|  Home  |  Site Map  |  Reclame  |  Promotii  | 

LEXXAS, Director de produse si servicii romanesti

ARHIVA LEXXAS NEWS Anul 2019 :

LEXXAS NEWS: 2019

Ediţie Săptămânală : 6 Ianuarie 2019

Boboteaza vine cu geruri napraznice!

România a preluat oficial preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

Apple zice că, deşi a anticipat unele dificultăţi pe pieţele emergente cheie, nu a estimat magnitudinea declinului economic, în special din China. Acţiunile Apple au scăzut cu 38% în ultimele 3 luni. Cauza este, după părerea noastră, o politică de preţuri ciudată.

Laserul de Măgurele va ajunge în primăvară la puterea nominală.

Iar am batut Bulgaria, care este pe ultimul loc în UE la utilizarea internet banking-ului, iar noi suntem pe penultimul loc …

În 2018 retailerii mari, cu zeci sau sute de magazine, au continuat să câştige cotă de piaţă.

2018 a fost un an bun an pentru vinurile româneşti

Trump atenţionează privind acapararea de către Rusia a resurselor strategice germane. "Dacă aş fi popular în Europa ar însemna că nu-mi fac treaba" ,adică să obţină ca partenerii europeni în NATO să-şi crească bugetele militare.

Creşterea economică a zonei Euro se va situa între 1,7 şi 1,8%

Deşi Putin a jucat hochei în Piaţa Roşie, alături de politicieni şi de vedete sportive, ca să pară în formă, mesajul a fost, în realitate, de old boys al unor vremuri apuse.

Pensionarii cu pensii nesimţite sunt foşti procurori şi judecatori, personal auxiliar de specialitate al instanţelor judecatoreşti şi al Parchetelor, parlamentari, diplomaţi , personal aeronautic. Mare parte din pensii sunt plătite de la bugetul de stat nu de la asigurari sociale.

România nu va progresa dacă nu va înfiinţa taxa pe şmecherie.

Ediţie Săptămânală : 13 Ianuarie 2019

Donald Tusk a ţinut un discurs impresionant, în limba româna, la Ateneu. Traducatorul român Dan Maraşescu ,coordonatorul unitaţii de traducere în limba româna de la Consiliul Uniunii Europene, a dezvăluit cum a învaţat Donald Tusk limba româna în doua zile : "Am făcut o înregistrare audio"

Teodor Meleşcanu a cântat aria amnistiei, la ţambal, unei jurnaliste de la BBC până când jurnalista s-a supărat şi i-a pus batista pe ţambal.

Kirill, patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse:" Utilizarea smartphone-lui prevesteşte venirea Anticristului, care va ajunge la conducerea spaţiului virtual al internetului". Şi noi care credeam că FSB (Serviciul Federal de Securitate al Federaţiei Ruse) şi GRU (Direcţia Principala de Activitate a Statului Major General al Forţelor Armate ale Federaţiei Ruse) fac jocurile pe internet atât în Rusia cât şi în America. Oare Anticristul este rus ?

Lovitura de teatru, americanii zic că retragerea din Siria a fost doar pentru anumite tipuri de echipamente, nu şi de trupe. Turciei îi este frică că Washingtonul va preda bazele americane din Siria miliţiei kurde YPG. Americanii au declarat ca "pregatesc instalaţiile pentru a accepta echipamente retrogradate" iar turcii au interpretat că americanii nu le vor lasa kurzilor echipamente de ultimă oră!

În acelaşi moment în care Florin Iordache spunea la Ateneu "Vrem să fim europeni" liderul PSD Liviu Dragnea raporta, lui Putin, printr-un mesaj criptat de pe laptopul personal, că le-a tras clapa liderilor europeni, şi nu i-a onorat cu prezenţa. Dragnea fă-te că eşti în concediu!

Ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici zice că România a avut un deficit bugetar de 2,8% în 2018. Radio Erevan comentează: Este adevarat, diferenţa până la 3,9 % a fost sifonată pe 2019.

Dacia ar putea să scoată pe piaţă modelul electric dar aşteaptă ca preţul să devina accesibil, respectând reţeta de business a brandului. Ieftin şi bun ! Dar mai ales ca să nu-i fure piaţa lui Zoe, electrica de la Renault, care se vinde la 33450 euro în România.

Radu Soviani: "Guvernul şi BNR se fac că se ceartă. Ambele sunt responsabile pentru deprecierea leului". Guvernul PSD ,ca să fie clar. Căderea leului continuă !

La CES 2019 a fost prezentat taxiul aerian al viitorului, realizat special pentru Uber de compania americană Bell. Decolează vertical, la fel ca un elicopter, şi se deplasează prin înclinarea rotoarelor spre direcţia în care pilotul vrea să se deplaseze. Taxiurile aeriene din Bucureşti vor fi înmatriculate în Bulgaria ca să nu zică doamna Firea că ea a rezolvat problema traficului.

Secretarul de stat pentru Armament, Andrei Ignat, a anunţat suspendarea procedurii de achiziţie de Corvete multifuncţionale şi a sesizat Parchetul militar, existând "suspiciuni rezonabile privind derularea în deplină legalitate a procedurii, de natură să afecteze realizarea interesului naţional de securitate.

AIVD - Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst serviciile, secrete olandeze, vor preluarea controlului asupra Portului Constanţa pentru că, dacă România intră în Spaţiul Schengen având controlul asupra Portului Constanţa, Portul Rotterdam, care are nişte taxe nesimţite, nu o să le mai aibă. În acest caz neoimperiul colonial olandez ar pierde mulţi bani. Bătălia pentru corvete este doar un fel de "încalzire" pentru meciul cel mare.

Mulţumim jurnalistului şi istoricului Florian Bichir pentru că ne-a rescris pagina de istorie privind monstruoasa coaliţie, care nu era, de fapt, monstruoasă. Consulul francez de la Bucureşti a informat guvernul său că domnitorul Cuza se orienta spre Rusia, pregătindu-şi abdicarea în favoarea principelui Sergiu de Leuchtenberg, Serghie Maximilianovici Romanovsky, fiu al marii ducese Maria, sora Ţarului. Acesta ar fi trebuit să fie regele României, Bulgariei şi Greciei. Dar gruparea rusofilă din politica românească a fost înfranta de coaliţia marilor oameni politici Ion C. Brătianu, C. A. Rosetti, Lascăr Catargiu şi Ion Ghica, printr-o lovitură de stat, care a dus la abdicarea lui Cuza. Trei luni mai târziu , la 10 mai 1866, Carol de Hohenzollern-Sigmaringen este proclamat de către Noua Adunare domnitor al României sub numele de Carol I, cu respectarea prevederilor divanelor ad-hoc din 1857 de a da "tronul unui prinţ străin dintr-o ţară nemegieşă cu România"

Vicepremierul de extremă dreaptă al Italiei, Matteo Salvini, visează la o axa Italia-Polonia-Ungaria şi la o nouă primăvară în Europa. Şi nu visează la un dezgheţ ci la o soră a primăverii arabe!

Ediţie Săptămânală : 20 Ianuarie 2019

Dacia a înregistrat în 2018 cea mai bună performanţa comercială din istoria sa: peste 700.000 de unităţi vândute ,dintre care 500.000 de autoturisme înmatriculate în Europa.

Cel mai mare operator mobil din Zimbabwe, Econet Wireless, a anunţat că guvernul i-a ordonat să oprească internetul pe termen nedeteminat în urma protestelor de stradă.

Putin vizitează Serbia, probabil că Iosip Broz Tito se răsuceşte în mormânt.

Băsescu: "Dăncilă trebuia să întrebe în septembrie de stocurile de cărbune, nu acum".

Theresa May a trecut de moţiunea de cenzură a Opoziţiei, la o diferenţă de câteva voturi şi toata lumea a inceput pregatirile pentru un Brexit fără acord. Dar englezii nu vor să înţeleagă că ţara lor va intra în recesiune pentru că nu au semnate tratate economice şi comerciale.

Corina Creţu despre programele cu finanţare europeană în România: "Când am preluat mandatul, absorbţia era de 47%, acum este de 18%"

Banca Centrală Europeană (BCE) :"Sporirea protecţionismului, evoluţiile politice din zona euro şi turbulenţele din unele economii emergente au făcut sistemul financiar, din zona euro, mult mai vulnerabil la şocuri"

Trump a avertizat Ankara cu o catastrofă economică în caz că va ataca miliţiile kurde din Siria iar purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Turciei, Ibrahim Kalin, a declarat că turcii îi vor ataca pe kurzi. Deoarece crearea unui stat kurd este cel mai mare coşmar al turcilor.

Amiralul Emil (Cico) Dumitrescu a murit. Sperăm că Sfantul Petru o să-l judece, în dosarul Revolutiei, şi o să-l trimită în iad pentru aportul direct la diversiunile din intervalul 22-30 decembrie 1989, crime împotriva umanităţii.

Importurile masive de curent electric devalorizează moneda naţională. Cursul valutar a sarit de 4,7 lei pentru un euro.

Ediţie Săptămânală : 27 Ianuarie 2019

Omuleţii verzi ai ruşilor au ajuns şi în Venezuela. Le zice "agenţi ai unor firme de securitate private" şi vor asigura protecţia preşedintelui Venezuelei, Nicolas Maduro.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, cere tuturor ţărilor să renunţe la intenţia de a interveni militar în Venezuela. Chiar aşa, aceste ţări nu au agenţi ai unor firme de securitate private să-i trimită în Venezuela? Domnu' Lavrov, n-ar fi mai bine să ne luptăm într-un joc de Counter-Strike: Mercenarii ruşi şi restu' lumii ?

Adrian Vasilescu : "Dacă Banca Naţională ar scoate prea multă valută, ROBOR-ul s-ar duce peste 7%. Deprecierea leului, din ultima perioadă, nu este cauzată de factori interni, ci de faptul că a intervenit piaţa internaţională, unde sunt miliarde de lei în circulaţie" Piaţa s-ar putea stabiliza, dar nimic nu e sigur.

Firele tramvaielor şi troleibuzelor electrice, din Bucureşti, sunt curăţate, de gheaţă, cu … ciomagul. Am zis firele nu Firea!

Agentia de rating Fitch a revizuit in scadere indicatorii BCR si BRD.

Viorica a fost dezamăgită de Netanyahu: "Mi-a dat un plic sigilat şi mi-a spus că o să vină cineva să-l ia".

NATO a acuzat Rusia că are un arsenal ascuns şi mobil care poate ataca fulgerator Europa, un fel de blitzkrieg în sens invers.

