersonice Avangard, care zboară cu 20 Mach, adică de 20 de ori mai rapid decât sunetul, vor fi livrate armatei ruse în 2019. Adevarul este că şi în al doilea război mondial ruşii au câştigat datorita rachetelor Katiuşa. Şi acum ar câstiga, datorită rachetelor Avangard.

Vladimir Putin, a declarat că a avertizat Europa cu caţiva ani în urma despre riscul ca Statele Unite să se amestece în "bucataria interna" a celorlalte ţări, dar nimeni nu a vrut să asculte.

Aleşii locali vor primi PENSII SPECIALE la încetarea mandatului. Este una din modalităţile prin care PSD le multumeşte pentru că dirijează alegerile în direcţia votării PSD-ului. Pensii speciale să fie că şi aleşii din opoziţie o să aplaude.

Guvernul a oprit procedura de includere a zonei Roşia Montană în patrimoniul UNESCO, fără dezbatere publică. Fără comentarii !

Sentinţa în dosarul angajărilor fictive, în care este inculpat Liviu Dragnea, a fost amânată de magistraţii Curţii Supreme pentru 21 iunie.

Viorica Dăncilă şi-a informat colegii, în cadrul şedinţei de guvern de vineri, despre ce a făcut în Portugalia : "Am vorbit despre preluarea preşedinţiei României la 1 ianuarie 2019" .Voia să zică preluarea preşedinţiei Consiliul Uniunii Europene sau are ambiţii mari ?

Proeuropeanul Andrei Năstase a câştigat alegerile pentru primăria Chişinăului învingandu-l pe prorusul Ion Ceban. Iar o să facă Igor Dodon anticameră la Putin.

Fabrica de ceasuri vizitată de Dragnea în Elveţia a anunţat că i-a dispărut o Lupă de ceasornicar. Probabil că cerneala cu care şi-a scris parolele de la conturi s-a decolorat şi a avut nevoie de lupă.

Isărescu: Românii din străinătate au trimis iniţial bani pentru a-şi ajuta familiile din ţară. Cu timpul s-a constatat că oamenii au vrut să facă şi mici investiţii. Din patriotism local, din patriotism general, din nevoie, din aspiraţie.

Victor Ponta consideră că Liviu Dragnea a organizat mitingul pentru a pune presiune pe judecătorii de la ÎCCJ, care urmează să se pronunţe în dosarul acestuia. Al doilea scop : presiune pe preşedintele României privind demiterea lui Koveşi.

La "International Vampire Film and Arts Festival", care se încheie azi la Sighişoara, unul din vampiri s-a lăudat l-a muşcat pe Liviu Dragnea. Ceilalţi vampiri nu l-au crezut pentru că nu prezenta niciun simptom. Vampirul, nu Dragnea …

Reintegrarea Rusiei în G7, susţinută de Donald Trump, a fost refuzată de Franţa, Germania, Italia şi Marea Britanie.

Propunem ca baronilor locali să li se spună CIOCOI pentru că mecanismul este similar doar că înainte boierul scăpăta (prin furturi sistematice ale ciocoiului) iar acum statul scapătă (furat sistematic prin comisioane şi corupţie).

Ediţie Săptămânală : 17 Iunie 2018

Klaus Iohannis l-a nominalizat pentru funcţia de director SIE pe deputatul PSD Gabriel Vlase. Dragnea a zis că o să citească nominalizarea până o să o înteleagă. Să-l ajutam : Se zice că uiţi adesea unde ai pus pipa păcii dar nu uiţi niciodată unde ai îngropat securea războiului.

Oare să nu ştie Dragnea că Gabriel Vlase, a petrecut sfârşitul săptămânii trecute în Tel Aviv şi Ierusalim, în compania unor influenţi evrei americani ?

Francois-Regis Mouton, director în cadrul Asociaţiei Internaţionale a Producătorilor de Petrol şi Gaze :"România ar putea deveni al treilea mare producător de gaze naturale din Europa, odată cu extracţia celor din Marea Neagră"

Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite va examina, la 22 iunie, proiectul de rezoluţie propus de R. Moldova, privind retragerea trupelor ruse şi armamentului rusesc din Transnistria dar nu şi din raioanele de est ale Republicii Moldova, în baza prevederilor acordului moldo-rus de încetare a focului din 21 iulie 1992.

Adrian Năstase :"În opinia mea, constatăm un declin general al partidelor politice. Calitatea celor care vin spre politică în ultimul deceniu a scăzut foarte mult. În plus, a mai fost şi votul uninominal, care a adus în Parlament oameni cu bani, descurcăreţi, dar care nu erau specialişti."

Doar 3,5% din producţia de vin a României ajunge pe pieţele externe. Restul stă în butoaie ca să se învechească … până când se va schimba percepţia băutorilor de vin precum că producem doar mărfuri ieftine.

România se află pe primul loc în Europa la creşterea costului orar cu forţa de muncă, de patru ori mai mare ca media UE.

Revista satirică franceză Charlie Hebdo a publicat o caricatură în care Simona Halep apare cu trofeul de la Roland Garros strigând "Fiare vechi! Fiare vechi!". Simona a zis No Comment. Daca am face caricaturi acum am face una în care Mareşalul colaboraţionist Philippe Petain (Regimul de la Vichy) ar striga "Vive la France !" Acesta ar fi "Salutul francez" …

Eurostat : România a înregistrat în luna mai cea mai mare rată anuală a inflaţiei dintre ţările europene, de 4,6%, faţă de o medie de 2% în UE.

Traian Băsescu: "România progresează, dar nu neapărat din bună guvernare. Guvernarea e de proastă calitate"

PSD a recunoscut distribuirea trucajului în care se părea că Simona Halep a fost huiduită pe Arena Naţionala, nu primarul Gabriela Firea.

Gabriela Firea a fost huiduita pe Arena Naţionala când s-a aflat în treabă pe lângă Simona Halep. Primariţa zice că s-a încercat compromiterea acţiunii de către aparatul soroşist, noi zicem că este începutul sfârşitului pentru ea.

Uniunea Salvaţi România (USR) : "Fondul Suveran înseamnă falimentul României, deoarece scopul său este unul politic şi nicidecum unul economic, dat fiind că actuala coaliţie de guvernare are nevoie imediată de bani pentru a plăti pomenile electorale. Legea de înfiinţare nu respectă nicio logică economică şi e doar o formă prin care PSD va căpuşa companiile de stat, pentru că prin intermediul său se va ascunde atât datoria publică, cât şi deficitul bugetar." USR si PNL au contestat la Curtea Constituţională legea privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii.

Mafia face Lobby pe lânga guvernul Canadei să ridice vizele pentru români deoarece criminalitatea organizată românească le încalca teritoriul.

Ediţie Săptămânală : 24 Iunie 2018

Consiliul UE: "România nu a reuşit să adopte măsuri eficiente pentru a corecta o abatere bugetară semnificativă." Pâna şi Consiliul UE este anti PSD-ist …

Serviciul de Informaţii Externe al României a fost acuzat, prin intermediul presei oficiale de la Moscova, că a penetrat planurile Kremlinului de a îşi extinde afacerile cu energie în afara Rusiei prin Carina Valerievna Ţurcan de la Inter RAO , cetăţean român ,dar şi rus. De informaţii ar fi beneficiat şi CIA. Ruşii lasă să se vadă schema energetică pentru UE ca să o vadă americanii. Asta este varianta romanţată, mai plauzibil este că românca nu a fost considerată loială de către Igor Ivanovici Secin ,şeful companiei Rosnefti. Acesta este un apropiat al lui Putin şi încearcă să preia controlul asupra Inter RAO , cel mai mare producător de energie electrică din Rusia.

Academia de Ştiinţe a Austriei : Tările din Est au pierdut până la un sfert din populaţie, în timp ce soldul este accentuat pozitiv în Vest. Cele 28 de ţări membre ale UE au în total 510 milioane de locuitori dar populaţia activă este de numai 246 de milioane, iar această cifră ar putea stagna şi chiar scădea.

Liderii PSD au decis să îl susţină în continuare pe Liviu Dragnea în toate funcţiile pe care le deţine.

Klaus Iohannis a declarat că este ferm hotărât să participe la alegerile prezidenţiale ce vor avea loc la sfârşitul anului viitor. Parcă este un alergător care a stat, tăcut, la coada plutonului şi care atacă la finalul cursei.

Turcii votează azi într-un dublu scrutin istoric - parlamentar şi prezidenţial - prin care transformă ţara dintr-o republică parlamentară într-un regim prezidenţial dându-i puterea preşedintelui Recep Tayyip Erdogan. Cum e turcu' şi pistolul…

Adunarea Generală a ONU a aprobat rezoluţia privind retragerea soldaţilor ruşi din R. Moldova. Împotriva rezoluţiei s-a pronunţat Federaţia Rusă care, prin reprezentantul său la ONU, Dmitri Polianski, a susţinut că proiectul Rezoluţiei nu este susţinut de toată societatea din R.Moldova, făcând referire la unele declaraţii ale preşedintelui Igor Dodon. Gospodin Dodon, linişteşte-te că rezoluţia are un doar caracter simbolic , o să mai faci anticameră la Putin o perioadă.

Algoritmul-diagnostic, elaborat de Google, are capacitatea de a prognoza durata unei internări, eventualitatea revenirii în spital, chiar moartea pacientului. Probabil că în preajma morţii algorimul prevede să i se arate reclame din categoria Donaţi-va averea lui Google!

Mario Nobis, mafiot italian, despre politiştii români: "Aici poliţia nu face niciun rahat. Dacă vreunul din ăştia se apropie, iei 500 de lei şi îi dai în mână, iar el face 10 metri înapoi"

România este pe locul trei la costurile cu serviciile medicale într-un clasament cu 23 de ţări din Europa. Doctori fără de arginţi sunt numai în Biblie.

Mazare i-a pregătit lui Dragnea un bungalow cu vedere la mare în Madagascar. Bungalow-ul este de tip single …

Ursul Van Damme de pe Transfăgărăşan se uită la ninsoare şi nu prea îi vine să intre iar în hibernare , parca este prea devreme, şi cu atâţia turişti gustoşi în preajmă nici nu e nevoie. Serios, a nins in iunie!

Ediţie Săptămânală : 1 Iulie 2018

Maia Sandu: "Nimeni nu mai este în siguranţă. Moldova este condusă de mafie." Nu a precizat: a noastră,a ruşilor, a ucrainenilor sau cea deghizată în partid ?

Noul Ford Focus are un sistem care detectează gropile. Sistemul de amortizare cu monitorizare continuă controlează amortizoarele. Doamna Firea nu o sa mai repare străzile, o să ne recomande să ne cumpărăm această maşină.

Îi subliniem lui Putin că Basarabia a ajuns la ruşi prin protocolul secret al Pactului Molotov-Ribbentrop. Citam : "În privinţa Europei sud-estice, partea sovietică subliniază interesul pe care-l manifestă pentru Basarabia. Partea germană îşi declară totalul dezinteres politic faţă de aceste teritorii"

Sultanul Erdogan a câştigat toată puterea. "Ai grijă ce-ţi doreşti că s-ar putea să primeşti! " este valabil şi pentru Luminaţia sa.

Dodon se dă neutru : "Elementul-cheie al reglementării politice finale şi durabile este neutralitatea recunoscută internaţional a Republicii Moldova." Gospodin Dodon, o neutralitate cu trupe ruseşti pe teritoriul tău nu este neutralitate !

Amazon a cumpărat farmacia online Pillpack. Acţiunile firmelor farmaceutice concurente au scăzut în timp ce acţiunile Amazon au crescut.

Kristof Terhes, directorul general al FGSZ, compania de transport a gazului din Ungaria, spune că România nu are capacitatea de a consuma intern gazul din Marea Neagră în lipsa industriei şi a petrochimiei, exportul fiind astfel cea mai bună soluţie. Tactica românească de otravire a fântânilor se poate extinde şi la hidrocarburi… . Am putea otrăvi şi Legea Offshore …

Trump va retrage trupele americane staţionate în Germania sau doar îi şantajează pe germani ?

Guvernul a cumpărat, prin sistemul SEAP, Dicţionare Explicative ale Limbii Române (DEX), Dicţionare ortografice, ortoepice şi morfologice (DOOM) şi cărţi de gramatică . Tot degeaba ...