A-nceput de ieri să cadă, câte-un cormoran, pe stradă. Din cauza poleiului nu au mai ajuns la piscina …

Adrian Vasilescu : "Când se va trage linie, pentru 2018, România va trebui să plătească 13-14 miliarde de euro pentru ceea ce am importat. Polonezii şi cehii au excedent, noi avem un deficit"

Un tribunal din Kiev l-a condamnat pe fostul preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici la 13 ani de închisoare pentru "înaltă trădare". Acesta este fugit în Rusia, din 2014.

Jean Valvis vrea să deschidă un spital privat în România: "E clar că trebuie să îi întorci ceva societăţii, nu poţi sta bogat şi fericit, iar oamenii de lângă tine să fie săraci, nefericiţi şi bolnavi" E clar pentru domnia sa, care are cetăţenie elveţiana şi greacă, pentru bogataşii români nu este clar!

Eurostat: activitatea favorită a românilor, pe internet, este să scrie mesaje şi să comenteze pe Facebook.

Ediţie Săptămânală : 3 Februarie 2019

Trei parlamentari PSD au trecut la partidul lui Ponta. Trei pe săptămână este rata de racolare ! Porecla lui Ponta nu ar trebui să fie Mickey Mouse ci Sirena, tot din desene animate …

Italia a intrat în recesiune.

SCANIA a scos pe piaţă camionul-troleibuz. De fapt, este un camion hibrid care are şi captatori electrici, ca un trolieibuz.

Viceprimarul Bădulescu: Parchetul va trebui să vadă dacă 10 august 2018 a fost creaţia lui Dragnea. Viceprimarului Aurelian Bădulescu i-a fost retras sprijinul de către PSD, de aceea i-a disparut amnezia ! Poate că şi pumnul primit de la edilul sectorului 6, Gabriel Mutu, să-i fi "împrospătat" memoria.

China continuă testele la Tunul Electromagnetic. Acesta foloseşte energie electromagnetică, în locul prafului de puşcă, pentru a propulsa proiectilul.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, zice că prin proiectul legii bugetului, publicat de Ministerul de Finanţe, municipiului Bucureşti i se taie aproape 25% din buget iar concluzia este că liderul PSD, Liviu Dragnea, "îi urăşte pe bucureşteni". Nu este adevarat, Dragnea o urăşte doar pe Firea , bucureştenii sunt doar "pagube colaterale".

Mircea Badea a făcut şpagatul între doua knock-out-uri, unul tehnic, în 2014 şi altul cu trimitere la podea, ieri, în cateva secunde. "Motociclistul" Teodor "Tedi" Emi le-a reuşit pe ambele.

Serghei Mizil: "Nicolae Ceauşescu s-ar fi îndrăgostit nebuneşte de Viorica Dăncila!"

Statele Unite ale Americii şi Rusia au anunţat că se retrag din Tratatul privind Forţele Nucleare Intermediare (INF) semnat în 1987.

Ministerul Finanţelor lansează, de luni, emisiuni de titluri de stat cu scadenţe în 2, 3 şi 5 ani, la dobânzi anuale de 4%, 4,5%, respectiv 5%. Băncile nu vor să împrumute statul pentru că ştiu că gaura este prea mare, ce s-ar întampla daca nici populaţia nu ar vrea ?

Anul acesta s-ar putea ca PSD să joace în filmul FMI se întoarce. Sau, mai rău, pe Dragnea să-l finanţeze Kremlinul!

Ediţie Săptămânală : 10 Februarie 2019

Chirurgul impostor Matteo Politi care a operat, timp de şase luni, în 2 clinici private din România, a fost arestat când încerca să iasă din ţară. Dacă ar fi avut diplomă de la Spiru Haret era cu totul altceva!

Ambasadorul Rusiei în România, Valeri Kuzmin, zice că Federaţia Rusă nu are intenţii cu caracter agresiv faţă de România. Rusia este chiar foarte grijulie, are grijă … şi de tezaurul nostru!

Guvernul finlandez a anunţat că experimentul cu venitul minim garantat ,560 de euro pe luna timp de doi ani, nu a reuşit să îi stimuleze pe şomeri să muncească mai mult şi să câştige mai mulţi bani.

Propunerea fermă ca Laura Codruţa Koveşi să fie prima opţiune pentru conducerea Parchetului European este un mesaj pentru clasa politică abuzivă de la Bucureşti. Franţa şi Germania ar putea s-o susţină pe Koveşi la şefia Parchetului UE.

Comisia Europeană estimează o încetinire a economiei României în 2019 până la 3,8%

Curtea Supremă i-a condamnat la cinci ani de închisoare pe Cristi Borcea şi la nouă ani pe Radu Mazăre pentru un tun de 114 milioane de euro în dosarul retrocedărilor ilegale a un milon de metri pătraţi de plaje.

Vânzarea medicamentelor în Romania, inclusiv online, va trebui să respecte noi reguli, care au intrat in vigoare de ieri, în toată Uniunea Europeană. Medicamentele produse înainte de această dată pot să rămână pe piaţă până la data lor de expirare.

Mugur Isărescu, Guvernatorul BNR: "a apărut o recomandare a unei bănci mari: vindeţi România! (...) Nu am avut momente uşoare. Recunosc. Nu pot nega că am intervenit, pentru că este prea evident, dar alte comentarii nu am de făcut"

Clientii IKEA vor avea posibilitatea de a închiria mobila, în loc sa o cumpere. Atunci când perioada de leasing se termină, returnaţi mobila şi veţi putea închiria alta. Mobila veche nu se arunca ci se recondiţioneaza şi se revinde. Experimentul a început doar în Elveţia.

Majoritatea crenvurştilor conţin conservanţi numiti nitriţi. În timpul procesarii, nitriţii se combină cu aminele, compuşi organici prezenţi în carne, şi formează compuşi carcinogeni numiti N-nitroso. Aceşti compuşi au fost asociaţi cu cancerul cavităţii bucale, de vezică urinară, al esofagului, stomacului şi cerebral.

Papa Francisc vorbeşte despre un nou păcat: distrugerea naturii.

Retailerul francez Auchan vrea să lanseze şi în Europa mini-magazine, amplasate în containere, care nu au vânzători, un fel de Vending Machines mai mari …

Ediţie Săptămânală : 17 Februarie 2019

Ministrul ungar al Afacerilor Externe, Peter Szijjarto, s-a aflat luni în România, având întrevederi cu omologul său român Teodor Meleşscanu, cu preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea. Comunicatul oficial :"partea română a reiterat angajamentul pentru dezvoltarea relaţiei bilaterale, în spiritul unei relaţii de parteneriat strategic real şi pe baza respectului reciproc între doua state vecine, membre ale spatiului european şi euroatlantic" este doar diplomaţie ieftină, de fapt Szijjarto este omul de legatură cu Moscova.

NASA a descoperit, sub calota polară a Groenlandei, un crater de impact denumit Paterson, de diametru 31.1 km pe lângă cel de 36,5 km aflat sub gheţarul Hiawatha descoperit anul trecut.

Analiştii estimeaza creşterea economică a României sub 3% . Bugetul e făcut pe 5,5% …

Fiica cea mare a lui Petre Daea este acţionar şi administrator la firma Piscicultorul SA din Crevedia, 650 hectare luciu de apă. Acum aţi înţeles obsesia cu cormoranii a lui Daea ?

Cătălin Cîrstoveanu ,şeful Secţiei de Terapie Intensivă de la Spitalul Marie Curie: "SISTEMUL MEDICAL ESTE FORMAT DIN OAMENI ŞI AŞ PUTEA SPUNE CĂ AVEM CEEA CE SUNTEM"

Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor de Justiţie are culoare politică şi activează în contextul social şi politic în care sistemul juridic este subminat sub pretextul reformării acestuia.

Vladimir Putin: "Europa nu vrea să găzduiască sisteme balistice americane, dar nu îndrăzneşte să se opună." Poate că unele ţări din Europa au avut necazuri cu ruşii, de aceea au ales să găzduiască rachetele…

Dragnea, despre banii pentru majorarea alocaţiilor: "Sursa de finanţare este majorarea deficitului bugetului de stat"

UE face reguli ca să ştie ce nu respectă. Franţa şi Germania au găsit o soluţie de compromis, care permite revizuirea Directivei europene cu privire la gazele naturale, fără a bloca însă proiectul gazoductului Nord Stream 2, care prevede construcţia a înca două conducte pe lângă cele două deja existente. Conductele nu respectă transparenţa preţurilor, accesul terţilor la infrastructuri, precum şi separarea activităţilor între furnizorii de gaze şi gestionarii infrastructurilor. UE va deveni un consumator captiv al Moscovei!

Turiştii români au cheltuit 3,6 mld. euro în străinătate, turiştii străinii au cheltuit în România 2,4 mld. euro. Nouă ne dă cu minus...

Ediţie Săptămânală : 24 Februarie 2019

Maşina Ministerului Justiţiei a fost murdărită cu muştar. Este un mesaj divin, şi noua şi lui Dumnezeu, ne-a sărit muştarul. Dacă ar fi fost murdarită cu mămăligă ar fi trebuit să aşteptam, doar, să explodeze.

Igor Dodon a prezentat planul de federalizare a Republicii Moldova la Conferinţa de securitate de la Munchen. Dmitri Kozak,reprezentantul special al preşedintelui rus Vladimir Putin pentru dezvoltarea relaţiilor comerciale şi economice cu Republica Moldova, este cel care trage de sforile marionetei Dodon. Dau o ţară, şi imaginară, şi federalizată pentru un cal, cu care sa ajung la Moscova ,strigă marioneta.

Liviu Dragnea zice că a discutat cu Frans Timmermans, prim-vicepreşedinte al Comisiei Europene şi a sugerat că ar fi lămurit lucrurile cu acesta. L-a lămurit aşa de bine încât Timmermans nici nu s-a deranjat să-şi pună căştile ca să audă traducerea discursului lui Dragnea ,din Congresul PES.

Şi Viorica Dăncilă a primit un mesaj care echivalează cu o palmă atunci când Frans Timmermans a îmbrăţişat-o şi a sărutat-o cordial pe comisarul european Corina Creţu dar a ignorat-o pe ea, deşi stăteau una lânga alta.

Biserica Ortodoxă Română (BOR) cere garanţii scrise privind pastrarea identitaţii culturale şi lingvistice pentru parohiile româneşti din Bucovina şi pune alte câteva condiţii pentru recunoaşterea Bisericii Ortodoxe a Ucrainei.

Banca Internaţională de Investiţii, cu sediul la Moscova, se mută la Budapesta. Putin îi aruncă în lupta pe oligarhi cu sarcina copiată de la Trump: Make Russia great again!

Nicolas Maduro, speriat de "agenturili" americane, a anunţat că închide graniţa cu Brazilia.

Eurostat : România a avut, în ianuarie, cea mai mare rată anuală a inflaţiei din UE.

Turcia a reţinut 295 militari, suspectaţi de legături cu reţeaua clericului Fethullah Gulen. Erdogan a plecat iar la vânătoare de vrăjitoare !

Vladimir Putin zice că exista un "stat paralel" în SUA care lucrează împotriva preşedintelui Donald Trump. Acum întelegem de unde ne vine, şi nouă, chestia cu statul paralel.

Conform unui sondaj al ING, 69% dintre români susţin că nu reuşesc să economisească din cauza veniturilor prea mici şi, în acelaşi procent, declară că nu le ajung banii până la următorul salariu. Suntem Republica Bananieră a Cămătarilor, pardon: a instituţiilor financiare nebancare!

Ediţie Săptămânală : 3 Martie 2019

Academicianul Bogdan Simionescu, vicepreşedinte al Academiei Române : "În societatea românească, intelectualii autentici sunt aproape absenţi, dar se promovează contraelitele şi pseudoelitele. Cultura este de multe ori redusă la divertisment, elementele ei determinante nemaifiind ştiinţele, pictura, filosofia, muzica, ci emisiunile de televiziune, blogurile"

OLEKSANDR BANKOV, Ambasadorul Ucrainei în România : "Prin agresiunea militară împotriva Ucrainei, Federaţia Rusă a încălcat 407 de acorduri bilaterale şi peste 80 de acorduri internaţionale"

Stoltenberg: NATO trebuie să se pregătească pentru o lume cu mai multe rachete ruseşti.

Cu profesori mediocri spre slabi scoatem generaţii de absolvenţi slabi spre mediocri!

Dragnea şi Senatorul Serban Nicolae au propus repatrierea tezaurul ţării. Probabil că vor să-l duca la Moscova ,acolo îl vor ţine gratis, aşa cum ţin şi celălalt tezaur.

Vâlcov a propus să ascundem aurul în cimitir.

Adrian-Claudiu Prisnel, Deputat USR : "Pensia specială a lui Tudorel Toader este de 324.000 de lei pe an, în timp ce costul de depozitare a aurului la Banca Angliei este de 309.000 lei"

Polonia va aloca 44 de miliarde de euro pentru modernizarea armatei, până în 2026. În principal instalaţii pentru estul Poloniei. Au decis şi înlocuirea avioanelor ruseşti MiG29 şi Su22.

Electoratul de stânga, care renunţa la PSD se cam îndreapta către Victor Ponta pentru că nu se poate transforma în liberal peste noapte. Bătalia se va da pentru cei nehotarâţi.

Maria Grapini, a fost dată la o parte de o colegă din PE dupa ce a numărat "gresit" voturile pentru Kovesi.

Social-democraţii Florin Iordache, Serban Nicolae si Eugen Nicolicea au propus un proiect de lege , prin care, şoferii parlamentarilor ar putea ajunge sa aibă pensie specială mai mare decât salariul actual.

Scăderea puterii de cumpărare a afectat mai mult persoanele şi sectoarele ale căror venituri au crescut mai puţin, paradoxal, pe cei care muncesc, semn că programul de guvernare este paralel cu prosperitatea românilor.

Ediţie Săptămânală : 10 Martie 2019

Florin Georgescu i-a pus pe masă, lui Dragnea, studiul de impact care arată că taxa pe lăcomie pentru sistemul bancar va duce la scăderea creşterii economice cu aproape 2 % . Dragnea i-a chemat urgent la raport pe Valcov şi Teodorovici ca să aibă pe cine să dea vina!

Legea recursului compensatoriu are şi efecte perverse, deţinuţii cer să fie transferaţi în închisorile insalubre şi suprapopulate, ca să fie eliberaţi mai repede (cu 6 zile la fiecare lună petrecută în închisori suprapopulate). Iniţiatorii legii ar trebui să fie fericiţi, în închisorile moderne vor rămane deţinuţii care au condiţii mai bune acolo decât acasă la ei iar din cele suprapopulate ni se vor elibera mai repede elitele.

Guvernul Finlandei a demisionat pentru că nu a reuşit să reformeze sistemul medical. Le dăm noi guvernul nostru …

România, mare producator de gaze, importă iarna gaz înmagazinat în Ungaria dacă temperatura este scazută .

Ţuţuianu despre Dragnea: Un DICTATOR păzit de Jandarmerie!

Mandatul lui Sebastian Ghiţă de arestare preventivă a fost revocat de Curtea de Apel Ploieşti. Întors cu cheiţa, de sefii de la Moscova, se poate întoarce în România. Dar a declarat că nu se întoarce de frica oamenilor lui Laura Codruţa Kovesi. Dacă nici ruşii nu-l pot apăra de Codruţa, este grav.

Băncile occidentale Raiffeisen, ABN Amro, ING, Rabobank, Citigroup, Deutsche Bank ar fi implicate într-o reţea de spălare de bani de miliarde de euro proveniţi din Rusia.

Tesla pregăteşte o nouă tehnologie, care va încărca maşinile electrice în 15 minute.

Şi sârbii sunt furioşi pe clasa politică, pe corupţia şi pe nepotismul care a împânzit Serbia, o ţară în curs de aderare la Uniunea Europeană dar care se apropie tot mai mult de Moscova.

Theresa May : "S-ar putea să nu mai părăsim niciodată Uniunea Europeană"

Cristian Pîrvulescu: "Societatea civilă nu poate suplini lipsa unor partide politice democratice, autentice, asta este de fapt problema Europei de Est în momentul de faţă".

Zero creştere în Germania a dus la cea mai mare scădere, din ultimele şapte luni, la comenzile industriale primite de partenerii români. Urmează primavara româneasca ?

Ediţie Săptămânală : 17 Martie 2019

Bugetul a fost votat fără modificări. Ministrul de Finanţe Eugen Orlando Teodorovici a refuzat să semneze o declaraţie pe proprie raspundere că datele prezentate în buget sunt reale. Preşedintele Iohannis a promulgat Legea bugetului de stat pe 2019 si a declarat: "Mi-aş fi dorit să promulg un buget bun pentru România şi pentru români. N-a fost să fie"

Timmermans : "Democraţia fără domnia legii e tirania majoritaţii".

Peste 30% din tinerii care au studii superioare au joburi care necesităă studii medii conform studiului realizat de KPMG şi Institutul Naţional de Cercetări Economice Costin C. Kiriţescu al Academiei Române.

De când e Viorica Dăncila Prim–Ministru nu a mai apărut niciun banc cu Bula …

Putin va rămâne în istorie ca stăpanul omuleţilor verzi şi ai trolilor

Parlamentarii britanici au respins categoric acordul pe Brexit dar şi opţiunea unui Brexit fără acord. Parlamentul a aprobat propunerea guvernului de a cere Uniunii Europene amânarea Brexitului.

TAROM are contractate Aeronave Boeing 737 MAX, ca cel care a căzut în Etiopia, dar Răzvan Cuc, Ministrul Transporturilor, a declarat că, până ne vin nouă avioanele, problemele cu acestea vor fi rezolvate. Tot nu înţelegem de ce nu s-au contractat avioane Airbus, probabil europenii nu au cotizat unde trebuia.

Bucureştiul a coborât pe locul 109 în topul oraşelor lumii în funcţie de calitatea vieţii.

Procurorul general, Augustin Lazăr a decis că dosarul Tel Drum va fi instrumentat de Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie şi nu de Secţia specială de investigare a magistraţilor aşa cum i-ar fi plăcut lui Dragnea. Adina Florea nu va avea ocazia să se facă utilă.

Departamentul de Stat al SUA a criticat corupţia endemica a politicienilor şi violenţele jandarmilor de la noi.

Newsweek Romania povesteşte că Partiduţul lui Dragnea le-a făcut o oferta financiară de nerefuzat, pe care, iata, au refuzat-o. Li s-a transmis că Newsweek nu acceptă bani de la partide anti–democratice. Gurile rele zic ca Newsweek este în tabara Firea–Pandele şi au spaţiile de reclamă contractate cu aceştia…

Dragnea iubeşte sedinţele de partid în care toţi mulţumesc iubitului conducator şi slovele scrise în chirilică.

Kremlinul a respins acuzaţiile că miliarde de dolari din Rusia au fost spălate prin schema financiară Troika Laundromat, de către fosta bancă de investiţii din Rusia, Troika Dialog . Oligarhi, mafioţi si prieteni ai lui Vladimir Putin au spălat bani ,iar dupa ce i-au spălat i-au ascuns în occidentul decadent.

Parlamentul European a votat suspendarea negocierilor de aderare a candidatului etern, Turcia, la UE dar promit să îşi revizuiască poziţia atunci când "măsurile disproporţionate de represiune" din starea de urgenţă instaurată în Turcia vor fi ridicate.

BBC despre autostrada de 1 metru a lui Ştefan Mandachi : "Cea mai scurtă autostradă din lume face de ruşine o naţiune"

Au apărut, deja, afişe şi bannere ale PSD, pentru campania europarlamentarelor, "România merită mai mult". E adevărat că merită mai mult dar dacă este condusă de PSD ce să facem !?!

Ediţie Săptămânală : 24 Martie 2019

Cei mai săraci europeni trăiesc în nord-estul României.

România ocupă locul al 48-lea în topul celor mai fericite ţări din lume.

Procuratura militară federală a Rusiei a anunţat că, în 2018, corupţia în armata rusă a crescut de patru ori.

Puteţi verifica online, gratuit, istoricul oricărui autoturism înmatriculat în România pe site-ul Registrului Auto Român (Defecţiuni tehnice, kilometraj nereal sau daune ascunse).

Senatorul PNL Florin Cîţu îl acuză pe Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor , că înainte de a da "ordonanta comunista 114" ar fi făcut o escala la Moscova, pentru a pune la punct modalitatea prin care Banca Internaţionala de Investiţii, controlată de Putin, va finanţa Fondul Suveran.

Statul Islamic (ISIS) a pierdut şi ultimele teritorii pe care le mai ocupa în Siria. Serviciile secrete sunt, totuşi, în alertă.

NATO este "preocupat" de consolidarea dispozitivului militar Rus în regiunea Mării Negre. Baza de la Sevastopol din Crimeea, luată de la Ucraina, este cap de pod iar NATO seamănă cu un căţel ,"preocupat", care mai mult latră decât muşca.

Thales a inaugurat un centru de excelenţă în inginerie în Bucureşti unde vor angaja peste 1000 de specialişti în următorii 3 ani.