Eurostat: unu din cinci români are restanţe la plata creditului ipotecar, a chiriei sau a facturilor de utilităţi.

Donald Trump spune că SUA ar putea fi de acord cu anexarea Crimeei. Trump le-ar da ruşilor Crimeea dacă l-ar învaţa şi pe el tacticile războiului hibrid. Pe flancul ăsta, alături de România, mai răman doar Polonia şi Ucraina.

Preşedinţii Statelor Unite ale Americii şi Federaţiei Ruse, Donald Trump şi Vladimir Putin, se vor întâlni la Helsinki (Finlanda), pe 16 iulie pentru a negocia configuraţia noii ordini mondiale. De la Yalta via Malta la Helsinki.

Ediţie Săptămânală : 8 Iulie 2018

Reforma sistemului judiciar din Polonia şi din România este rezistenţa împotriva uniformizării, dorită de Coana Europa care speră că o justiţie uniformă în toate statele UE va crea o presiune asupra politicului, modelându-l dupa pofta inimii ei. Dacă priviţi tabloul de la distanţa potrivită veţi vedea lupta dintre naţional şi federalismul european. Daca în acest tablou, în partea românească, nu ar fi apărut şi nişte târgoveţi , penali şi mafioţi ar fi fost mai bine.

Ministrul de externe Teodor Meleşcanu a zis că România va fi alaturi de UE în războiul comercial cu America al oţelului şi aluminiului. Fraţi, fraţi, da' oţelu' e pe bani.

Ministrul Finanţelor a dispărut de pe lista datornicilor la ANAF, dar a apărut pe lista datornicilor premium la bănci. Urmatoarea listă pe care poate apărea este cea a persoanelor cu degetul mic amputat de recuperatori.

Barack Obama : "Observăm o ascensiune a naţionalismului în faţa extraordinarei schimbări pe care o trăieşte lumea in planurile tehnologic, economic şi politic"

Asociaţia Crescătorilor şi Exportatorilor de Bovine, Ovine, Porcine din România consideră că pagubele datorate virusului pestei porcine africane vor fi imense şi ne vor afecta pe o perioada de 30 de ani. Pagubele vor putea fi suportate din bugetul UE.

Englezii s-au prins că au greşit cu Brexit-ul şi acum vor o zonă de liber schimb între Regatul Unit şi UE. Dar asta nu rezolvă decât o parte din probleme.

Isărescu, către bancheri: "Creaţi-va o altă piaţa, creditaţi firmele. Retailul nu mai poate alimenta creşterea"

16 ţari din Asia în frunte cu China, India şi Japonia intenţionează să creeze cel mai mare bloc comercial din lume. Inclusiv Australia a fost invitată ,Uniunea Europeană va avea statut de partener iar Rusia a primit garanţii că va putea exporta avantajos pe această piaţă. Donald Trump se va juca singur şi are o singură jucărie: bumerangul protecţionismului. Însa orice bumerang are tendinţa să se întoarcă la cel care l-a lansat şi să-l lovească în freză.

Din serialul "Ce gafe a mai făcut premierul nostru" săptămâna viitoare va fi episodul în care Viorica Dăncilă se va întalni cu Juncker şi Timmermans.

Academia Română atacă dur Proiectul de educaţie parentală considerându-l : "o încercare asemănătoare regimurilor totalitare de obţinere a omului nou, fără familie, naţionalitate, ţară, identitate " Proiectul Ministerului Educaţiei Nationale, de legiferare a unui "sistem de educaţie parentală fără nici un specific românesc, cu implicaţii enunţate explicit împotriva familiei tradiţionale, ca nucleu al vieţii sociale, culturale, morale şi creştine, milenare a românilor, presupune o educaţie uniformă a copiilor, fără diferenţe de sex, de particularităţi antropologice şi psihologice, de mediu comunitar (rural, urban), etnic"

PSD vrea să-l suspende o perioadă pe preşedintele Johanis să-şi facă ei jocurile şi apoi să-l repună în funcţie fără să convoace un referendum de revocare care l-ar face pe acesta să câstige urmatoarele alegeri. Întrebarea este daca va fi razboi civil sau nu !

Cotidianul american The New York Times: "România slăbeşte legislaţia privind abuzul în serviciu în doar trei zile, într-o manieră neobişnuit de iute" Pietenii ştiu de ce !

Guvernul a păstrat nivelul de redevenţa actual, în Legea Offshore, aşa cum au cerut investitorii. Nivelul de redevenţă actual este mult sub media mondială, de pe vremea când am dat Petromul cu terenuri petroliere cu tot la austriecii de la OMV. Aproape că îl credem pe Putin că ne dau capitaliştii nişte oglinzi şi mărgele pe hidrocarburi dar daca le-ar lua ruşii fără să ne dea nimic ar fi mai bine ? Paradoxal este că şi cei care vor ca felia de tort a României să fie mai mare au pus batista pe ţambal, de teamă să nu fie acuzaţi că susţin interesele ruseşti. Şi mai este un paradox, nu am vazut nicio acţiune rezist la lezarea intereselor României.

Ediţie Săptămânală : 15 Iulie 2018

Preşedintele reales Erdogan şi-a numit ginerele, pe Berat Albayrak, ca ministru al finanţelor iar liderul opozitiei din Turcia a primit amenda de 16.800 de euro pentru criticile aduse lui Erdogan.

Producătorul ungar de autobuze Ikarus şi-a cerut falimentul. Autobuzul nostru e de mult istorie.

Compania Johnson&Johnson a fost amendată cu 4,69 miliarde de dolari pentru pudra de talc cancerigenă deşi susţine că pudra de talc pe care o produce a fost întotdeauna sigură şi fără azbest.

Majoritatea liceelor sunt cu profil real , ceea ce este bine. La urmatorul nivel de educaţie nu este bine, în loc să producă specialişti în domeniile IT şi tehnic România insistă pe facultăţi umaniste.

A apărut automobilul viitorului, care are toate parţile vizibile produse la imprimanta 3D, cu excepţia şasiului, a scaunelor şi a sticlei.

Statele Unite au pus sub acuzare 12 cetăteni ruşi pentru că au spart şi au făcut publice ilegal email-urile unor politicieni democraţi în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale câştigate de Trump. Cei 12 sunt ofiţeri ai serviciului de informaţii al armatei ruse (GRU)

După ce Dăncila a dat asigurări că în majoritatea statelor europene, inclusiv în Germania, abuzul în serviciu nu se pedepseşte ,Ambasada Germaniei la Bucureşti informează că abuzul în serviciu este pedepsit drastic în Germania, de la simple amenzi până la ani grei de inchisoare.

Gabriela Firea ,Primarul General al Bucureştiului, şi-a prezentat (ne)realizările pe care le-a avut în cei doi ani de când se află în această funcţie printr-un clip video pe Facebook . A inceput campania la prezidenţiale ? Gruparea din Voluntari şi-a atins obiectivul de a pune mâna pe Bucureşti şi acum visează la România ?

România are al 5-lea cel mai rapid internet din lume la viteza serviciilor de internet fix.

Avioanele MiG 21 LanceR ale Armatei Române, sunt consemnate la sol, deoarece iubesc prea tare pământul patriei .De aceea spaţiul aerian românesc este păzit de patru avioane Typhoon ale Forţelor Aeriene Britanice.

Averile politicienilor români continuă să crească. Pentru că pot !

Viteza medie de deplasare în Bucureşti la orele de vârf este 8 km/oră. Atunci când plouă propunem să se măsoare în noduri ( 1 nod este 1 mila marină pe ora adică 1852 m pe oră). Deci viteza ar fi în jur de 4 noduri în zilele ploioase.

Lansăm o campanie de strângere de fonduri pentru o călătorie spaţială numai dus pentru politicianul român care va fi desemnat cel mai toxic politician român. Călătoria va fi asigurată de firma Blue Origin, compania spaţială a lui Jeff Bezos, care va cere 200.000-300.000 de dolari persoanelor care vor dori să călătorească în spaţiu anul viitor, dus-întors. Noi vrem numai dus !

Ediţie Săptămânală : 22 Iulie 2018

Ungurii au crezut că românii vor dansa cum le cântă tandemul americano-european şi ei vor deveni putere regională a gazelor manipulând preţul la gazele depozitate pe teritoriul său. Dar petroliştilor nu le place legea exploatărilor offshore adoptată recent de Parlamentul de la Bucureşti. Exxon şi OMV insinuează că vor abandona exploatarea dar nu am văzut pe nimeni strângandu-şi jucăriile. Se va lăsa cu vărsare de sânge … diplomatic , deocamdată.

Macron i-a spus omologului său sârb Aleksandar Vucic că "Uniunea Europeană trebuie să se reformeze înainte de a propune o extindere pentru a include pe oricine altcineva". La întrebarea dacă Serbia poate adera la UE până în 2025 Macron a raspuns că speră că reformele pot fi efectuate până atunci.

Guvernul Dăncilă pregăteşte o ordonanţă de urgenţă cu efecte devastatoare asupra ariilor protejate. Acestea vor fi preluate de o agenţie nouă care nu are experienţa. Multe vile vor apărea în aceste zone protejate până acum …

Aprecierea dolarului afectează economia SUA. Trump acuză China şi Uniunea Europeană de manipulare valutară .

Ruşii nu au reuşit să vândă pachetul majoritar al companiei ALRO.

Teodorovici: "de amnistia fiscală ar putea beneficia companii de stat cu datorii istorice". Adică dinozaurii din gradina zoologică a statului ? Sau poate dinozaurii din politică şi afaceri?

Tribunalul Covasna a admis acţiunea Asociaţiei Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) şi l-a obligat pe preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, să îndepărteze drapelul Ungariei şi steagul secuiesc din sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Covasna.

În ţuica de prune, există o enzimă care reduce depunerile de colesterol de pe vasele inimii. Consumul recomandat de ţuică pentru a ţine la distanţă bolile de inimă este de 32 ml …

Premierul nipon Shinzo Abe despre acordul economic UE-Japonia, 600 de milioane de consumatori şi aproximativ 30% din PIB-ul mondial :"Demersul arată lumii voinţa noastră politică de neclintit de a deveni campionii liberului-schimb, deşi protecţionismul se răspândeşte tot mai mult"

Noua Dacia Sandero va fi starul anului 2019, scriu francezii de la Auto Plus.

Consiliul General al Bucureştiului va dezbate în şedinţa din 26 iulie proiectul "WI-FI Gratuit în Bucureşti"

Sorina Pintea: "S-au investit foarte mulţi bani în sănătate, din păcate rezultatele se văd prea puţin"

Ediţie Săptămânală : 29 Iulie 2018

Doamna Dăncilă a început să aibă nişte vibraţii negative în glas cănd scoate căte o perlă. La una din ele, paharul omologului s-a spart. S-a întamplat la Podgoriţa ,în Muntenegru, dar doamna Dăncilă le va povesti nepoţilor că s-a întamplat la Priştina, într-o ţară imaginară.

Liviu Dragnea zice că declaraţia ministrului Petre Daea privind comparaţia între victimele Holocaustului şi porcii incineraţi din cauza pestei porcine, reprezinta o gafă. Noi zicem că este un monument de nesimţire. Acum nu o să mai putem zice nimic când Putin o să ne facă fascişti pentru că cel mai mare fascist roman este în guvernul PSD-ist al României.

BERD zice ca IMM-urile şi-ar putea creşte productivitatea cu 55% dacă ar apela la consultanţă. Şi noi care credeam că cine ştie face, cine nu, îi invata pe alţii …

Cheltuielile cu salariile au crescut în iunie faţă de iunie trecut cu 34%, iar cele cu asistenţa socială cu 30,7%.

Consiliul General al Muncipiului Bucureşti a aprobat proiectul Wi-Fi gratuit în Bucureşti.

Roxana Rus, fostă miss şi fost model Playboy : "O poză cu mine dezbrăcată are sute de like-uri. Dacă postez un căţel, îmi dă like mama"

Garda Forestieră din Suceava are un soft rusesc care compară hărţile din toate sursele posibile, inclusiv Google, cu zone cartografiate de o dronă pentru a detecta imediat unde început o defrişare.