Dănileţ: nu este niciun OUG pe Justiţie. Tudorel doar îl păcăleşte pe Dragnea. Aşa să fie oare ?

Petiţia lansată în această săptamână pentru anularea Brexitului a strâns 4 milioane de semnături.

Întrebare la Radio Erevan : Va mai exista viaţă dupa BREXIT ? Da, dar nu pentru Marea Britanie !

Ediţie Săptămânală : 31 Martie 2019

Preşedintele PNŢCD, partid de buzunar, a încasat multe critici dupa alianţa cu PSD. O alianţă cam ciudată, care i-a facut pe mulţi ţărănişti să se răsucească în morminte!

Orange a cerut scuze printr-un mesaj cu bonus, clienţilor, după căderea reţelei.

Ioan Mircea Paşcu le dă un sfat prietenesc colegilor de partid care vor merge la luptă, la Bruxelles: să nu se lupte prea tare, dacă nu vor să păţească precum el şi Victor Boştinaru.

Azi se va trece de la ora de iarnă la cea de vară, adică ceasurile se vor da înainte cu o oră, 3:00 devenind 4:00 . Aşa se va face în toata Uniunea Europeană.

România se împrumută la o dobândă mai mare decît cea la care se împrumută Grecia, Teodorovici zice că este vorba de percepţie şi ratinguri. Noi avem "percepţia" că România o ia pe drumul Greciei …

Euronews despre acţiunile Secţiei speciale, în cazul Laurei Codruţa Kovesi: "România îi interzice favoritei pentru job-ul de şefa a anticoruptiei în UE să părăsească ţara"

Camera Comunelor a respins vineri, a treia oară, acordul Brexitului al Theresei May.

Peste jumătate din companiile din România nu apucă să împlinescă vârsta de 5 ani iar una din trei nu are activitate.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a fost împiedicat să intre în Ucraina, unde voia să participe la a 30-a aniversare de la înfiinţarea Uniunii Culturale Maghiare din Ucraina Subcarpatică. Poate, acum, îi apreciază pe români. Glumim, de fapt a avut instrucţiuni de la Moscova via Budapesta să agite apele pe acolo şi ucrainenii au ştiut.

Membrii Societăţii Timişoara,"in urma unei ievaluări", i-au oferit lui Tudorel Toader premiul "Secera şi ciocanul", pentru "excelenţă în perversitate instituţională".

La Paris a avut loc o reuniune europeană la nivel înalt cu participarea lui Emmanuel Macron, a Angelei Merkel, a lui Jean Claude Juncker şi a preşedintelui Chinei, Xi Jinping cu scopul pregătirii summitului China-UE din 9 aprilie.

Teodorovici a anunţat că spitalul regional Constanţa se va construi cu Turcia, nu din bani europeni. O să aibă şi moschee ? Sau o sa aibă biserică cu turle în formă de foi de ceapă, ca ale prietenilor de la răsărit ai lui Teodorovici?

Băsescu a zis că Viorica e trează, noi ne îndoim, avem suspiciuni rezonabile să credem că este hipnotizată să creadă că este prim-minstru, şi de valoare. Hipnoza nu poate să compenseze greşelile de exprimare în limba româna, aşa ne-am dat seama!

Ediţie Săptămânală : 7 Aprilie 2019

Jonathan Scheele : "România este o ţară pe care cu cât o cunoşti mai bine, cu atât o înţelegi mai puţin".

PSD a coborât puternic în sondaje. Dar nucleul dur al electoratului rămâne fidel.

Primăria Capitalei va aloca, în acest an, bisericilor din Bucureşti, peste 11 milioane de euro, conform proiectului de buget pentru 2019. Firea se pune bine cu agenţii electorali în sutană!

Alimentaţia ucide mai mulţi oameni decât fumatul, conform unui studiu finaţat de Fundaţia Gates.

Deputatul USR, Claudiu Năsui, zice că guvernul a falsificat cifrele deficitului bugetar pe anul 2018 prin blocarea rambursărilor de TVA. Astfel a sabotat economia prin reţinerea banilor întreprinderilor romăneşti.

Omul ruşilor, actoraşul rusofon Volodimir Zelenski, a câştigat primul tur al alegerilor din Ucraina. Pe 21 aprilie vom afla dacă actoraşul va câştiga şi îi va pune Ucraina ,lui Putin, pe tavă.

Timmermans zice că PSD va fi dat afară din PES în secunda doi dacă adoptă OUG-urile pe justiţie.

Dragnea despre sondajul IMAS : În sondajele reale, în inimile românilor, stăm bine!

Kelemen Hunor nu a fost lăsat să intre în Ucraina, unde voia să participe la a 30-a aniversare de la înfiinţarea Uniunii Culturale Maghiare din Ucraina Subcarpatică. Şi în 2017 a mai încercat să intre în Ucraina folosind … paşaportul ungar şi a fost refuzat. Avea instrucţiuni de la Moscova via Budapesta să agite apele în Ucraina dar nu şi-a putut îndeplini misiunea!

Erdogan va continua să efectueze plăţi în contul contractului de achiziţie a unor sisteme de rachete antiaeriene ruseşti.

Ion Iliescu a fost externat.

În România, pe lânga lapte şi miere, a început să curgă şi cocaină din bărcile eşuate ale contrabandiştilor.

Ediţie Săptămânală : 14 Aprilie 2019

În UE, doar Bulgaria îşi plăteşte mai prost angajaţii decât România: 5,4 euro pe oră faţă de 6,9 euro pe oră. Problema în România este că majorările salariale de la stat au tensionat şi mai mult piaţa muncii.

România ar putea beneficia, în perioada 2021-2027,de fonduri europene de aproximativ 30,6 miliarde de euro.

Naveta spaţială israeliană Beresheet (Geneza) s-a prăbuşit încercând să aselenizeze.

Marian Oprişan despre autovehiculul Ford Shelby de 100.000 de euro pe care o îl conduce : "Maşina a fost cumpărată de mama mea, ea este proprietarul. Mie mi-o mai dă din când în când s-o conduc câte cinci minute". Mama domniei sale a economisit din pensia sa de paznic de întreprindere .

În primele două luni din 2019, deficitul comercial al României a fost de 1,66 miliarde euro, potrivit datelor INS , cu 45 % mai mult decât în anul trecut.

În documentarul difuzat de Arte.tv "KGB - scut şi sabie" se concluzionează că Rusia nu e un stat care are un serviciu secret, ci serviciul secret rus are un stat. Se arată cum Putin a ajuns succesorul lui Elţîn pentru că i-a inscenat Procurorului Iuri Skuratov ( care ancheta corupţia lui Elţîn şi a apropiaţilor săi ) o partidă de sex cu două prostituate. Se aminteşte şi că Putin a eliminat-o pe deputata Galina Staravoitova care susţinea o lege prin care li s-ar fi interzis foştilor comunişti şi KGB-işti să ocupe funcţii politice şi astfel ar fi barat ascensiunea lui Putin.

După aproape 30 de ani de tărăgănări, Parchetul General a trimis luni în judecată Dosarul Revoluţiei. Doar trei inculpaţi importanţi mai sunt în viaţa : Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, acuzaţi pentru instalarea psihozei teroriste şi Iosif Rus, fost şef al Aviaţiei Militare.

Băsescu îl numeste pe Voiculescu "puşcăriaşul cu antene" şi subliniază că acesta şi-a strecurat pe listele PSD oameni de încredere precum Maria Grapini, Carmen Avram, Cris Terheş

Victor Ponta zice că el este cel care a determinat PES să îngheţe relaţiile cu PSDragnea.

Dragnea îl acuza pe Toader de tradare: "Am auzit ca s-a intalnit cu Iohannis" Fiecare va fi ievaluat odată şi odată .

UE şi Marea Britanie s-au înteles, amâna Brexitul pentru 31 octombrie, n-am precizat anul …

Ediţie Săptămânală : 21 Aprilie 2019

Catedrala Notre-Dame din Paris nu avea asigurare.

Înalta Curte a respins cererea DNA de accelerare a procesului în care Liviu Dragnea contesta condamnarea la 3 ani şi 6 luni de închisoare din prima instanţă.

Ultranaţionalistul rus Vladimir Jirinovski a criticat guvernul pentru politica sa faţă de Transnistria: Nu le oferim bani transnistrenilor, nici nu le permitem să facă studii. Tineretul pleaca în România. Este frustrant pentru ruşi că tineretul preferă România.

Erdogan a pierdut Istanbulul, candidatul opoziţiei, Ekrem Imamoglu, a fost declarat învingător în alegerile municipale.

Traian Băsescu despre Liviu Dragnea: "Un cuc prost s-a cuibărit în capul Titanului din Teleorman! Nu am văzut un cuc mai prost ca ăsta"

Dosarul Revoluţiei: Ion Iliescu a comis un act de trădare, prin solicitarea intervenţiei militare din partea URSS, dar faptele s-au prescris.

Cine face "ievaluări", prin "ievaluare" va fi îndepărtat: Tudorel Toader!

Primăria a … asfaltat rosturile de dilataţie de pe Podul Grant. Mare idioţenie!

Parlamentul European a votat noul mecanism comercial pentru consumatori : în cazul în care există diferenţe în ceea ce priveşte calitatea aceloraşi produse în diferitele ţări ale UE, comercianţilor li se va aplica o amendă de cel puţin 4% din cifra de afaceri.

Liviu Dragnea, şi premierul Viorica Dăncilă au fost huiduiţi la Iaşi. PSD a chemat din nou fanfara ca să acopere huiduielile.

Dăncila: "Nu o să fac niciun pas înapoi. Am o datorie faţă de români, faţă de ţara mea şi faţă de Liviu Dragnea". Ca să calci în străchini nici nu trebuie să mişti piciorul!

Sondajele arată că Volodimir Zelenski ar urma să câştige detaşat alegerile prezidenţiale din Ucraina. Dacă va câştiga, Ucraina va fi întreagă, dar sub ruşi.

Ediţie Săptămânală : 28 Aprilie 2019

LEXXAS va ureaza SARBATORI FERICITE !

Interzis în Cluj, UBER a declarat: "asigurăm pe pasagerii şi pe şoferii parteneri care se bazează pe Uber, în Cluj, că aplicaţia poate continua să funcţioneze. Între timp, am schimbat modul în care operăm, iar în prezent lucrăm doar cu operatori de transport autorizaţi".

Deplasarea polului nord magnetic cu aproximativ 48 de kilometri pe an provoaca modificări ale câmpului magnetic. Aceasta are efecte negative, mai ales, asupra politicienilor români …

Bulgaria a avut venituri din turism de peste 4 miliarde de euro în 2018. La noi, mai lucrăm la legea turismului, înfiinţam Organizaţii de Management al Destinaţiei (OMD) şi Sistemul Informatic de Evidenţa a Activitaţii de Turism din România.

Viorica Dăncilă zice că candidatul PSD–ALDE la alegerile prezidenţiale ar trebui să fie cel care are cel mai mare scor în sondaje, adică Călin Popescu Tăriceanu sau Gabriela Firea. Trădare!

USR : "Vedem că astăzi a trecut de Parlament o formă de Cod de procedură penală şi o formă de Cod penal care, într-adevăr, nu conţine prevederi neconstituţionale observate de Curte, dar conţine o grămadă din celelalte porcării prin care România devine un rai infracţional".

Un Logan din Slobozia, folosit ca taxi, a atins 1 milion de kilometri cu motorul 1.4 benzină de 75 cp şi cutia orginale. A avut şi instalaţie GPL montată din fabrică. Să nu mai zică cârcotaşii că GPL-ul uzează motorul.

Peter Eckstein-Kovacs : "Toate aceste nemernicii nu au fost trecute prin Parlament ca prin brânză, ci cu voturile UDMR, fără de care Dragnea şi Tăriceanu nu ar fi reuşit această îngrozitoare contraperformanţă istorică. Aceste modificări pentru mafia politică au fost trecute, aşadar, pe o mustaţă ungurească, şi asta este o chestiune foarte, foarte ruşinoasă pentru UDMR"

Şi Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) are o poziţie dură faţa de UDMR pentru că a votat alaturi de PSD si ALDE pentru "a scapa penalii din politică de închisoare. Prin votul său a făcut de ruşine întreagă comunitate maghiară din Transilvania"

Cel mai important agent electoral al lui Ponta (Pro România) este, paradoxal, Dragnea …

Uniunea Naţională a Practicienilor în Insolvenţă din România (UNPIR) : "80% dintre companiile care intră în insolvenţă în ţara noastră, în jur de 8.000 anual, sunt fără active şi fără bunuri"

Administraţia Prezidenţiala a anunţat întrebarile referendumului pentru justiţie, ce va avea loc în data de 26 mai, odata cu alegerile europarlamentare :
1. Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?
2. Sunteţi de acord cu interzicerea adoptarii de catre Guvern a ordonanţelor de urgenţa în domeniul infacţiunilor, pedepselor şi organizarii judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele de urgenţa la CCR?

Liviu Dragnea atacă multinaţionalele dar a fost îmbracat cu o geaca Polo Ralph Lauren de 300 de euro, la mitingul de la Craiova. Gafa patriotului …

Firea anunţa "pupat piaţa Independenţei" cu Liviu Dragnea. Marea împacare a celor doi politicieni fără scrupule.

Ediţie Săptămânală : 5 Mai 2019

România se numara printre ţările UE cu cea mai mică pondere a jurnaliştilor în totalul forţei de muncă ocupate, conform Eurostat. Noroc cu "acoperiţii" din presă că am sta şi mai rău.

Statul vrea să împrumute peste 1 miliard de euro, în mai. Luna şi miliardul. Nu e prost cel care emite obligaţiuni de stat, prost e cel care le cumpără!

Toader: Nu îmi propun să fac "dezvăluiri". Îmi doresc aflarea adevărului. Acum "ievalează" adevărul …

Băsescu, despre Liviu Dragnea: "Să-şi ia clica din vârful PSD-ului şi să plece"

Virusurile care provoacă herpesul oral şi genital s-au combinat, cel genital a dobandit gene de la celălalt.

Aproape doua treimi din totalul deceselor înregistrate în România sunt provocate de boli cardiovasculare.

Nicolas Maduro a cerut armatei să fie pregătită în cazul unui atac al SUA.

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritis Schinas, a declarat că vor fi luate măsuri decisive şi rapide în cazul modificării legislaţiei anticorupţie din România.

DNA l-a trimis în judecată pe Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicaţiilor în guvernul Boc pentru o mită de 11 milioane de lei.

Banca Mondiala recomandă investiţii în oraşe secundare, care, în acest moment, generează 44% din PIB-ul Uniunii Europene. Oraşele secundare, numite şi oraşe de rang 2, sunt acele localităţi cu o populaţie de aproximativ 50% din cea a capitalei: Timişoara, Cluj-Napoca, Craiova, Braşov, Iaşi şi Constanţa

În ianuarie,importul de gaze a provenit în proporţie de 61,61% din Rusia.

Dupa modelul ucrainean, în România, actorul Bogdan Stanoevici candidează la prezidenţiale.

Dupa ce a fost îndepartată Anca Alexandrescu, şeful Cancelariei Premierului, Costin Mihalache, este cel care o sfătuieste pe Viorica Dăncila. Pe şeful Cancelariei Premierului îl sfătuieşte Serviciul de Informaţii Externe , vorbeşte lumea …

Ediţie Săptămânală : 12 Mai 2019

România are cel mai ridicat nivel de taxe aplicate celor cu salariul minim pe economie : 40.85 %.
Din 2,080 RON ( 437 euro), salariul minim, aceştia mai rămân doar cu 1,263 RON (265 euro). Spre comparaţie, procentele sunt: 7.9 în Slovacia, 22.4 în Bulgaria, 29.3 în Polonia şi 33.5 în Ungaria.

Iohannis răspunde atacului lui Dragnea : "Iohannis reprezintă interesele străine PSD, dar reprezintă interesul românilor".

Marine Le Pen liderul partidului Rassemblement National, din Franţa, e nemulţumită de intenţia României de a importa forţă de muncă din Pakistan. Migraţia masivă a românilor, inclusiv in Franta, i-a convenit, acum ar vedea reversul medaliei.

Cu Spaţiul Schengen rămâne cum am stabilit. Drumul spre Schengen este pavat bunele intenţii de la summit. Cu excepţia olandezilor, ei nu au bune intenţii!

Rareş Bogdan îl întreabă pe Liviu Dragnea cine este mai câştigat, el care se poartă respectuos şi prieteneşte cu Angela Merkel sau Liviu Dragnea care este respins brutal de liderii socialiştilor europeni.

Klaus Iohannis : "actualul guvern primeşte premiul pentru cel mai slab guvern postdecembrist". La fiecare guvern am zis că mai slab nu se poate dar s-a putut!

Parada Victoriei, de anul acesta de la Moscova, nu a fost onorată cu prezenţa niciunui lider străin cu excepţia lui Nursultan Nazarbaev, fostul preşedinte al Kazahstanului …

Ambasadorul Emiratelor Arabe Unite în România zice că Al Dahra ,care a cumparat pachetul majoritar la Agricost, firma care administreaza Insula Mare a Brailei (56.000 de hectare), vrea să investească acolo 500 de milioane de dolari, inclusiv pentru irigaţii. Daca noi ne-am distrus sistemele de irigaţii …

La Galaţi s-a scandat: Go, go, go, Dragnea la bulău!

Consiliul suprem electoral (YSK) din Turcia a decis anularea votului prin care candidatul opoziţiei, Ekrem Imamoglu, a câştigat şi a decis reluarea alegerilor municipale din Istanbul, pe 23 iunie. Vor repeta alegerile până iese cine "trebuie". Erdogan a luat-o rău pe arătură …

Ediţie Săptămânală : 19 Mai 2019

Doamna Dăncilă nu înţelege de ce e huiduită oriunde merge şi zice "Nu am furat în viaţa mea absolut nimic" Noi credem că a furat un loc de europarlamentar cuiva care meritat şi apoi un loc de prim ministru!

Jandarmeria zice că nu a sechestrat protestatari la Topoloveni ci i‐a dus la o degustare de magiun, la secţie, şi i‐a eliberat imediat ce au plecat PSD‐iştii.

Institutul de Cercetări Medicale Walter şi Eliza Hall (WEHI) din Melbourne, Australia, se pare că a descoperit un tratament contra astmului, prin inhibarea enzimei Ezh2

Ghinionul lui Mazăre a fost că au plecat de la putere cei cu care avea întelegerea şi celor care au venit nu le plac corupţii. Nici ai lor nici ai altora!

Băsescu: "Doi rătăciţi prin Europa, Liviu Dragnea şi Viktor Orban, par a fi înfiaţi de maşinăria de propagandă a Moscovei" Să nu‐i uităm nici pe Le Pen şi Salvini.

Liviu Dragnea zice că PSD nu boicotează referendumul. Gurile rele zic că simpatizanţii PSD nu vor merge la vot.

Tăriceanu măcar recunoaşte că va boicota referendumul şi a cerut organizaţiilor ALDE, să-i îndemne pe cetăţeni să nu ridice buletinele de vot pentru referendum, întrucât acest lucru echivalează cu prezenţa la acest scrutin.

SUA a reziliat statutul de partener comercial preferenţial al Turciei.

Szijjarto, ministrul ungar de Externe zice că dacă americanii de la ExxonMobil nu iau decizia de a extrage gazele din Marea Neagră, ei încheie un nou contract pe termen lung cu Rusia. Ce face Szijjarto se cheama teatru. Şi noi vom face la fel …

BNR prognozează o inflaţie de 4,2% pentru sfârşitul acestui an.

Ministrul Sănătăţii, despre medicii care, înca, iau spagă: "Doar doi la sută condiţionează actul medical, restul... se uită urat". Dar aşa de urât se uită încât intri ,rapid, la categoria mort cu zile ... Asta se învaţa la rezidenţiat, se cheama Voodoo …

Ediţie Săptămânală : 26 Mai 2019

Băsescu, după ce UDMR a rupt pactul cu PSD folosindu‐se de incidentul cu profanarea crucilor din Cimitirul eroilor de la Valea Uzului : "Kelemen Hunor şi gaşca lui de la vârful UDMR au intrat în panică ".

Aurelian Pavelescu despre alianţa PNŢCD cu PSD: "Deciziile mele sunt identice cu cele pe care le-ar fi luat Corneliu Coposu şi Iuliu Maniu". Să se înţeleagă foarte bine" Noi credem că cei doi se răsucesc în morminte.

Agenţia de Turism Paralela 45 continuă campania "Mergi la vot, mergi în vacanţă", în ciuda controlului făcut de AEP la sediul agenţiei.

Dăncilă, prin declaraţia pro‐referendum, s‐a distanţat de Dragnea şi pregăteşte ruperea totală dacă şeful direct va înregistra fie o condamnare, fie un scor prost la alegeri. Sfetnic de taină este baronul Paul Stănescu. Ulterior s‐a sucit şi a zis că nu se duce la vot.