Oliver Jens Schmitt,istoric elveţian : "Fie că e vorba de fascişti sau comunişti, Biserica Ortodoxă Română a fost întotdeauna un slujitor al puterii"

Brexitul se negociază dur. "Regatul Unit doreşte să preia controlul propriilor bani, legi şi graniţe. Vom respecta acest lucru", a declarat negociatorul UE, adăugând că: "Dar şi UE vrea să-şi menţină controlul propriilor bani, legi şi graniţe"

Macron are sechele din copilărie. Pentru că nu s-a jucat atunci cu cercul , vrea să se joace, acum împartind Europa în trei cercuri concentrice iar Franţa să fie şefa primului cerc, cel care are 87% din PIB-ul zonei Euro. În cel de-al treilea cerc, sau al patrulea, s-ar putea să apară Rusia şi Turcia iar acest cerc va fi de fapt o şenilă … de tanc !

Federaţia Rusă va face cadou Republicii Moldova circa 100 de tractoare. Dodon mai vinde o palma de pămant, mai primeşte un tractor. Daca vă spunem că Dmitri Kozak are o idee fixa cu federalizarea Republicii Moldova v-am captat atenţia ? Numirea reprezentantului special al preşedintelui Rusiei pentru dezvoltarea relaţiilor comerciale şi economice cu Moldova în persoana lui Dmitri Kozak arată că s-a trecut la un nivel superior în pregătirea drumului pentru tăvălugul rusesc. Dupa ce tăvălugul va trece peste Dodon ,acesta va arăta ca o plăcinta, federalizată, de 2 milimetri grosime.

Radu Paraschivescu: "Cei care vorbesc corect vor forma un soi de trib, de sectă, care se va refugia undeva în păduri"

Ediţie Săptămânală : 5 August 2018

Teodorovici: "Salariul minim trebuie eliminat din sectorul privat, să rămână doar în sectorul public. Dacă pleacă 20% din funcţionari, nu le-ai simţi lipsa." Aţi greşit domnule ministru, realitatea este că dacă pleacă 40% din funcţionari, nu le-ai simţi lipsa ! Şi nu prea cunoaşteţi realitatea economică, peste 2 milioane de angajaţi lucrează pe salariul minim, marea majoritate la privat. Daca eliminaţi salariul minim, din sectorul privat, implicaţiile sunt mari.

Preşedintele Alianţei Naţionale a Sindicatelor Bugetarilor SED LEX, Vasile Marica : "dacă 20% din politicieni ar pleca, n-ar simţi nimeni." Noi zicem 40% !

Dosarul penal deschis pe numele şoferului cu numere anti-PSD se va închide. Poliţia a anunţat că va propune Parchetului clasarea anchetei. Şeful Poliţiei Române a cerut verificări privind "modul eronat" al argumentării aplicării Convenţiei de la Viena.

Mihai Miron (Ropharma): "Soluţia pentru rezolvarea parţială a crizei forţei de muncă este renunţarea la ajutoarele sociale. Circa 250.000 de romăni stau acasă pe un ajutor lunar de 250 de lei, cel mai probabil completat cu alte venituri, în loc să aleagă un loc de muncă."

Donald Trump a impus sancţiuni Turciei pedepsindu-l pe Recep Erdogan pentru că unelteşte cu preşedintele rus Vladimir Putin. Lira va intra în cădere liberă.

Lucian Şova, ministrul transporturilor: "Asteptările de la Dacia şi Ford cu privire la infrastructură sunt foarte mari. Ne străduim să generăm un minimum de satisfacţie." Degeaba este frustrat domnul ministru , BMW investeşte 1 miliard de euro la Debreţin ,în Ungaria. Să vedeţi ce frustrat o să fie când o să-şi dea seama că de la Debreţin la Oradea sunt numai vreo 70 de kilometri.

În toamna, IRUM Reghin va resuscita tractorul romanesc. Nu ştim cum se vor simţi braşovenii atunci.

Tinerii au stat la coadă ca să-şi facă poze cu motocicleta cu mesaj anti-PSD la Untold. Pe motocicletă arată ca o reclamă, dar cu acelaşi cuvant langa PSD, ca şi cel de pe autovehiculul suedez.

În topul european al oraşelor mari cu cele mai mari probleme ale traficului rutier Bucureştiul este pe primul loc iar la nivel mondial este pe locul 5.

Klaus Iohannis le-a ţinut un discurs liberalilor stabilind susţinerea reciprocă în alegerile ce urmează, fixând ţinta pe "politicianul pe nume Dragnea, cu acoliţii sai". Într-o ţară care arată ca o mare roşie cu mici insule integrate în Europa va fi foarte greu. Electoratul a fost pervertit prin măriri de pensii, de salarii, liderilor locali li s-au dat pensii speciale iar opoziţia este sublimă dar lipseste cu desăvârşire.

Ediţie Săptămânală : 12 August 2018

Fotograf: Daniel Mihailescu/AFP/Getty Images

" Niciodată nu a fost falimentul unui guvern mai clar ca acum: autorităţile de la Bucureşti au desfăşurat efective foarte numeroase de jandarmi pentru a arăta lumii întregi cine deţine puterea în România. Din cauza unor grupuri răzleţe de huligani care s-au amestecat printre demonstranţii paşnici, pentru a provoca incidente, poliţia a folosit la intamplare şi fără judiciozitate gaze lacrimogene, tunuri cu apă şi bastoane." scrie Robert Schwartz, şeful redactiei Deutsche Welle în limba română.

O cetate veche de circa 3400 de ani descoperită la Sântana, 28 de km de Arad .Construită din lemn şi lut, cu trei rânduri de fortificaţii, şanţuri de apărare de peste patru metri adâncime şi valuri de pământ de peste 20 de metri. Cetatea Veche de la Sântana avea 89 de hectare în comparatie cu Troia care avea 29 de hectare în aceeaşi perioadă.

În 11 ani, de când România este în UE, banii trimisi acasă de imigranţii români prin intermediul băncilor sau al sistemelor de transfer au fost 24,5 miliarde de dolari ,zice Banca Mondială.

Seceta extremă care a lovit centrul şi vestul Europei în această vară şi inundaţiile din sud-estul continentului au dus la cea mai gravă criză a legumelor din ultimii 40 de ani, potrivit Asociaţiei Europene a procesatorilor de fructe şi legume .

Peste 100 de rachete au fost lansate în cursul nopţii de miercuri spre joi, de militanţi Hamas, spre teritoriul israelian. Avioane militare israeliene au atacat, joi, tuneluri ale mişcării fundamentaliste Hamas din Fâşia Gaza

Elon Musk a anunţat că vrea să delisteze Tesla de pe bursă la 420 de dolari per acţiune. Daca nu mai are nevoie de bursa atunci de unde vin banii ?

Începe razboiul stelelor. Administraţia Donald Trump vrea să creeze un nou departament al armatei SUA : Forţa militară spaţială.

Rubla este în cadere de vreun an şi jumătate iar Washingtonul a anunţat că va impune noi sancţiuni Rusiei. Putin nu se mai poate baza decat pe asiatici la capitolul proiecte de investiţii. La fel ca şi turcii.

Facebook, Twitter şi Snapchat au raportat un numar de utilizatori în scădere.

Competivitatea scăzută a economiei româneşti, alături de un consum bazat pe produse de import, ne-au dus la un deficit comercial de peste 6,3 miliarde de euro în primul semestru din acest an.

Dupa ce Viorica Dăncilă a cerut 100.000 de euro daune morale pentru un articol în care este făcută "tâmpită", Times New Roman o dă în judecată pe Viorica Dăncilă pentru că "tăvăleşte imaginea şi demnitatea de român" din 2009, de când a devenit europarlamentar, şi până acum.

Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a oprit inspecţiile veterinare de primavară în plină epidemie de pestă porcină. Acum numară porcii incineraţi şi banii primiţi ca salarii nesimţit de mari.

Producatorii de mezeluri garantează că le putem mânca liniştiţi, nu conţin niciun gram de carne de porc. În cel mai bun caz conţin proteine din petrol dar dinozaurii nu aveau pestă.

Pentru prima dată în istorie, Ankara va emite obligaţiuni suverane denominate în yuani chinezeşti. Deprecierea lirei faţa de dolar este motivul pentru care Erdogan le-a cerut turcilor să lupte, contra dolarului, cu armele de sub saltea. Nu este clar dacă se referea la bani sau la iataganele rămase din vremurile imperiului otoman.

Ediţie Săptămânală : 19 August 2018

Protestatarul, cunoscut sub numele de cod Alioşa, a bătut 100 de jandarmi, a tras pe nas 15 grenade lacrimogene şi a băut 5 cockteiluri Molotov. La final, a făcut duş cu tunul de apă de pe DragneaMobil şi s-a dus la autocar.

Ecaterina Andronescu, a publicat o scrisoare deschisă adresată membrilor PSD, prin care a cerut ca liderul social-democrat Liviu Dragnea să se retragă din fruntea partidului : "Mă îngrijorează faptul că stânga europeană se îndepărtează din ce în ce mai mult de stânga românească."

-Oglindă oglinjoară, cine-i cel mai falnic jandarm din lume ?
-Fantomă albă , cei mai falnici jandarmi din lume sunt jandarmii Taiwanezi ! Du-te repede şi cumpără-ţi nişte măşti antiglonţ ca ale lor ! Sau poate vrei să arăţi ca omuleţii verzi ai tătucului de la Kremlin !

Cel mai mare atac cibernetic din ultimii 50 de ani, dat asupra conturilor românilor, a fost respins de SRI, prin CENTRUL NAŢIONAL CYBERINT. Putin şi-a zis că dacă tot face manevre militare comune cu Serbia, prin apropiere, să facă şi un exerciţiu de război hibrid cu hackerii lui, grupul COBALT.

România a avut în iulie, pentru a şasea lună consecutiv, cea mai mare rată anuală a inflaţiei dintre statele membre UE, conform Eurostat.

"România se va împrumuta tot mai scump în trimestrele următoare" zice Andrei Rădulescu, economistul-şef al Băncii Transilvania.

După pesta porcină, o altă molimă stă să treacă graniţa bulgară, pesta la ovine şi caprine.

Accident de muncă este şi intoxicaţia acută profesională suferită de jandarmi în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu. Jandarmii vor fi trataţi la Sanatoriul de boli profesionale Avrig, judetul Sibiu.

Premierul României, Viorica Dăncilă, a trimis o scrisoare preşedintelui Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker în care reclamă "încercări de înlăturare pe cale violentă a unui guvern legitim". Deşi la adresă era scris Teheran, scrisoarea a ajuns la destinaţie, redirijată prin bunavoinţa iranienilor.

S-a aflat secretul longevitaţii lui Ion Iliescu. Ia un medicament cu extract de meduză nemuritoare (Turritopsis Dohrnii).

Turiştii români au cheltuit 1,6 miliarde euro în străinătate în primele 6 luni ale anului 2018, în creştere cu 19%. Străinii au cheltuit sub 1 miliard de euro în România.

Biserica ortodoxă Română a primit încă 115 milioane de euro pentru a finaliza construcţia Catedralei Mântuirii Neamului. Cu smerenie se va ruga pentru sănătatea cercetatorilor cărora le-a luat banii.

Jandarmeria zice că nu s-a pregătit în mod special pentru mitingul din 10 august dar în cele trei luni dinainte de incidente a cumpărat 1.470 de cartuşe cu încărcătură CS şi 918 grenade de mâna cu efect iritant lacrimogen GMIL. În anii anteriori nu a cumpărat astfel de articole …

Ediţie Săptămânală : 26 August 2018

Festivalul Intercultural ProEtnica Sighişoara-2018 se încheie azi.Dupa ce ministrul de externe austriac Karin Kneissl a dansat cu Putin la nunta sa, la sfârşitul săptămânii trecute, cancelarul Sebastian Kurz a declarat : Poziţia noastră în Europa nu se schimbă din cauza unei nunţi. Depinde de darul, dat de ţar, la nuntă …

Dragnea a anunţat că nu va mai participa la niciun bal mascat, dupa ce a citit pe pagina ambasadei Suediei de la Bucureşti că regele Gustav III al Suediei a fost asasinat pe 16 martie 1792 în timpul balului mascat de la Opera Regală din Stockholm. În acel caz au fost 5 asasini, nu 4 ca în cazul celui care nu are sânge albastru.

Gabriela Firea a lansat Programul PRIMA ASFALTARE. În Bucureşti există în acest moment un numar aproximativ de 270 de strazi fără asfalt şi fără utilităţi publice. Ştim, i-a luat doi ani ca să le observe.