Două imperii scăpătate,conduse de Putin şi Erdogan, vor colabora în domeniul tehnologiei militare. Turcia a beneficiat de transfer tehnologic dinspre ţările NATO, şi acum ar vrea să transfere know-how şi de la ruşi.

Rusia s-a jucat cu rachete Kalibr în Marea Negră.

Vicepreşedintele executiv al UDMR, Anna Horvath, a fost condamnată definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 2 ani de închisoare cu suspendare şi 100 de zile de muncă în folosul comunităţii pentru infracţiunea de trafic de influenţă.

Liviu Dragnea promite case la tot poporul.

Numărul societăţilor comerciale şi persoanelor fizice autorizate intrate în insolvenţă a scăzut cu 30,22%, în primele patru luni din 2019, comparativ cu perioada similară din anul anterior. Totusi, radierile au crescut.

Avocata lui Mazăre zice că fostul primar nu va face denunţuri. Prietenii ştiu de ce …

Theresa May va demisiona. Boris Johnson, care a demisionat din postul de ministru de externe al cabinetului May, acuzând că opţiunea sa pentru o ruptură clară de UE nu se potriveşte cu abordarea mai conciliantă a lui May, este favorit favorit pentru preluarea şefiei executivului.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea : "70% dintre spitalele mici şi mijlocii nu au dotarea de bază"

Ediţie Săptămânală : 2 Iunie 2019

Papa Francisc a sosit, vineri, în România, la 20 de ani dupa vizita Sfântului Ioan Paul al II-lea, pentru o vizită istorică.

Elton John: "Eu sunt european, nu un englez tâmpit, imperialist. Mi-e ruşine de ţara mea"

Hotelierii români s-au luat după bulgari. S-a dublat numarul hotelurilor de pe litoralul românesc cu servicii all inclusive.

Darius Dan, fiul ministrului de Interne, Carmen Dan a fost bătut într-o discoteca de lângă Videle. Cei care l-au bătut nu au ştiut că acesta este fiul lui Carmen Dan. Dacă ar fi ştiut îl băteau mai rău.

Papa Francisc se deplasează, la cererea Sanctităţii Sale, cu o Dacia Logan. Dăncilă cu maşini de lux.

Codrin Ştefănescu, Darius Vâlcov şi Lia Olguţa Vasilescu şi-au pierdut tătucul.

Deputatului Cătălin Rădulescu (Mitraliera) i s-a pus batista pe ţambal, nu mai are voie să facă vreo declaraţie publică.

Într‐o anonimă trimisă presei ,Şefii Poliţiei Române sunt acuzaţi că au încălcat legea pentru favorizarea lui Liviu Dragnea. Sunt acuzaţi de încălcarea regulamentelor doi poliţişti cu funcţii mari: Ioan Buda, şeful Poliţiei Române, şi Radu Gavriş, adjunctul şefului Poliţiei Capitalei, care s-ar fi implicat personal în a-i asigura lui Dragnea un regim privilegiat la încarcerare.

UDMR a fost votat aparent inexplicabil de mii de oameni în judeţe fără comunitate maghiară din Moldova şi sudul ţării. Voturile au venit de la PSD‐işti şi PNL‐işti de etnie română. Trebuie să aşteptăm, să vedem cum vor vota, ca să vedem cine i‐a trimis acolo. Întortocheate sunt căile politicii …

Şi partidele lui Ponta şi Băsescu au trecut pragul electoral la fel de ciudat ca şi UDMR.

PSDragnea s-a transformat în PSDăncilă , deocamdată …

Ediţie Săptămânală : 9 Iunie 2019

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, zice că primaria se află în faliment nedeclarat, la fel ca şi primăriile de sector. Gaura este de 1 miliard. Firea zice că ceea ce se realizeaza cu banii de la primărie este doar în beneficiul cetăţenilor, noi zicem că şi în beneficiul firmelor "de casă".

Clujul a devenit judeţul cu cel mai mare buget din România. Este pe primul loc şi la absorbţia fondurilor europene.

Dezechilibrele macroeconomice s-au accentuat în România, deficitul de cont curent şi cel fiscal s‑au adâncit, presiunile inflaţioniste sunt din nou în creştere, iar daca politicile nu-şi vor putea schimba direcţia ţara se poate confrunta inclusiv cu o scădere a veniturilor care va afecta în special săracii, avertizează Fondul Monetar International.

Decizia organizării unui Congres rapid, la PSD, s-a luat pentru un singur motiv: ca Viorica Dăncilă să‑şi asigure funcţia de preşedinte plin. Serviciile secrete îşi ascut săbiile.

Avuţia netă medie a unui român, reprezentând avuţia financiară plus cea imobiliară minus datoriile la bănci, depăşeşte 22.000 de euro.

Theresa May a demisionat din fruntea Partidului Conservator.

Paul Stănescu:"Noi am pierdut alegerile dezastruos din cauza noastră. Mulţi din partid l‑au încurajat pe Dragnea cu discursul antieuropean şi a fost total greşit"

Ruşii dau sfaturi PSD‑ului: are nevoie de un Salvini sau Orban şi un mesaj radical suveranist şi naţionalist.

Agenţia de rating Moody’s salută "susţinerea ridicată pentru lupta anticorupţie" la referendum. Despre ratingul de ţară mai discutăm…

Firea i-a zis lui Pandele: fă-te că candidezi tu la prezidenţiale ca să nu mă împingă falanga PSD la prezidenţiale şi să-mi termin "minunata" carieră politică!

Purtătorul de cuvânt al PSD, Mihai Fifor, zice că şeful statului Klaus Iohannis este vinovat de pierderea de către România a poziţiei de membru nepermanent în Consiliul de Securitate ONU. Noi zicem că doamna Dăncilă este vinovata pentru pierderea voturilor ţărilor arabe.

Opt oraşe din UE vor găzdui primele supercalculatoare europene de nivel mondial. Niciun oraş din România nu este pe listă.

Ediţie Săptămânală : 16 Iunie 2019PSRM (socialiştii) şi Blocul ACUM, au încheiat o Înţelegere Politică Temporară împotriva oligarhului Vlad Plahotniuc. Rusia salută formarea noului guvern Maia Sandu în Republica Moldova. Noua, niciodată, nu ne place nimic din ceea ce salută Rusia. Plahotniuc a fost în unul din avioanele care au decolat.

Consilierul Prezidenţial pentru politică externă, Bogdan Aurescu, a fost trimis la Chişinau să fie spectator la acordul dintre diplomaţii Uniunii Europene, ai Statelor Unite şi Rusia. Nouă ni se pare că se naşte o noua zonă tampon dorită a fi neutră dar controlată de Rusia.

Mai mulţi lideri de organizaţii PSD au afirmat că, deşi partidul încasează o subvenţie foarte mare, nimeni nu ştie cum au fost cheltuite aceste sume. Viorica Dăncilă pregăteşte un audit financiar în PSD.

Dupa CEx Premierul Viorica Dăncilă a declarat: Sunt hotarată să candidez.

Negoiţă zice că un PSD condus de Dăncilă, Oprişan şi Bădălău ar fi "un coşmar"

Viorica Dancila: "Sunt pentru o abordare diferită, pro-europeană şi dedicata valorilor Uniunii Europene" Ce schimbare ! …

Boris Johnson şi-a început campania pentru a deveni următorul prim‑ministru britanic, ameninţând Uniunea Europeană că nu va plăti factura BREXITULUI ( aproximativ 40 de miliarde de euro). Jean-Claude Juncker a declarat: "Acesta nu este un tratat între Theresa May şi Jean-Claude Juncker, este un tratat între Regatul Unit şi UE şi trebuie să fie respectat de către următorul prim-ministru britanic"

Eurostat a publicat statistica pe 2018 care arată că 23% din populaţia României era ocupată în agricultură (media UE este 4%) şi 30% era ocupată domeniul industrial ( media UE este 22%).

Problema este că mare majoritate din cei 23% sunt ocupaţi cu agricultura de subzistenţă , ceea ce înseamnă că nu produc plusvaloare pentru ţară, doar supravieţuiesc.

În primele patru luni ale acestui an, deficitul balanţei comerciale a României a fost de peste 5 miliarde euro.

Ediţie Săptămânală : 23 Iunie 2019

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că a reziliat contractul cu consilierii israelieni aduşi de fostul preşedinte, Liviu Dragnea. Şi nici n-au cântat cocoşii de trei ori …

Cele trei dungi paralele, marca producătorului german de echipamente sportive Adidas, nu mai sunt recunoscute la nivel european drept marcă înregistrată a companiei.

Uniunea Europeană a decis prelungirea cu un an a sancţiunilor impuse Rusiei ca urmare a anexârii ilegale a Crimeei şi a Sevastopolului.

Eugen Teodorovici i-a "aburit" pe cei de la FMI: România poate, în doi ani de zile, să elimine deficitul bugetar de 28 de miliarde de lei, dacă vor fi restructurate zonele în care banul public este cheltuit într-un mod nejustificat. Nu înţelegem ce l-a împiedicat, pâna acum, să restructureze. Demagogie … nerestructurată.

Conform Registrului Auto Român, doar 1.200 de maşini electrice sunt înmatriculate în România.

Carmen Dan, Daea si Melescanu nu se simt prea bine. Schimbari radicale in Guvern ?

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu transmite o scrisoare deschisă în care critică liderii PSD : " Aţi încercat să faceţi din Liviu Dragnea singurul vinovat pentru scorul obţinut la alegerile europarlamentare, repezindu-vă să ocupaţi funcţii în partid , exact aceeiaşi care aţi condus alături de el acest partid; unde eraţi când se luau decizii în CEx ?"

Hackerii care au atacat sistemele informatice ale unor spitale din România se presupune că ar fi chinezi , Conform Serviciului Român de Informaţii.

Gabriela Firea a devenit ultraortodoxă, este înconjurată de zeci de icoane şi obiecte religioase în biroul său. Nu ştim care este Sfântul Falimentelor dar lui ar trebui să i se roage.

Primăriţa Firea a impus, pentru Bucureşti, un buget mult mai mare decât precedentul iar, acum, nu taie din ceea ce i-ar fi luat guvernul, ci din ceea ce nu a avut niciodată, adică diferenţa cu care a umflat bugetul deşi ştia că nu o să aibă incasări mult mai mari decât în anul precedent.

Ediţie Săptămânală : 30 Iunie 2019

Vladimir Putin a declarat pentru Financial Times că valorile liberale sunt învechite. Donald Tusk: "ce mi se pare cu adevărat învechit este autoritarismul, cultul personalităţii şi legile făcute de oligarhi, chiar dacă, uneori, acestea par eficiente"

Premierul Maia Sandu va vizita Bucureştiul, pentru a discuta dezvoltarea mai multor proiecte cu ajutorul României. Este un mesaj.

Ambasada Rusiei a avut o postare în care susţinea că cedarea Basarabiei în 1940 către URSS s-a făcut în entuziasmul populaţiei locale dar a ataşat o poză care s-a dovedit că nu era din Chişinău. Au retras poza dar minciuna s-a înregistrat!

Ford va concedia 12.000 de angajaţi din fabricile sale europene cu excepţia fabricii de la Craiova. Or fi ajuns şi ei , ca şi Renault ,la concluzia că muncitorii români sunt mai ieftini.

UE recomandă României şi altor state modelul polonez pentru a menţine ritmul creşterii economice : să devină ţară de destinaţie pentru forţa de muncă. Polonia are, deja, două milioane şi jumătate de lucrători rezidenţi. Cealaltă recomandare, atragerea propriilor cetăţeni plecaţi la muncă peste hotare, este de domeniul science fiction, deocamdată!

Scările Univeristăţii din Iaşi au fost vopsite cu roşu în semn de protest faţă de revenirea lui Tudorel Toader.

Imamoglu l-a învins din nou pe candidatul Partidului islamo‑conservator al lui Erdogan şi iar a devenit Primarul Istanbului. Aşteptăm ca Erdogan să declare iar că au fost nereguli la vot şi să repete alegerile. Pâna iese cine "trebuie" …

În ultimii 15 ani s-au înregistrat cele mai calde veri din ultimii 500 de ani.

Traian Băsescu a declarat că Eugen Teodorovici nu este "o soluţie nici măcar pentru contabil la o scară de bloc"

Doamna Firea a mai primit o lovitură. Curtea de Apel Bucureşti a respins o cerere de revizuire a deciziei prin care s-a stabilit că toate companiile municipale au fost înfiinţate cu încalcarea legii. Decizia este definitivă.

UE a ajuns la un acord comercial cu Mercosur, un bloc cu populaţie de 780 de milioane persoane, care cuprinde Argentina, Brazilia Paraguay şi Uruguay. Juncker: "Este cel mai mare acord comercial pe care UE la încheiat vreodată"

Dăncilă ,pe care Baronii au votat-o preşedintele PSD, a declarat: "Suntem la o răscruce" . Dânsa confundă răscrucea cu capătul de drum !

Ediţie Săptămânală : 5 Mai 2019

România se numara printre ţările UE cu cea mai mică pondere a jurnaliştilor în totalul forţei de muncă ocupate, conform Eurostat. Noroc cu "acoperiţii" din presă că am sta şi mai rău.

Statul vrea să împrumute peste 1 miliard de euro, în mai. Luna şi miliardul. Nu e prost cel care emite obligaţiuni de stat, prost e cel care le cumpără!

Toader: Nu îmi propun să fac "dezvăluiri". Îmi doresc aflarea adevărului. Acum "ievalează" adevărul …

Băsescu, despre Liviu Dragnea: "Să-şi ia clica din vârful PSD-ului şi să plece"

Virusurile care provoacă herpesul oral şi genital s-au combinat, cel genital a dobandit gene de la celălalt.

Aproape doua treimi din totalul deceselor înregistrate în România sunt provocate de boli cardiovasculare.

Nicolas Maduro a cerut armatei să fie pregătită în cazul unui atac al SUA.

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritis Schinas, a declarat că vor fi luate măsuri decisive şi rapide în cazul modificării legislaţiei anticorupţie din România.

DNA l-a trimis în judecată pe Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicaţiilor în guvernul Boc pentru o mită de 11 milioane de lei.

Banca Mondiala recomandă investiţii în oraşe secundare, care, în acest moment, generează 44% din PIB-ul Uniunii Europene. Oraşele secundare, numite şi oraşe de rang 2, sunt acele localităţi cu o populaţie de aproximativ 50% din cea a capitalei: Timişoara, Cluj-Napoca, Craiova, Braşov, Iaşi şi Constanţa

În ianuarie,importul de gaze a provenit în proporţie de 61,61% din Rusia.

Dupa modelul ucrainean, în România, actorul Bogdan Stanoevici candidează la prezidenţiale.

Dupa ce a fost îndepartată Anca Alexandrescu, şeful Cancelariei Premierului, Costin Mihalache, este cel care o sfătuieste pe Viorica Dăncila. Pe şeful Cancelariei Premierului îl sfătuieşte Serviciul de Informaţii Externe , vorbeşte lumea …

Ediţie Săptămânală : 12 Mai 2019

România are cel mai ridicat nivel de taxe aplicate celor cu salariul minim pe economie : 40.85 %.
Din 2,080 RON ( 437 euro), salariul minim, aceştia mai rămân doar cu 1,263 RON (265 euro). Spre comparaţie, procentele sunt: 7.9 în Slovacia, 22.4 în Bulgaria, 29.3 în Polonia şi 33.5 în Ungaria.

Iohannis răspunde atacului lui Dragnea : "Iohannis reprezintă interesele străine PSD, dar reprezintă interesul românilor".

Marine Le Pen liderul partidului Rassemblement National, din Franţa, e nemulţumită de intenţia României de a importa forţă de muncă din Pakistan. Migraţia masivă a românilor, inclusiv in Franta, i-a convenit, acum ar vedea reversul medaliei.

Cu Spaţiul Schengen rămâne cum am stabilit. Drumul spre Schengen este pavat bunele intenţii de la summit. Cu excepţia olandezilor, ei nu au bune intenţii!

Rareş Bogdan îl întreabă pe Liviu Dragnea cine este mai câştigat, el care se poartă respectuos şi prieteneşte cu Angela Merkel sau Liviu Dragnea care este respins brutal de liderii socialiştilor europeni.

Klaus Iohannis : "actualul guvern primeşte premiul pentru cel mai slab guvern postdecembrist". La fiecare guvern am zis că mai slab nu se poate dar s-a putut!

Parada Victoriei, de anul acesta de la Moscova, nu a fost onorată cu prezenţa niciunui lider străin cu excepţia lui Nursultan Nazarbaev, fostul preşedinte al Kazahstanului …

Ambasadorul Emiratelor Arabe Unite în România zice că Al Dahra ,care a cumparat pachetul majoritar la Agricost, firma care administreaza Insula Mare a Brailei (56.000 de hectare), vrea să investească acolo 500 de milioane de dolari, inclusiv pentru irigaţii. Daca noi ne-am distrus sistemele de irigaţii …

La Galaţi s-a scandat: Go, go, go, Dragnea la bulău!

Consiliul suprem electoral (YSK) din Turcia a decis anularea votului prin care candidatul opoziţiei, Ekrem Imamoglu, a câştigat şi a decis reluarea alegerilor municipale din Istanbul, pe 23 iunie. Vor repeta alegerile până iese cine "trebuie". Erdogan a luat-o rău pe arătură …

Ediţie Săptămânală : 19 Mai 2019

Doamna Dăncilă nu înţelege de ce e huiduită oriunde merge şi zice "Nu am furat în viaţa mea absolut nimic" Noi credem că a furat un loc de europarlamentar cuiva care meritat şi apoi un loc de prim ministru!

Jandarmeria zice că nu a sechestrat protestatari la Topoloveni ci i‐a dus la o degustare de magiun, la secţie, şi i‐a eliberat imediat ce au plecat PSD‐iştii.

Institutul de Cercetări Medicale Walter şi Eliza Hall (WEHI) din Melbourne, Australia, se pare că a descoperit un tratament contra astmului, prin inhibarea enzimei Ezh2

Ghinionul lui Mazăre a fost că au plecat de la putere cei cu care avea întelegerea şi celor care au venit nu le plac corupţii. Nici ai lor nici ai altora!

Băsescu: "Doi rătăciţi prin Europa, Liviu Dragnea şi Viktor Orban, par a fi înfiaţi de maşinăria de propagandă a Moscovei" Să nu‐i uităm nici pe Le Pen şi Salvini.

Liviu Dragnea zice că PSD nu boicotează referendumul. Gurile rele zic că simpatizanţii PSD nu vor merge la vot.

Tăriceanu măcar recunoaşte că va boicota referendumul şi a cerut organizaţiilor ALDE, să-i îndemne pe cetăţeni să nu ridice buletinele de vot pentru referendum, întrucât acest lucru echivalează cu prezenţa la acest scrutin.

SUA a reziliat statutul de partener comercial preferenţial al Turciei.

Szijjarto, ministrul ungar de Externe zice că dacă americanii de la ExxonMobil nu iau decizia de a extrage gazele din Marea Neagră, ei încheie un nou contract pe termen lung cu Rusia. Ce face Szijjarto se cheama teatru. Şi noi vom face la fel …

BNR prognozează o inflaţie de 4,2% pentru sfârşitul acestui an.

Ministrul Sănătăţii, despre medicii care, înca, iau spagă: "Doar doi la sută condiţionează actul medical, restul... se uită urat". Dar aşa de urât se uită încât intri ,rapid, la categoria mort cu zile ... Asta se învaţa la rezidenţiat, se cheama Voodoo …

Ediţie Săptămânală : 26 Mai 2019

Băsescu, după ce UDMR a rupt pactul cu PSD folosindu‐se de incidentul cu profanarea crucilor din Cimitirul eroilor de la Valea Uzului : "Kelemen Hunor şi gaşca lui de la vârful UDMR au intrat în panică ".

Aurelian Pavelescu despre alianţa PNŢCD cu PSD: "Deciziile mele sunt identice cu cele pe care le-ar fi luat Corneliu Coposu şi Iuliu Maniu". Să se înţeleagă foarte bine" Noi credem că cei doi se răsucesc în morminte.

Agenţia de Turism Paralela 45 continuă campania "Mergi la vot, mergi în vacanţă", în ciuda controlului făcut de AEP la sediul agenţiei.

Dăncilă, prin declaraţia pro‐referendum, s‐a distanţat de Dragnea şi pregăteşte ruperea totală dacă şeful direct va înregistra fie o condamnare, fie un scor prost la alegeri. Sfetnic de taină este baronul Paul Stănescu. Ulterior s‐a sucit şi a zis că nu se duce la vot.

Două imperii scăpătate,conduse de Putin şi Erdogan, vor colabora în domeniul tehnologiei militare. Turcia a beneficiat de transfer tehnologic dinspre ţările NATO, şi acum ar vrea să transfere know-how şi de la ruşi.

Rusia s-a jucat cu rachete Kalibr în Marea Negră.

Vicepreşedintele executiv al UDMR, Anna Horvath, a fost condamnată definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 2 ani de închisoare cu suspendare şi 100 de zile de muncă în folosul comunităţii pentru infracţiunea de trafic de influenţă.