REUTERS : Tendinţa de a-l demoniza pe Soros este răspândită în statele cu democraţii iliberale din Europa Centrala şi de Est, precum Ungaria sau Polonia. Este prima oara când suntem catalogaţi ca iliberali. Domnii liberali care nu au observat litera i din faţă nu ar trebui să se bucure, nu e de bine !

Hoardele mongole au evadat din cărţile de istorie şi participă la exerciţiile militare de mare anvergura ale ruşilor, în centrul şi estul Rusiei. Ruşii îi ţin aproape, de frica, deoarece mongolii sunt singurii care au cucerit teritorii ruse pe timp de iarnă, pe ei nu i-a învins generalul Iarnă ca pe Napoleon şi pe Hitler.

Ce face Jandarmeria când nu are protestatari în piaţă ? Omoară timpul !

Marian Nazat: "Cei care ne monitorizează şi ne manipulează atent de secole, ne-au descoperit marile vulnerabilităţi: credibilitatea şi ţâfna în exces." Şi expresia "Să moară şi capra vecinului" caracterizează perfect neamul românesc, zicem noi.

Ordonanţa de urgenţă pentru amnistie şi graţiere se va da uşor dacă Dragnea elimină structurile interne de avizare din ministere, cele care sunt ultima reduta în faţa unei iniţiative ilegale sau neconstituţionale.

Au inceput lucrarile la BRUA Faza I, conducta de transport gaze naturale Podisor-Recas, in lungime de 479 km. Termen de finalizare 31 decembrie 2019 "daca nu apar alte lucruri neprevazute" zice directorul general al Transgaz.

Iohannnis, despre Dragnea: Omul deja are fricile, obsesiile şi coşmarurile unui dictator.

România se împrumută cel mai scump din UE, pragul de 5% randament pentru obligaţiunile emise de stat a fost trecut în luna iulie. Acesta este procentul cu care vom rostogoli datoria, lăsând-o urmaşilor urmaşilor noştri !

Conform sondajului Avangarde 37 % ar vota, acum, cu PSD. La sfârsitul anului trecut, conform sondajului IRES, Doar 17% dintre români credeau că ţara merge în direcţia bună. Diferenţa dintre 37 şi 17 ne îngrijoreaza, înseamna că 54 % dintre votanţii PSD ar vota tot cu PSD deşi şi ei cred că nu mergem în direcţia cea bună. Deci mai mult de jumătate din votanţii PSD, 20 din 37, spun : nu mă interesează că nu mergem în direcţia cea buna dacă beneficiez de pomeni electorale ( pensii, salarii, sinecuri, ajutoare sociale)

Ediţie Săptămânală : 2 Septembrie 2018

Elevii fug de şcolile profesionale în timp ce firmele se plâng că nu sunt suficienţi meseriaşi. Pentru absolvenţii de clasa a VIII-a, care vor să înveţe o meserie, exista 20.000 de locuri libere în şcolile profesionale. Dar mulţi vor învaţa mai departe la liceu cu gândul la vaporul cu diplome de studii superioare şi, mai mulţi, se vor baza pe ajutoare sociale aşa cum văd la părinţii lor.
Matteo Salvini, Viktor Orban şi Vladimir Putin, doi populisto-naţionalişti şi tătucul lor. Macron se joacă cu cercul pe afară căutandu-şi prieteni de joacă.
Lui Tăriceanu i-a crescut nasul ca lui Pinocchio dupa ce a spus :"firmele de lobby îmbraţişează o cauză pe care urmează să o susţină oficial dacă cred în ea" referindu-se la Rudolph Giuliani. Nu zău ? ,banii să curgă că justeţea cauzei nu conteaza! Tot Tăriceanu îl chema pe George Maior la MAE să dea explicaţii la declaraţia acestuia : "este o acţiune de lobby în favoarea unor persoane care au probleme cu justiţia" , ceea ce s-a dovedit corect.
Americanii au construit deja un hangar nou la Baza Aeriană de la Câmpia Turzii, pentru dronele MQ-9 Reaper, şi mai vor să cheltuie 40 de milioane de dolari pentru exinderi şi modernizări. Cu noua tehnologie de inteligenţă artificială drona poate să zboare, până la un an cu poza cuiva în memorie, a lui Putin să zicem, hotărând singură când este optim să-i dea lovitura de graţie.
Firea ar vrea să candideze la alegerile prezidenţiale de anul viitor, de aceea Dragnea ar vrea să asocieze violenţele jandarmilor cu Speranţa Cliseru, omul filierei Voluntari, fosta consilieră a lui Firea. Dragnea scapă de un contracandidat în caz că vrea şi mai ales dacă poate să candideze, şi mai taie din pofta de putere a lui Firea căreia nu-i mai ajunge Bucureştiul , numit mai nou Voluntari 2. De aceea Firea i-a cerut demisia lui Carmen Dan!
Să nu ziceţi că suntem paranoici dar dacă dizidenţa lui Firea este un complex joc politic al lui Dragnea, prin care aceasta să câştige preşedinţia ? Independentă–Dizidentă votată şi de PSD–işti si de cei ce urăsc PSD–ul şi de femei, târgoveţi, popor, şi alţi fraieri.
Vârsta de pensionare la bărbaţii ruşi se măreşte cu 5 ani, adică vor ieşi la pensie la 65 de ani, în timp ce speranţa de viaţa este de 66 de ani. Mai bine mărea vârsta de pensionare la 66 ani şi făcea pensionarea cu picioarele înainte şi cu onoruri naţionale ,salve de artilerie şi tot tâcamul.
Cei patru, cazaţi la Athenee Palace, erau trimişi de Patriarhul Daniel căruia i s-a arătat Dumnezeu şi i-a spus să-l zidească pe Dragnea în zidul dinspre est al Catedralei Neamului, împreună cu Firea.
Gurile rele spun că Theresa May danseză în turneul din Africa dupa cum îi cânta UE , i-a rămas muzica în urechi şi dansează peste tot.
Comisia Europeană investighează cele 22 de companii înfiinţate ,într-un timp record, de Firea, care operează în subordinea Primăriei Capitalei. Acestea fac concurenţă neloială deoarece au primit ajutoare de la stat sub forma de împrumuturi fără dobândă şi lucrări fără licitaţie. Dacă tot se ştie că statul este cel mai prost administrator să-i mai punem nişte firme în subordine ...
Yandex, proprietarul motorului de căutare rusesc, îl copiaza pe Google şi investeste in tehnologie, face probe cu Toyota Prius ca maşină autonomă.
Guvernul nu are bani să oprească răspândirea pestei porcine deoarcece nu mai sunt bani la fondul de rezervă pentru că s-ar fi cheltuit pe alte urgenţe zice Eugen Teodorovici. Aici domnul ministru nu are dreptate pentru că fondul de rezervă se alimentează în mod curent, nu doar prin rectificări bugetare. Deci nu sunt bani pentru că nu vrea domnul ministru să alimenteze contul. S-ar putea să-i apară ţaranii, cu furci, în bătătură, domnului ministru sau să-l aştepte la ieşirea din discotecă. Îi recomandăm domnului ministru să nu se urce nici în taxiul cu indicativul 1907 scris pe uşă, în indicatorul roşu.

Ediţie Săptămânală : 9 Septembrie 2018

Cinci miniştri vor fi aruncaţi gloatei nemulţumite, prin remaniere. O să-i "abroge" Premierul Viorica Dăncilă. Dar pe noi cine ne "abroga" de vina de a permite să fim conduşi de astfel de politicieni ?

Modificările codurilor penale vor anula condamnările din 100.000 de dosare şi vor reintroduce în circuit tot atâţia infractori, în statul paralel cu statul paralel. Patriarhul Daniel o să ne zică să le întoarcem şi obrazul celalalt sau buzunarul celalalt…

Gabriela Firea afirmă că Liviu Dragnea se teme de o eventuală candidatură a ei la prezidenţiale. Şi noi ne temem de acelaşi lucru.

Putin l-a decorat cu Ordinul Prieteniei pe Rainer Seele, directorul executiv al grupului austriac OMV, pentru gazoductul Nord Stream 2 care va pompa gaz rusesc direct în economia germană. Acum vă mai îndoiţi că austriecii reprezintă interfaţa economică pentru interesele de securitate energetică ale Federaţiei Ruse ?

Deşi România nu şi-a făcut, încă, intrarea în scena Uniunii Europene Estice, pe care o cloceşte Trump, totul este posibil pentru că americanii trebuie să-şi mute undeva acareturile din Turcia cea instabila şi unde altundeva ar fi mai potrivit decât în ţara lui Dracula?

Taxi gratuit pentru persoanele cu dizabilităţi motorii din Bucureşti, începand din 10 septembrie.

Băsescu, despre legea offshore: România riscă să fie o simplă ţeavă prin care trec gazele.

Ambasada Rusiei zice că exerciţiile militare Vostok-2018 nu trebuie să sperie România şi nici alte ţări. Nu ne sperie, chiar ne era dor, exerciţii de asemenea amploare nu au mai avut loc în Rusia, din 1981 şi începusem să credem că nici ruşii nu mai sunt ce-au fost ! Scenariile militarilor ruşi se aseamană cu piesele lui Cehov, unde, dacă apar în fundal doua săbii, pâna la sfârşitul piesei acestea vor fi folosite. La militari, daca apar în fundal nişte exerciţii militare de amploare, pâna la final se vor transforma în războaie în toata regula.

Renault este supărat că 10% proprietarii de Renault îşi cumpără Dacia ca următoare maşină deşi maşina românească nu oferă conectivitate, autonomie, propulsie eco. Dar preţul corect a adus fidelizarea clienţilor şi Dacia mizează în continuare pe costuri de producţie mici ,reinvestirea profitului în tehnologie nouă şi costuri cu reclama mici.

Agentul electoral PESTA îşi va face sediu de campanie electorală în coteţele agricultorilor, care reprezintă 25% din totalul populaţiei ocupate din România. 84 % dintre aceştia nu sunt salariaţi şi fac parte din Partidul Agricultorilor de Subzistenţă. Principala lor sursă de proteine era porcul şi "era" se referă la mulţi ani de–aici încolo.

Ediţie Săptămânală : 16 Septembrie 2018

România s-a aflat de-a lungul istoriei în, şi la, graniţa marilor imperii. Dar este prima oara cand se afla în graniţele unuia cu mai multe viteze, cu mai multe cercuri, cu nord şi sud, cu est şi vest, cu bogataşi şi sărăntoci. Nenorocirea este că vremurile istorice în care acest imperiu se va reaşeza, dupa Brexit, ne-au prins conduşi de ciocoii noi numiţi baroni, care sunt, în esenţa, nişte găinari, nu oameni de stat, care nu o să ştie să-şi joace cărţile.

Pierre Moscovici, eurocomisarul pentru Afaceri Economice este este îngrijorat de apariţia unor "mici Mussolini" în Europa.

Firea a anunţat că închide şcolile din cauza uraganului Florence din SUA.

Ponta: "Din toate datele reiese că Dragnea a orchestrat acţiunea din 10 august"

Agenţii ruşi au instalat microfoane în Hotelul Marinela din Sofia unde au fost cazaţi delegaţii UE în timpul preşedinţiei bulgare a Uniunii Europene. Noi înţelegem că vor să discrediteze Bulgaria, singurul stat, care scrie în chirilică dar se află în UE si mai sunt şi ortodocşi pe deasupra. Pentru că, dintre toate statele din fostul lagăr comunist, bulgarii le-au dat ruşilor ce mai mare palmă prin aderarea la UE. Pe locul doi ar fi românii care sunt ortodocşi dar măcar nu scriu în chirilică, odihnească-se în pace Alexandru Ioan Cuza pentru aceasta.

Nu-i spuneţi lui Dodon că accidentul în care a fost implicat are regizor rus. Lăsaţi-l să creadă că românii i-au făcut-o.

Juncker : "Am sentimentul că e totul în regulă în România? Nu!"

Dragnea : "Am fost audiat în legătură cu afirmaţiile privind o lovitură de stat. Nu am prezentat niciun document " Care va să zică nu are niciun document şi nu l-a informat nicio instituţie !

Cargobotul fantomă descoperit în Marea Andaman nu face parte din flota disparută a României!

Propunem înlocuirea denumirii peiorative de căpşunar cu iobag itinerant.

Baronii localii i-au explicat lui Dragnea că Guvernul nu va putea da ordonanţă de graţiere şi amnistie atât timp cât el e şeful PSD şi de aceea trebuie să se retragă.

Ediţie Săptămânală : 23 Septembrie 2018

Danske Bank, prin filiala sa din Estonia, a creat cel mai mare mecanism de spălare de bani din Europa, prin care a spălat banii lui Putin şi ai serviciilor secrete ruse. Vorbim de peste 200 miliarde de euro şi de Danemarca care, până acum, se lăuda cu corupţie redusă.

Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a trimis vineri o notă Rusiei în care anunţă că nu va mai prelungi tratatul de prietenie. Care prietenie !?!

Acordul pe care Germania l-a încheiat, cu Rusia, pentru construcţia gazoductului North Stream 2, care trece prin Marea Baltică pentru a evita rutele din Europa de Est, îl enerveaza pe Donald Trump. Dacă Rusia va dori, va putea să taie aprovizionarea cu gaz a Poloniei si Ucrainei, continuând să pompeze gaz în Germania prin North Stream 2. Cu România stă altfel treaba de când are resurse sub Marea Neagră dar sondele sunt în vizorul rachetelor ruseşti din Crimeea. Daca aceste trei ţări vor cădea, "programul resurse cu orice preţ" al Germaniei o va costa!

Pe gardul conacului lui Liviu Dragnea, din Alexandria, cineva a scris cu vopsea galbenă : DEMISIA. Galben liberal ? Galben lămâie ? Observaţi că nu am schimbat ă cu a si â cu u în cuvantul lămâie.

Teodor Blidăruş, preşedintele Asociaţiei Patronale a Industriei de Software şi Servicii IT: "Dacă acum avem 7.000 de locuri la facultăţile de IT, atunci, ca stat, trebuie să ne gândim cum ajungem la 15.000"

Din serialul "Câştigi sau pierzi, tot pierzi!" s-a difuzat vineri episodul în care Dragnea i-a bătut pe pucişti. Nu ştim cine o să mai apuce să pupe "Piaţa Independenţei"

Revelaţia puciului a fost Paul "Armetică" Stănescu , vicepreşedinte PSD, vicepremier, ministru al Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene.

Ministrul turc de finanţe, Berat Albayrak, l-a asigurat pe tata socru Erdogan că va scoate Turcia din criză dacă reduce cheltuielile publice cu aproape 10 miliarde de dolari. Aşa au făcut şi multi predecesori ai săi din vremurile imperiului otoman. Aşa a apărut bacşişul, inventat de slujbaşii imperiului ca să-şi completeze veniturile.

Îl anunţăm pe Mihai Fifor, Ministrul Apărării, că dronele care zboară peste graniţa cu Ucraina nu se ocupa cu spionajul ci cu contrabanda de ţigări.

Suma Chakrabarti, preşedintele BERD : "Sunt destul de optimist în privinţa evoluţiei economiei României pe termen scurt, dar nu acelaşi lucru pot spune pe termen lung. Avem proiecte, vrem să investim, discutăm cu Guvernul şi miniştrii, toţi sunt de acord, dar apoi nimeni nu face nimic, nimeni nu vrea să ia vreo decizie"

Pensionarul cu cea mai mare pensie de stat din Europa este un român, fost sef la Penitenciarul Colibaşi, care încasează o pensie de 51.334 lei, adică peste 11.000 de euro. A avut munca grea …

Crin Antonescu trebuie să plece la Parlamentul European să câştige bani pentru că soţia sa, Adina Valean, nu va mai candida pentru un nou mandat în Parlamentul European şi a venit randul său să ţina familia, cu un salariu de parlamentar. Nu ne facem probleme, este odihnit, doar ar fost în "adormire" până acum!

Ediţie Săptămânală : 30 Septembrie 2018

Ministerul Sănătăţii a acordat Fundaţiei McDonald's statutul de utilitate publică ca să nu mai plătească atâtea taxe şi impozite. Pentru aceasta, şi noi acordăm statutul de mare reformatoare, cu eşarfa !, doamnei Sorina Pintea !

Procurorul Adina Florea, propusă de ministrul Justiţiei pentru postul de procuror-şef al DNA, a sărit deja la bergata procurorului general Lazăr.

Specialiştii chinezi de la Universitatea Sichuan zic că consumul moderat de alcool reduce impotenţa barbaţilor cu 34% . Facem pariu că au ca sponsor un fabricant de bere ?

Comuna Ciugud, la câţiva kilometri de Alba Iulia, nu are asistaţi social şi nici şomeri. A atras peste 27 de milioane de euro şi s-a modernizat în 10 ani cât într-un secol. Secretul ? : fosta păşune a comunei s-a transformat în zonă industrială cu 35 de investitori. Drumuri asfaltate, centrală eoliană ridicată cu fonduri norvegiene ,acces gratuit la internet wireless în zonele publice, cel mai mare teren de golf din România. Primarul de acolo ar trebui să fie formator de primari!

La castelul Wahn în poartă oare cine bate ? Erdogan, care ar fi vrut să se întalnească la castel cu premierul landului Renania de Nord Westfalia, Armin Laschet, dar proprietarul castelului nu i-a deschis poarta şi i-a strigat de pe metereze că nu este binevenit, din motive politice !

Ministrul demisionar al Educaţiei, Valentin Popa, a afirmat că limba română şi România "nu sunt de negociat" şi că toţi copiii din ţară trebuie să cunoască limba română pentru a avea o şansă să trăiască şi să muncească în ţară. Valentin Popa: ": Până acum, în 28 de ani, nimeni nu a luat vreo măsură pentru ca aceşti copii să înveţe mai bine limba română. Iată că prima încercare de acest gen este imediat solicitată a fi abrogată" După acest episod Dragnea a mai scăzut în sondaje câteva procente. Poate la următoarele alegeri îl găsim pe listele UDMR sau pe cele ale unei închisori …

Medicii români au ajuns să câştige mai mult decât medicii din Ungaria. Şi, în plus, la fraierii ăia nu le bagă nimeni plicuri cu bani în buzunare.

Atenţie la maimuţă ! Vineri a fost razie printre taximetriştii bucureşteni. La doi dintre ei a fost găsit un dispozitiv electronic, numit maimuţa, prin care la fiecare apasăre de buton se majorează preţul cursei. Dispozitivul se pune în husa volanului sau sub preş.

Dragnea vrea altă ordonanţă de urgenţă ca să-şi schimbe completul de judecată ostil, în urma gafei făcute de juriştii PSD din Comisia Iordache care au dat o nouă lege a justiţiei dar au omis să introducă o normă tranzitorie, care să precizeze ce se întâmplă cu completele formate la începutul anului 2018, după vechea lege. Tăriceanu şi Tudorel Toader se opun. Nicolicea se încalzeşte pe margine ca să intre în locul lui Tudorel, care nu vrea să "facă ceva", şi daca lucrurile rămân aşa scorul judecătorilor va fi 3 la 2 sau chiar 4 la 1 pentru condamnarea lui Dragnea.

A murit clovnul Siminică. Ne mai răman doar cei din Parlament!

Ediţie Săptămânală : 7 Octombrie 2018

Radu Paraschivescu: "Rolul de mimoză persecutată pe care-l joaca politicienii din PSD când li se atrage atenţia din afară că duc ţara de râpa e jucat prost şi fără talent"

Deşi fostul vicepremier rus Dmitri Rogozin susţine varianta complotului, scurgerea de oxigen pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS) a avut loc din cauza unei găuri de burghiu făcute din greşeala de omologul lui Dorel din Rusia.

Nici spionii ruşi nu mai sunt ce-au fost: paşapoarte cu numere consecutive, chitanţe de taxi de la clădirea GRU( agenţia de informaţii militare externe a statului major al Forţelor Armate ale Federaţiei Ruse) spre aeroportul Şeremetievo predate pentru decontare, zboară câte doi spioni dus întors cu acelaşi avion, nu le trece prin cap că ar putea fi urmăriţi şi au acoperiri de turişti iubitori de catedrale.

Un general al Gardienilor Revoluţiei din Iran i-a recomandat premierului israelian Benjamin Netanyahu să se antrenze să înoate în Marea Mediterană, întrucât va fi nevoit, în curând, să fugă pentru a-şi salva viaţa. Mare este grădina persană şi mulţi demenţi sunt în ea.

Juncker zice că un război în Balcani, poate inflama Europa. Butoi cu pulbere ! Pe noi nu era nevoie să ne sperie cu războiul pentru că credem că ţarile din Balcani trebuie să fie în UE. Pe urmă discutăm şi extinderea pâna la Vladivostok, dar cu asta nu prea suntem de acord.

Doi membri din comisia de la secţia unde a mers să voteze Dragnea nu au vrut să dea mâna cu şeful PSD. Le-o fi fost frică că este contagios!

India îşi continuă achiziţiile de petrol din Iran şi de rachete din Rusia.

Cercetătorii James P. Allison şi Tasuku Honjo au primit Premiul Nobel pentru Medicină pe 2018, pentru descoperiri în domeniul terapiei anticancer. Cei doi au demonstrat că, singur, corpul omenesc poate lupta cu cancerul şi îl poate învinge, dacă e stimulat corespunzător. Cei doi au identificat proteine care funcţionează ca o frână în calea sistemului imunitar şi au ajuns la concluzia că deblocarea acestui mecanism permite celulelor sistemului imunitar să atace tumorile.

Grupul de la Vişegrad va construi linia de cale ferată de mare viteză între Budapesta-Bratislava-Brno-Varşovia. Ministerul Transporturilor din Romania înca este de părere că depaşirea vitezei de 30 km pe ora, conform teoriei care a aparut la începuturile căilor ferate, ar omorî pasagerii trenului.

Deşi unii politicieni şi-au ţinut discursurile demagogice, redevenţele pentru gazele din Marea Neagră vor rămane cum ne-am înţeles, adică mici, la fel ca şi cele onshore, de altfel. Politicienii pupat Piaţa Independenţei energetice iar OMV şi EXXON câştigat!

Dăncilă, apărată la Strasbourg doar de extrema dreaptă şi apreciată doar de Putin ar trebui să ne provoace coşmaruri, nu zâmbete la gafele zilnice.

Ediţie Săptămânală : 14 Octombrie 2018

Francisc Doboş, purtătorul de cuvânt al Arhidiecezei Romano-Catolice: "S-a văzut în mare parte în aceste zile şi cu ocazia referendumului - şi imediat reacţiile de luni dimineaţa şi mai apoi - că şi politica e o meserie foarte veche" Şi a împrumutat multe de la cea mai veche meserie din lume!

Erdogan îl eliberarează pe pastorul neoprotestant american Andrew Brunson în timp ce Donald Trump jubilează!

Un exerciţiu naţional intitulat Seism 2018 a făcut o simulare pentru un seism major care a arătat că zona nord a Bucureştiului va fi cea care va prelua cel mai puternic şocul.

Kelemen Hunor a încetat să-i mai bârfească pe români, acum analizează Uniunea Europeană, despre care a zis că " este relativ puternică în domeniul economic, însă este foarte slabă din punct de vedere politic şi militar "

Ruşii au oprit zborurile Soiuz până la stabilirea cauzelor care au provocat incidentul recent care a dus la aterizarea de urgenţă a celor doi astronauţi aflaţi la bord.

Dragnea are probleme, Curtea Constituţională a declarat neconstituţionale mai multe prevederi din noul Cod de Procedură Penală. Printre acestea se găsesc şi cazurile suplimentare prin care se poate cere revizuirea unei hotărâri judecătoreşti definitive.

Omuleţii verzi i-au pus la picioare lui Putin Crimeea şi o parte din Ucraina dar i-au dat şi un dar otravit: schisma bisericii ortodoxe.

Tensiunile dintre Turcia si Arabia Saudita au crescut, după ce autoritaţile de la Ankara au anunţat că au dovezi că jurnalistul disident saudit Jamal Khashoggi ar fi fost ucis chiar în interiorul consulatului saudit de la Ankara. Jurnalistul şi-a înregistrat torturarea şi propria moarte cu un Apple Watch, pornind funcţia de înregistrare înainte de a intra în consulat .

Se pare că, din tot flancul estic, numai România şi Polonia au bani să achiziţioneze rachete Patriot, ţările baltice nu au bani iar Angela Merkel se opune desfăşurării de trupe permanente ca să-i arate lui Putin că Uniunea Europeana nu duce o politică agresiva faţa de Rusia. De fapt nu vrea să-i dea motiv să umble la robinetul conductei. Aşa ca flancul estic este un fel de No man's land.

Teoria multiuniversurilor a lui Andrei Dmitriyevich Linde îi provoaca coşmaruri lui Dragnea, de când a aflat de un complot al unor oameni de ştiinta ce vor să-l teleporteze într-un univers paralel. Acum înţelegeţi de unde vine chestia cu statul paralel?, e de fapt univers paralel! Ironic ar fi ca şi în acel univers paralel să fie PSD la putere.

Ediţie Săptămânală : 21 Octombrie 2018

PSD amână dezbaterea asupra proiectului de lege privind combaterea spălării banilor şi finanţarii terorismului pentru că majoritatea PSD-ALDE este tot mai incertă. PSD ar vrea o armă pe care să o îndrepte împotriva ONG-urilor care îl critică dar vremurile în care votau orice "pentru că puteau" au trecut !

Uber testează un serviciu prin care firmele vor putea să recruteze angajaţi petru joburi de scurtă durată.

Băsescu :" Între "Ţopul" din Teleorman şi "Doamna" din Voluntari nu este nici o deosebire . Unul nenoroceşte o ţară, iar altul nenoroceşte o capitală, amândoi sunt incompetenţi, amândoi sunt avizi de putere şi mai ales, amândoi mint pentru a-şi acoperi matrapazlâcurile şi pentru a-i înşela pe români. Supărarea dintre ei pleacă de la suspiciunea că unul ar avea mai mult succes decât celălalt în înselăciune"

Consiliul General a respins proiectul de hotarare prin care Primaria Capitalei ar fi decontat combustibilul folosit de cetăţeni pâna la valoarea de 500 de lei pe lună daca mai multe persoane merg în comun cu un autoturism. De fapt, voia "Doamna" din Voluntari să dea câte 500 lei lunar (6000 lei anual) fiecărui taximetrist din Ilfov care operează fără autorizaţie în Bucureşti sub masca car sharing.

Fraţii de peste Prut, la fel ca fi cei de dincoace, îşi caută prieteni în ţările cu democraţie mimată. Erdogan vine la Chişinău, iar Viorica Dăncilă merge în Turcia, Emiratele Unite şi Kuweit.

Erdogan, i-a făcut cadou lui Dodon două autospeciale pentru intervenţie şi dispersarea participanţilor la proteste. Cei de dincoace de Prut şi-au plătit Tunurile cu apă cu … propriile taxe şi impozite !

Anca Dragu, fost ministru al Finanţelor Publice : "Pensiile speciale vor dispărea de la sine pentru că nu vor mai fi bani, pentru că la un moment dat România nici măcar nu se va mai putea împrumuta, aşa cum s-a mai întamplat. Pensiile sunt mici în România, mama nu s-ar duce la Miami pentru că are o pensie sub 1000 de lei, dar unii oameni mai şmecheri care au pus mâna pe putere şi-au făcut legi pe placul lor"

Efectele negative ale tensiunilor comerciale au afectat economia chineză, care a înregistrat în trimestrul trei din 2018 cel mai lent ritm de creştere anuală din ultimii zece ani.

România este clasată pe locul nouă în Europa în ceea ce priveşte alimentele risipite , fiecare român aruncă anual 129 de kg de alimente.

C.T. Popescu: Tudorel Toader "se comportă ca un avocat de hoţi"

Adina Florea, propunerea ministrului Tudorel Toader la şefia DNA, a primit aviz negativ de la CSM pentru probleme de raportare la onestitate şi imparţialitate.

Comerţul online transfrontalier creşte. Aproximativ 1 din 4 plăţi online cu cardul se efectuează cu carduri bancare emise în afara României. Aici intră şi cardurile diasporei!

Dragnea a lăudat măsura luată de Tudorel Toader privind majorarea vechimii, de la 8 la 10 ani, pe care trebuie să o aibă un procuror care vrea să lucreze la DNA sau DIICOT. Alexandra Lăncrăjan, procurorul care investighează dosarul TelDrum are 8 ani …

Discriminare pozitivă se cheamă când angajaţii străini sunt plătiţi mai bine ca românii (să ne întelegem, pe posturi similare !). Paradoxul apare deoarece legislaţia din România cere ca un angajat străin să fie plătit cu cel puţin salariul mediu pe economie, chiar daca face muncă slab calificată sau chiar necalificată, în timp ce românul poate fi plătit cu salariul minim.

Eckstein Kovacs: "Dacă nu-l dă nimeni afară din Guvern, Tudorel Toader să meargă, de ruşine, la Sf. Parascheva şi să spună că nu mai vrea să fie ministru" Dacă-l vedeţi la coadă la pupat de moaşte lăsaţi-l între în faţa !

Ediţie Săptămânală : 28 Octombrie 2018

Isărescu: "Salariile ar trebui să crească prin forta pieţei, nu să fie majorate de către politicieni"

Râul Mureş va putea deveni din nou navigabil pe distanţa de 60 de kilometri, între judeţele Hunedoara şi Alba datorită unui proiect iniţiat de primăria Ciugud, din Alba, care a obţinut o finanţare europeană de doua milioane de euro. Despre canalul Dunare-Bucureşti mai vorbim ...

De frica pestei porcine africane, pentru mulţi porci, crăciunul a venit mai devreme anul acesta.

Consumul anual de peşte in România este de aproape cinci kilograme, faţă de media de 25 kilograme pe locuitor la nivelul UE. Daca nu avem porc va fi bun şi peştele. Vă reamintim că nici flotă de pescadoare nu mai avem.

Sinodul Bisericii Ortodoxe Române a evitat, deocamdată, să recunoască autocefalia Bisericii Ortodoxe din Ucraina. Patriarhul Bartolomeu: "De ce toată lumea are dreptul la autocefalie, iar 45-50 de milioane de ucraineni nu ?"

România este cel mai mare producător european de porumb.

Ruşii vor cumpăra obligaţiuni italiene iar italienii vor cere abrogarea sancţiunilor UE împotriva Federaţiei Ruse. Premierul Italiei, Giuseppe Conte este noul rebel din curtea UE, racolat de ruşi.

Biserica este pregatita să-l canonizeze ca "sfântul politician fără de arginţi" pe cel cu numele de mirean Iliescu Ion dar acestuia îi este frică că va fi numit "izvorâtorul de ortaci", de aceea va mai sta un pic pe aici.

Dacă nu aţi dat ceasurile înapoi cu o oră ar trebui să o faceţi pentru că România a revenit la ora Europei de Est.

Prinţul saudit Mohammed bin Salman nu prea înţelege de ce se dă aşa o mare importanţă morţii jurnalistului Jamal Khashoggi. Ne e greu să-i explicăm şi nici nu credem că ar înţelege ! Ceea ce înţelege, perfect, prinţul este: "Come in peace, leave in pieces" adică :vii cu gânduri paşnice, pleci tranşat în bucaţi!

Milos Zeman preşedintele ceh : "Iubesc jurnaliştii şi, de aceea, s-ar putea să organizez un banchet special pentru ei în această seară, la ambasada Arabiei Saudite" Glumă de prost … gust !

Corina Creţu, comisarul european pentru politică regională: "România, în perioada scursă de la aderarea la UE, a beneficiat pentru propria dezvoltare de fonduri europene de peste 45 miliarde de euro "

Legea care prevede că toate asociaţiile şi fundaţiile trebuie să depună documente privind finanţarea la ANAF, "cu excepţia celor aparţinând minorităţilor naţionale" a fost votată sub coordonarea tătucului Dragnea. Finanţarile de la Budapesta pot să vină, în valuri, la fel ca şi cele de la Moscova, via Budapesta.

Preşedintele Klaus Iohannis a amânat avansarea în grad a colonelului Cătălin Paraschiv (zis şi fantoma albă, cel care a coordonat trupele speciale), după clarificarea de către organele judiciare a legalitaţii acţiunilor Jandarmeriei împotriva protestatarilor, la mitingul din 10 august.

PSD a înceaput cântecele de sirena în urechile deputaţilor şi senatorilor ALDE şi aşteapta ca aceştia să se arunce peste bord, în vasul lor care, deocamdată, navighează paralel, cu marinarul de apă dulce Dragnea la timonă.

Guvernatorul Băncii Naţionale a Austriei, Ewald Nowotny ne-a zis-o : " cei 30 de ani scurşi de la Revoluţie nu sunt de-ajuns şi mai trebuie o generaţie pentru convergenţa cu Occidentul" Tovarăşul Brucan s-a înşelat !

Ediţie Săptămânală : 4 Noiembrie 2018

România şi-a majorat cu 3,2% rezervele de valută ,în octombrie ajungând la 35,9 miliarde euro, spre deosebire de Ungaria şi Polonia care şi-au majorat rezervele de aur.

Escrocheria "pomana cu bancnota de 100 de lei" se face intrând în casele bătrânilor şi oferind o bancnotă de 100 dar solicitând rest deoarece pomana oferită ar fi de 50 de lei. Scopul este să se afle unde ţine bătrânul banii. Dacă bătrânul cade în plasă şi se duce la locul unde-şi ţine banii, să aducă rest, urmează ca escrocul să creeze o diversiune şi să fure toţi banii.

Victor Ponta : " Mai apare şi Orban care pare din desene animate şi ne anunţa cum preia conducerea guvernului"

Primele trei cazuri de gripă cu virusul A H1 au fost confirmate.

Îngrijorat, deoarece va avea restricţii pentru vănzarea gazelor, OMV amână pentru anul viitor decizia de a exploata gazele din Marea Neagră sau nu …

Putin şi-a lăudat spionii de la GRU cu ocazia centenarului agenţiei deşi aceştia au călcat în străchini în ultima vreme.

Senatorul PNL Florin Cîţu: "Guvernul PSD-ALDE a ascuns faptul că a plătit datoria externă, respectiv împrumuturi la BEI şi BERD, cu fonduri europene"

Primarul oraşului Cluj, Emil Boc a anunţat în următoarele zile va avea loc publicarea anunţului pentru licitaţia privind studiul de prefezabilitate al viitorului metrou care va fi, se pare, cu baterii electrice, deoarece metroul viitorului nu va avea captatoare de curent cum are azi.

Caroline Fernolend, vicepreşedinte Fundaţia M.Eminescu ,despre Viscri: "Comunitatea săsească a plecat. Pe de altă parte s-a închis CAP-ul, IAS-ul şi oamenii nu aveau unde să lucreze. Atunci din două nevoi am găsit un scop al fundaţiei, acela de a folosi patrimoniul existent: cultural şi natural, revitalizare a meşteşugurilor, revitalizarea şi conştientizarea oamenilor de lucrurile deosebite pe care fiecare le are"

Deputatul PNL, Florin Roman: "In ultimii doi ani, guvernul de stanga PSD-ALDE a împrumutat România cu 20 de miliarde de euro şi pe fiecare roman cu 1.006 euro"

Theresa May se pare că a ajuns la un acord cu Uniunea Europeana care le-ar permite companiilor britanice de servicii financiare să aibă acces la pieţele europene dupa Brexit. Perfidul Albion !

Irum Reghin, constructorul român de utilaje forestiere şi agricole a lansat primul tractor agricol fabricat în totalitate în România.

Liviu Drăgan : 80% din resursele umane din IT ale României sunt implicate în activităţi de outsourcing

România este cel mai prost elev, din curtea şcolii UE, la materia "Atragere de fonduri europene"

Financial Times zice că Referendumul privind Brexit ar fi fost finanţat cu bani ruseşti.

Comisia Europeana a avertizat România că riscă să rateze ţinta de reciclare a deşeurilor municipale (de 50%) pentru anul 2020.

Dragnea a fost luat la mişto după declaraţia că vrea să fie împuşcat. Deoarece a devenit una dintre cele mai detestate persoane din România, speră să fie împuşcat şi declarat martir.

Ediţie Săptămânală : 11 Noiembrie 2018

În timp ce globalizarea autoritară de tip Putin se luptă cu globalizarea europeană de tip integrativ ( cu cercuri sau cu viteze si, mai nou, cu exituri ), naţionalismul, protecţionismul şi xenofobia cresc pe ambele maluri ale Atlanticului, în timp ce China, Japonia si India îşi văd de treabă. Medalia care are avers chipul lui Trump iar pe revers scris PROTECTIONISM va începe să frigă tot mai tare mâinile celor care au primit-o până acum.

Comisia Europeană a redus prognozele de creştere economică la 3,6%. Consumul scade, iar investiţiile nu compenseaza pentru a menţine trendul creşterii economice.

Dăncila i-a răspuns lui Timmermans la scrisoarea în 18 puncte : "Definiţia abuzului în serviciu e de sorginte sovietica şi a fost folosită pentru eliminarea unor persoane incomode". Da, şi noi înfierăm cu mânie proletară …

Trump consideră "foarte jignitoare" ideea lui Macron privind o armată europeană. Şi care ar fi jignirea ?

Călin Popescu Tăriceanu: "Realitatea e că nu am luat niciun ban, niciun leu mită sau alte foloase din partea sau în cadrul acestei afaceri denumite Microsoft". Este real şi faptul că Tăriceanu şi-a anulat vizita oficială la Madrid, unde urma sa participe la Congresul european ALDE. Deoarece dosarul în care Tăriceanu este acuzat de mită are 73 de volume credem că trebuie să-şi anuleze şi vacanţa de Crăciun.

Dragnea: "Te poţi gândi că domnul Tăriceanu e presat de DNA să susţină o moţiune de cenzură a PNL"

Suedezii au inventat un lichid format din molecule speciale de carbon, hidrogen şi azot care înmagazinează energie termica. Expus la lumina soarelui, legăturile dintre atomi se schimbă şi se formează un izomer. Energia înmagazinată în legaturi rămane şi dupa răcirea lichidului. Recuperarea energiei se face prin trecerea lichidului printr-un catalizator care face ca molecula să ajungă la forma sa inţiala, eliberând energie.

Băsescu, despre motivul pentru care Viorica, Vâlcov şi Dragnea preferă parteneriat public-privat: "Nu e variantă mai eficientă ca o ţară să fie jefuită legal".

Sanjeev Gupta ,miliardarul indian care a cumpărat ArcelorMittal prin intermediul grupului britanic Liberty House, zice că are în plan să investească 300 de milioane de euro la Galaţi.

Maşina care a ars complet în Bucureşti nu este cea tunată de fiul lui Dragnea, este un Lamborghini.

Compania poloneză de stat PGNiG a semnat un acord pe termen lung pentru gaze naturale lichefiate din SUA, mai ieftine ca cele ruseşti.

Serghei Lavrov, ministrul rus de externe, s-a declarat îngrijorat de manevrele militare ale NATO, desfăşurate în Norvegia dar şi în legătură cu desfăşurările militare din statele baltice sau la baze din România şi Polonia. Ruşii, mai întâi, au anunţat aceste ţări că au devenit ţinte şi pe urmă s-au îngrijorat. Acum o să vadă şi ruşii cum e să fii îngrijorat.

Specialiştii spun că vacanţele ne expun la noi bacterii care ne întăresc organismul iar o mică expunere la murdărie este necesară pentru o mai bună sănătate. Vacanţele în hoteluri cu mai puţine stele realizează imunizare mai bună … cu condiţia să nu se transforme în turul farmaciilor locale.

Cu banii daţi pe subvenţia la căldură, în doar doi ani, Primăria Bucureştiului poate cumpăra centrale termice pentru toate apartamentele din oraş ,conform unui calcul făcut de e-nergia.ro . E adevarat dar centralele termice nu pot vota, aşa că ce rost ar avea ?

Ediţie Săptămânală : 18 Noiembrie 2018

Conform unui studiu comandat de o instituţie non-bancara, 37% dintre români se descurcă la limită cu banii câştigaţi în fiecare luna iar 30% dintre românii care au deja un credit intenţionează să acceseze un nou împrumut, în cursul anului viitor, pentru a stinge datoria anterioară. Acestora le spunem să nu apeleze la instituţii non-bancare ca să stingă datoria anterioară.

Zeci de mesaje obscene au fost lipite pe poarta garajului deputatului Iordache, după ce acesta a arătat, în Parlament, degetele mijlocii unor membri ai Opoziţiei. Şi în Biblie scrie: cine ridică degetul mijlociu de degetul mijlociu va pieri !

Agenţia Americană de Informaţii CIA consideră că prinţul Mohammed bin Salman a fost cel care a ordonat asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi.

Românii au încins reţelele de Black Friday. Urmează să se încingă firmele de curierat.

Undeva în România: Doi poliţişti opresc un şofer, de meserie procuror, după ce acesta a depăşit limita de viteză. La verificarea actelor, observă că maşina magistratului nu avea inspecţia tehnică periodică valabilă, aşa că îi reţin talonul, plăcuţele de înmatriculare şi îl amendeaza cu 2.200 de lei lăsându-l pedestru. După acest incident, magistratul a semnat o ordonanţă prin care cei doi poliţişti de la rutieră sunt amendaţi cu 5.000 de lei fiecare pentru că l-ar fi împiedicat pe procuror în exercitarea atribuţiilor de serviciu (adică au refuzat să-l transporte pe procuror la serviciu). Agenţii au contestat amenda şi aşteaptă acum ca un judecător să o anuleze sau să o modifice … Şi noi aşteptăm cu interes !

Ludovic Orban: "Guvernarea PSD-ALDE a contractat credite în valoare de 18 miliarde de euro din care nu a lansat nicio investiţie. Banii au fost tocaţi pe pomeni sociale şi plăţi în sectorul public".

Investitorii apreciază că lira britanică şi-ar putea pierde o cincime din valoare dacă Marea Britanie va părăsi UE fără acord. Ar râde şi lira turcească de ea.

Xi Jinping, preşedintele chinez: "Istoria a arătat că confruntarea, fie sub forma unui război rece, a unui război cald sau a unui război comercial, nu va produce câştigători".

La meciul dintre România şi Serbia, galeria românilor a afişat un banner "Kosovo este Serbia". La Partida dintre Serbia şi Muntenegru galeria sârbilor a afişat un banner "Vă mulţumesc, fraţi români"

Guvernul României dezminte: Nu era gândac pe steag, era un extraterestru venit să înveţe metodele avansate de guvernare.

Ediţie Săptămânală : 25 Noiembrie 2018

Eugen Teodorovici susţine că stoarce bani de la companiile energetice la care statul este acţionar majoritar pentru că banii zac nefolosiţi. Adică pentru că a ajuns la fundul sacului şi pentru că poate, pâna mai poate …

La vecinii noştri, banii companiei MOL nu zac nefolosiţi, statul maghiar îi dirijează spre investiţii în sectorul petrochimic ca să aibă unde procesa hidrocarburile fraierilor de români. Dar domnul Teodorovici a lipsit la lecţia cu investiţiile.

Preţul petrolului a scăzut deoarece SUA produce mult, Arabia Saudită şi OPEC au crescut producţia la cererea SUA, pentru a compensa petrolul iranian, Europa trece pe energie regenerabila şi creşterea economica s-a mai domolit. Şi războiul economic americano-chinez are consecinţe.

Curtea de Apel Bucureşti a declarat, definitiv, ilegale hotărârile prin care au fost înfiinţate cele 22 de companii municipale de către Firea.

Nissan şi Renault sunt în război după arestarea lui Carlos Ghosn pentru presupuse nereguli financiare în raportarea veniturilor şi utilizarea abuzivă a fondurilor companiei. Criza tocmai a început pentru alianţa franco-japoneza şi ar putea afecta şi Dacia.

Băncile din România au realizat profituri mari şi în acest an.

Lucian Şova: "N-avem mai multe autostrăzi, pentru că toate contractele cu autostrăzi au fost administrate necinstit de cei care trebuiau să le administreze"

Preşedintele iranian Hassan Rouhani: "Ori de câte ori Europa a căutat un acord cu noi, Casa Albă a semănat discordie"

În cadrul negocierilor Brexit, Spania şi Marea Britanie au ajuns la o înţelegere privind Gibraltarul.

Criptomonedele nu se simt prea bine.

PSD a majorat salariile angajaţilor la stat, sperând că acestea vor creşte economia dar îngheţarea salariilor în sectorul public la nivelul din 2018 este primul semn că au înţeles că diferenţele de salarii între stat şi privat o să-i coste la alegeri.

Daniel Dăianu : "Apariţia unei recesiuni pentru România este posibilă, în următoarea perioadă"

Trenul Europei, cu 19 vagoane care au adoptat moneda unică, urmează să decupleze vagoane precum Ungaria, Polonia şi România pentru că marea greşeală pe care blocul comunitar a făcut-o a fost că a dorit ca deciziile să aparţină tuturor celor 28 de state. În viitor cine este împotrivă nu o să-i mai poată bloca pe ceilalţi. Cele 19 vagoane vor avea buget separat ! Poate că vagonul Ungaria va trece la ecartament mare, ca marele prieten de la răsărit, dar Polonia şi România nu, pentru că au experienţe neplăcute cu expansionismul rusesc.

Ediţie Săptămânală : 2 Decembrie 2018

La mulţi ani, România!Centenarul Marii Uniri a fost sărbătorit de Google cu un doodle special: Centenarul Marii Uniri , Romania Centenarul Marii Uniri 2018, Google Doodle

Klaus Iohannis a făcut baie de mulţime la paradă şi jandarmeria a fost huiduită la fel ca Viorica Dăncilă la ceremoniile de la Focşani.

Românii din jumătatea de vest a ţării au invadat Austria şi Ungaria … ca să petreacă Ziua Naţională.

Ambasadorul Ucrainei în România, Oleksandr Bankov: "Rusia pregăteşte o invazie terestră în Crimeea, prin sudul Ucrainei, ruşii vor ofensivă şi terestră pentru obţinerea accesului în Crimeea pe uscat, folosind sudul Ucrainei ca o fâşie de teren care le permite acest acces în Crimeea de nord. Deoarece Putin urmează linia lui Petru cel Mare şi are aceeaşi obsesie cu Marea Neagră s-ar putea ca domnul Ambasador să aibă dreptate.

Grupul hotelier Marriott International a comunicat că au fost furate datele cardurilor de credit a 500 de milioane de persoane, printr-un atac cibernetic, asupra bazei de date pentru rezervări online.

Cristian Tudor Popescu crede că Dragnea a reuşit o performanţă unică după 1989: aceea de a fi urât de români, aşa cum numai Ceauşescu a mai fost urât.

Protestele "vestelor galbene", începute în Franţa, s-au extins şi în Belgia.

Comisia Europeană a transmis României că este îngrijorată de întârzierile din proiectul laserului de la Măgurele.

Patriarhia româna a recunoscut că a semnat protocoale secrete cu spitalele din România pentru ca acestea să treacă la cele veşnice cât mai mulţi români.

Ministerul Educaţiei Naţionale va scoate din manualele de geografie lecţia Marea Britanie. deoarece, având în vedere BREXITUL, pe copii nu-i mai interesează.

Orlando Teodorovici a vrut să limiteze dreptul de muncă afară dar dupa ce s-a gândit mai bine a renunţat pentru şi-a dat seama că dacă se întorc românii din diaspora nu mai câştiga PSD-ul alegerile.

Ediţie Săptămânală : 9 Decembrie 2018

În Franţa, renunţarea la majorarea taxei la carburanţi nu a liniştit spiritele iar primul cerc al Europei este zgâlţâit din interior, semn că cei care se uitau la pericolele din afara cercului ar fi trebuit să se uite la cele din interiorul cercului.

Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei vrea să reintroducă vechea dare din evul mediu a fumăritului , actualizată ca taxa pe centralele termice de apartament. Reamintim că mai exista în evul mediu o dare numită vinăriciul prin care fiecare stăpân de vie trebuia să dea din zece vedre una. Ar trebui reactualizată şi această dare!

Primarii din Cluj-Napoca, Arad, Oradea şi Timişoara au lansat Alianţa Vestului. Chiar daca Boc zice că Alianţa nu are nicio legătură cu proiecte separatiste , acesta este, cel puţin, un semnal pentru puterea Dâmboviţeana, daca nu mai mult! Prea seamănă cu Alianţa Nordului din Italia.

Parlamentul ţării imaginare, numita Kosovo, vrea să-şi creeze o armată, în condiţiile în care, în prezent, securitatea este asigurată de o forţă internaţionala. Butoiul cu pulbere din Balcani o să mai aibă înca un fitil.

Luxemburg, este prima ţara din lume care va avea transport public gratuit. Doamna Firea nu poate să facă acest lucru pentru că tocmai a cumpărat autobuze de la turci şi cineva trebuie să le platească!

Ambasada Germaniei la Bucureşti a anunţat că a cerut Agenţiei Germane de Presa DPA şi televiziunii publice ZDF o precizare pentru materialul "Rumaenien feiert 100 Jahre Anschluss Siebenbuergens", despre unirea Transilvaniei cu România. Precizare: "Statul român modern a luat naştere acum 100 de ani prin unificarea mai multor regiuni, printre acestea şi Transilvania. Am sărbatorit, împreună, aniversarea acestui stat român modern la 1 decembrie. Saşii transilvăneni s-au pronuntat şi ei, din proprie initiaţiva, pentru noul stat, la Adunarea Saşilor din ianuarie 1919, de la Mediaş. Relatari publice care contrazic aceasta întelegere sau care pot conduce la interpretări eronate nu corespund punctului de vedere al Guvernului Federal."

Ruşii lucreaza la un smartphone băştinaş. Se va numi Yandex Phone şi va avea microfonul conectat la FSB, succesorul KGB-ului.

Preţul călătoriei cu metroul bucureştean va creşte din 2019, din cauza măririlor salariale obţinute de sindicalişti. Bucureşteanul plăteşte !

Călin Popescu Tăriceanu o să danseze/voteze cum cânta PSD ca să nu i se ridice imunitatea în sedinţa din februarie a Senatului.

Românii cumpara online mai mult de pe mobil, dar mai scump de pe desktop.

România trebuie să respingă cererea de extradare a jurnalistului Kamil Demirkaya pentru opiniile criticele exprimate prin presa, la adresa puterii de la Ankara. Cerem Ministerului Justiţiei din România să oprească procedura de extradare a ziaristului. Vă amintiţi că Erdogan, recent, i-a mulţumit Vioricăi Dăncilă pentru cooperarea în ceea ce priveşte identificarea colaboratorilor lui Gullen din România ? Dacă acesta este preţul pentru ca Viorica să se plimbe pe la turci am prefera să facă gafe în interiorul graniţelor nationale. Altfel, o să dea samă doamna!

Infirmierele de la Maternitatea Giulesti susţin că infecţiile cu stafilococ auriu s-au produs deoarece pacienţii nu au dezinfectat banii înainte să-i ofere ca şpagă.

Acţiunile Deutsche Bank au scăzut în urma anchetei privind spalarea de bani în care a fost implicată. Ar mai fi şi acuzaţii de finanţare a terorismului.

Paradoxal, îmbunatăţirea igienei a crescut numarul celor alergici. Dacă nu mai are cu cine lupta, sistemul imunitar se orientează către lucruri care în mod normal ar trebui să fie inofensive.

Învătamântul românesc este tot paralel cu piaţa muncii. Perfect paralel!

Ediţie Săptămânală : 16 Decembrie 2018

Guvernul ungar a provocat proteste la Budapesta, dupa ce a înaintat, fără consultari, la parlament, un proiect de lege a sclaviei, care majorează numarul de ore de lucru suplimentare de la 250 la 400, adică la 8 ore pe săptamâna.

Ambasadorul SUA la Budapesta, David Cornestein zice că "Dacă Ucraina nu reuşeşte, Ungaria va fi în prima linie a agresiunii ruseşti". Deşi domnul ambasador ştie ca Putin are viziune neoimperiala nu ştie că Rusia i-a promis Ungariei teritorii transilvane ca să-i mai aline durerea dupa Trianon. Ungaria şi Rusia sunt două imperii amputate care îşi plang vremurile glorioase trecute şi care au semnat nişte tratate secrete, parafate cu vodca de cei doi prieteni: Putin şi Orban.

Institutul Naţional de Statistica ,aflat în subordinea premierului Viorica Dancilă, zice că preţurile au scazut. O fi făcut statistica cu preţurile din Supermarketul paralel ... cu realitatea.

Premierul britanic Theresa May cere noi garanţii care să o ajute să obţina ratificarea acordului pentru Brexit. Uniunea Europeană nu prea vrea să i le dea! Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat că Uniunea Europeană îşi va intensifica pregătirile pentru cazul în care nu va exista un acord cu Marea Britanie.

Digitalizarea ar putea deveni locomotiva economiei României în urmatorii ani chiar daca UE va impozita activităţile digitale. În ultimii cinci ani, în România, economia digitală a crescut cu peste 10% pe an ajungând la aproape 7% din produsul intern brut.

Primaria Bucureştiului a stabilit norma de amortizare la autobuzele Otokar la 6 luni astfel încat, atunci când se vor strica, vor fi deja amortizate şi doamna Firea va putea cumpăra altele noi, tot de la turci , fireşte!

România este lider european la viteză de acces la internet pe reţelele fixe, cu peste 100 Mbps.

Fiecare român are, în medie, o avere 21.000 de euro, şi datorii de 1.610 euro, potrivit datelor BNR. Activele imobiliare au, în continuare, cea mai mare pondere.

Uniunea Europeană a hotărât să prelungească sancţiunile impuse Rusiei din cauza politicii sale în Ucraina.

Economiştii români anticipează o recesiune tehnică datorata încetinirii economiei mondiale.

Curtea de Apel a respins cererea de extradare a jurnalistului Kamil Demirkaya, cerută de autorităţile de la Ankara cu justificarea că cererea de extradare are motive ideologice şi politice, deci contravine regulilor din convenţia de extradare. Respect, Curţii de Apel, pentru această decizie!

Alexandru Petrescu ,Ministrul Comunicaţiilor: "Nu cred în programe dedicate diasporei. Românii se vor întoarce când va fi mai bine"

Au aparut primele cazuri de gripă în România, care are cea scăzută rată de vaccinare pentru gripă din Uniunea Europeană, alături de Estonia şi Letonia.

Banca Centrala Europeana va finaliza programul de achiziţii de obligaţiuni în valoare de 2.600 miliarde de euro, început acum patru ani cu scopul de a stimula creşterea economiei din zona euro. Cine n-are vestă galbenă să-şi cumpere!

Ediţie Săptămânală : 23 Decembrie 2018

Aniversam 29 de ani de la Lovitura de stat executată impecabil de serviciile secrete sovietice, maghiare şi sârbe. O capodoperă de dezinformare, mulţi români cred şi azi că a fost Revoluţie.

Recep Tayyip Erdogan l-a convins pe Donald Trump că coaliţia arabo-kurda FDS (Forţele Democratice Siriene) ar fi teroristă. Vorbim de coaliţia alături de care Statele Unite au luptat în Siria, contra ISIS. Înseamnă că Statele Unite au luptat alături de nişte terorişti contra altor terorişti ? Nu, înseamna că Trump i-a trădat pe luptătorii kurzi !

Donald Trump şi-a retras declaraţia că ISIS a fost înfrant nuanţând: "în mare parte învinsă" precizând că ţine de ţările de regiune, inclusiv Turcia, să se ocupe de rămăşiţele organizaţiei. Aşa că, Turcia va mima lupta cu ISIS dar se va ocupa de kurzi.

Dupa Siria, Trump a sunat trompetele retragerii şi din Afganistan. Credem că, în curand, Trump va primi cele mai mari onoruri militare şi decoraţii de la ruşi.

Căderi masive la Bursa de Valori Bucureşti, dupa ce Guvernul a introdus, prin ordonanţa de urgenţă, "taxa pe lacomie" ( suprataxarea a băncilor). Principalii indici ai bursei de valori Bucureşti au luat-o abrupt în jos.

Specialiştii români au analizat izotpi stabili de oxigen şi carbon ale stalagmitelor din mai multe peşteri de pe teritoriul ţării ,concluzionînd că clima, în urma cu 40.000 de ani, a fost marcată de modificări bruşte şi extreme cauzând dispariţia omului de Neanderthal. A supravieţuit, însă, ramura din sud: Homo Teleormaniensis.

După parerea noastră, prabuşirea bursei este o diversiune provocată de Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, prin anunţul că băncile vor fi taxate diferenţiat, în funcţie de ROBOR. Ca să poată da vina pe multinaţionale, bănci şi Soroşişti.

Găurile din buget, cauzate de proasta guvernare şi de creşteri de pensii şi de salarii ale bugetarilor, nu vor fi astupate cu discursuri naţionaliste, xenofobe, populiste, anti-Uniunea Europeana, anti-corporaţii, cu ameninţari cu creşterea taxelor pentru firme.

Dacia va pune pe Duster noul motor de 1.3 litri TCE GPF dezvoltat în colaborare cu Daimler-Benz, de 130 sau 150 CP cu consum mediu de 6.1 l/100 km ,şi cutie manuală în şase trepte.

The Guardian zice că o reţea de comunicare diplomatică între oficiali a fost spartă de hackeri iar unul din mesajele publicate arată că ruşii ar fi trimis focoase nucleare în Crimeea.

Bosch a primit autorizaţia de construcţie pentru fabrica de maşini de spălat de la Simeria, dar nu a primit şi ajutor de stat. Ne mirăm, pentru că la Bosch lucreaza mulţi români care ştiu cum merg treburile prin ţara de origine. Sau, poate, şefii de la Bosch nu i-au ascultat?

Directorul general Chimcomplex ,Stefan Vuza : "Investitorii români să se uite spre băncile externe din est deoarece acestea au dobânzi mai mici şi un apetit mai mare de finanţare", Da, şi au valizele cu bani pregătite şi scenariul cu investiţii ostile şi destabilizatoare scris de mult de FSB.

Liviu Dragnea zice că România nu e un stat la cheremul unor companii. Noi zicem că e la cheremul politicienilor!

Ediţie Săptămânală : 30 Decembrie 2018

Începem să credem în propriile minciuni într-un timp extrem de scurt, chiar mai mic de o oră ,conform unui studiu realizat recent. Politicienii cred propriile minciuni imediat !

Ministrul de externe al Turciei, Mevlut Cavusoglu a anunţat că armata turcă va trece la est de râul Eufrat, în nordul Siriei, pentru a ataca miliţiile kurde Unităţile de Apărare a Poporului (YPG). Trump i-a tradat pe kurzi pentru un contract de vânzare a sistemului antirachetă Patriot către Turcia, de 3,5 miliarde de dolari. Turcii au zis că contractul pentru S-400 încheiat cu ruşii rămâne valabil. Domnu’ Erdogan, rachete de la chinezi nu cumpăraţi ?

Liderii celor 27 de state membre ale Uniunii Europene au aprobat acordul privind ieşirea Marii Britanii din blocul comunitar.

Florin Cîţu, senator liberal: "Introducerea taxei pentru bănci, prin ordonanţă de urgenţă privind măsurile fiscale este, de fapt, o subvenţie pentru investitorii de stat de la Moscova sau Istanbul"

Depozitele bancare ale persoanelor fizice şi juridice din România au ajuns la 69,7 miliarde de euro.

Comisia Europeană este nemulţumită de Macron, care a cedat în faţa vestelor galbene, iar deficitul Franţei a crescut la 3%

Germania vrea să introducă o taxă pentru moschee, care va fi plătită de musulmanii germani, pentru a-i elibera pe imami de dependenţa de banii jihadiştilor sau de ai lui Erdogan.

Dragnea zice că bănci străine au profituri "jignitor de mici" în România.

Surprinşi de retragerea americanilor din Siria, Putin ,Rohani şi Erdogan se vor întalni la începutul anului 2019 pentru a-şi împărţi prada.

Victor Ponta: "Dragnea foloseşte şi Armata în scop infracţional" şi "la Guvern şi la MApN sunt nişte simple marionete ale unui mafiot şi ale grupului său infracţional care vrea să fure miliarde de euro prin contracte trucate de achiziţii de armament"

Dragnea vrea să ia patru corvete militare multifuncţionale de firma olandeză Damen iar generalul Nicolae Ciucă insistă pentru francezii de la Naval Group, care au preţ mai mic cu 1,6 miliarde euro şi le vor construi în parteneriat strategic cu Şantierul Naval Constanţa (SNC), inclusiv prin transfer de tehnologie.

Der Spiegel: "Dragnea, stăpânul ce întoarce statul de drept cu 30 de ani. Iohannis, rege fără ţară"

Un copil l-a reclamat pe Moş Crăciun, la Protecţia Copilului, pentru că a fost nemulţumit de cadourile primite. Nici Moş Crăciun nu mai e ce a fost !

Propuneti un link : corneliaanasandu@yahoo.com

 |  Contact  |  Reclame  |  Promotii  |  FAQ  |