Liviu Dragnea promite case la tot poporul.

Numărul societăţilor comerciale şi persoanelor fizice autorizate intrate în insolvenţă a scăzut cu 30,22%, în primele patru luni din 2019, comparativ cu perioada similară din anul anterior. Totusi, radierile au crescut.

Avocata lui Mazăre zice că fostul primar nu va face denunţuri. Prietenii ştiu de ce …

Theresa May va demisiona. Boris Johnson, care a demisionat din postul de ministru de externe al cabinetului May, acuzând că opţiunea sa pentru o ruptură clară de UE nu se potriveşte cu abordarea mai conciliantă a lui May, este favorit favorit pentru preluarea şefiei executivului.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea : "70% dintre spitalele mici şi mijlocii nu au dotarea de bază"

Ediţie Săptămânală : 2 Iunie 2019

Papa Francisc a sosit, vineri, în România, la 20 de ani dupa vizita Sfântului Ioan Paul al II-lea, pentru o vizită istorică.

Elton John: "Eu sunt european, nu un englez tâmpit, imperialist. Mi-e ruşine de ţara mea"

Hotelierii români s-au luat după bulgari. S-a dublat numarul hotelurilor de pe litoralul românesc cu servicii all inclusive.

Darius Dan, fiul ministrului de Interne, Carmen Dan a fost bătut într-o discoteca de lângă Videle. Cei care l-au bătut nu au ştiut că acesta este fiul lui Carmen Dan. Dacă ar fi ştiut îl băteau mai rău.

Papa Francisc se deplasează, la cererea Sanctităţii Sale, cu o Dacia Logan. Dăncilă cu maşini de lux.

Codrin Ştefănescu, Darius Vâlcov şi Lia Olguţa Vasilescu şi-au pierdut tătucul.

Deputatului Cătălin Rădulescu (Mitraliera) i s-a pus batista pe ţambal, nu mai are voie să facă vreo declaraţie publică.

Într‐o anonimă trimisă presei ,Şefii Poliţiei Române sunt acuzaţi că au încălcat legea pentru favorizarea lui Liviu Dragnea. Sunt acuzaţi de încălcarea regulamentelor doi poliţişti cu funcţii mari: Ioan Buda, şeful Poliţiei Române, şi Radu Gavriş, adjunctul şefului Poliţiei Capitalei, care s-ar fi implicat personal în a-i asigura lui Dragnea un regim privilegiat la încarcerare.

UDMR a fost votat aparent inexplicabil de mii de oameni în judeţe fără comunitate maghiară din Moldova şi sudul ţării. Voturile au venit de la PSD‐işti şi PNL‐işti de etnie română. Trebuie să aşteptăm, să vedem cum vor vota, ca să vedem cine i‐a trimis acolo. Întortocheate sunt căile politicii …

Şi partidele lui Ponta şi Băsescu au trecut pragul electoral la fel de ciudat ca şi UDMR.

PSDragnea s-a transformat în PSDăncilă , deocamdată …

Ediţie Săptămânală : 9 Iunie 2019

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, zice că primaria se află în faliment nedeclarat, la fel ca şi primăriile de sector. Gaura este de 1 miliard. Firea zice că ceea ce se realizeaza cu banii de la primărie este doar în beneficiul cetăţenilor, noi zicem că şi în beneficiul firmelor "de casă".

Clujul a devenit judeţul cu cel mai mare buget din România. Este pe primul loc şi la absorbţia fondurilor europene.

Dezechilibrele macroeconomice s-au accentuat în România, deficitul de cont curent şi cel fiscal s‑au adâncit, presiunile inflaţioniste sunt din nou în creştere, iar daca politicile nu-şi vor putea schimba direcţia ţara se poate confrunta inclusiv cu o scădere a veniturilor care va afecta în special săracii, avertizează Fondul Monetar International.

Decizia organizării unui Congres rapid, la PSD, s-a luat pentru un singur motiv: ca Viorica Dăncilă să‑şi asigure funcţia de preşedinte plin. Serviciile secrete îşi ascut săbiile.

Avuţia netă medie a unui român, reprezentând avuţia financiară plus cea imobiliară minus datoriile la bănci, depăşeşte 22.000 de euro.

Theresa May a demisionat din fruntea Partidului Conservator.

Paul Stănescu:"Noi am pierdut alegerile dezastruos din cauza noastră. Mulţi din partid l‑au încurajat pe Dragnea cu discursul antieuropean şi a fost total greşit"

Ruşii dau sfaturi PSD‑ului: are nevoie de un Salvini sau Orban şi un mesaj radical suveranist şi naţionalist.

Agenţia de rating Moody’s salută "susţinerea ridicată pentru lupta anticorupţie" la referendum. Despre ratingul de ţară mai discutăm…

Firea i-a zis lui Pandele: fă-te că candidezi tu la prezidenţiale ca să nu mă împingă falanga PSD la prezidenţiale şi să-mi termin "minunata" carieră politică!

Purtătorul de cuvânt al PSD, Mihai Fifor, zice că şeful statului Klaus Iohannis este vinovat de pierderea de către România a poziţiei de membru nepermanent în Consiliul de Securitate ONU. Noi zicem că doamna Dăncilă este vinovata pentru pierderea voturilor ţărilor arabe.

Opt oraşe din UE vor găzdui primele supercalculatoare europene de nivel mondial. Niciun oraş din România nu este pe listă.

Ediţie Săptămânală : 16 Iunie 2019PSRM (socialiştii) şi Blocul ACUM, au încheiat o Înţelegere Politică Temporară împotriva oligarhului Vlad Plahotniuc. Rusia salută formarea noului guvern Maia Sandu în Republica Moldova. Noua, niciodată, nu ne place nimic din ceea ce salută Rusia. Plahotniuc a fost în unul din avioanele care au decolat.

Consilierul Prezidenţial pentru politică externă, Bogdan Aurescu, a fost trimis la Chişinau să fie spectator la acordul dintre diplomaţii Uniunii Europene, ai Statelor Unite şi Rusia. Nouă ni se pare că se naşte o noua zonă tampon dorită a fi neutră dar controlată de Rusia.

Mai mulţi lideri de organizaţii PSD au afirmat că, deşi partidul încasează o subvenţie foarte mare, nimeni nu ştie cum au fost cheltuite aceste sume. Viorica Dăncilă pregăteşte un audit financiar în PSD.

Dupa CEx Premierul Viorica Dăncilă a declarat: Sunt hotarată să candidez.

Negoiţă zice că un PSD condus de Dăncilă, Oprişan şi Bădălău ar fi "un coşmar"

Viorica Dancila: "Sunt pentru o abordare diferită, pro-europeană şi dedicata valorilor Uniunii Europene" Ce schimbare ! …

Boris Johnson şi-a început campania pentru a deveni următorul prim‑ministru britanic, ameninţând Uniunea Europeană că nu va plăti factura BREXITULUI ( aproximativ 40 de miliarde de euro). Jean-Claude Juncker a declarat: "Acesta nu este un tratat între Theresa May şi Jean-Claude Juncker, este un tratat între Regatul Unit şi UE şi trebuie să fie respectat de către următorul prim-ministru britanic"

Eurostat a publicat statistica pe 2018 care arată că 23% din populaţia României era ocupată în agricultură (media UE este 4%) şi 30% era ocupată domeniul industrial ( media UE este 22%).

Problema este că mare majoritate din cei 23% sunt ocupaţi cu agricultura de subzistenţă , ceea ce înseamnă că nu produc plusvaloare pentru ţară, doar supravieţuiesc.

În primele patru luni ale acestui an, deficitul balanţei comerciale a României a fost de peste 5 miliarde euro.

Ediţie Săptămânală : 23 Iunie 2019

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că a reziliat contractul cu consilierii israelieni aduşi de fostul preşedinte, Liviu Dragnea. Şi nici n-au cântat cocoşii de trei ori …

Cele trei dungi paralele, marca producătorului german de echipamente sportive Adidas, nu mai sunt recunoscute la nivel european drept marcă înregistrată a companiei.

Uniunea Europeană a decis prelungirea cu un an a sancţiunilor impuse Rusiei ca urmare a anexârii ilegale a Crimeei şi a Sevastopolului.

Eugen Teodorovici i-a "aburit" pe cei de la FMI: România poate, în doi ani de zile, să elimine deficitul bugetar de 28 de miliarde de lei, dacă vor fi restructurate zonele în care banul public este cheltuit într-un mod nejustificat. Nu înţelegem ce l-a împiedicat, pâna acum, să restructureze. Demagogie … nerestructurată.

Conform Registrului Auto Român, doar 1.200 de maşini electrice sunt înmatriculate în România.

Carmen Dan, Daea si Melescanu nu se simt prea bine. Schimbari radicale in Guvern ?

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu transmite o scrisoare deschisă în care critică liderii PSD : " Aţi încercat să faceţi din Liviu Dragnea singurul vinovat pentru scorul obţinut la alegerile europarlamentare, repezindu-vă să ocupaţi funcţii în partid , exact aceeiaşi care aţi condus alături de el acest partid; unde eraţi când se luau decizii în CEx ?"

Hackerii care au atacat sistemele informatice ale unor spitale din România se presupune că ar fi chinezi , Conform Serviciului Român de Informaţii.

Gabriela Firea a devenit ultraortodoxă, este înconjurată de zeci de icoane şi obiecte religioase în biroul său. Nu ştim care este Sfântul Falimentelor dar lui ar trebui să i se roage.

Primăriţa Firea a impus, pentru Bucureşti, un buget mult mai mare decât precedentul iar, acum, nu taie din ceea ce i-ar fi luat guvernul, ci din ceea ce nu a avut niciodată, adică diferenţa cu care a umflat bugetul deşi ştia că nu o să aibă incasări mult mai mari decât în anul precedent.

Ediţie Săptămânală : 30 Iunie 2019

Vladimir Putin a declarat pentru Financial Times că valorile liberale sunt învechite. Donald Tusk: "ce mi se pare cu adevărat învechit este autoritarismul, cultul personalităţii şi legile făcute de oligarhi, chiar dacă, uneori, acestea par eficiente"

Premierul Maia Sandu va vizita Bucureştiul, pentru a discuta dezvoltarea mai multor proiecte cu ajutorul României. Este un mesaj.

Ambasada Rusiei a avut o postare în care susţinea că cedarea Basarabiei în 1940 către URSS s-a făcut în entuziasmul populaţiei locale dar a ataşat o poză care s-a dovedit că nu era din Chişinău. Au retras poza dar minciuna s-a înregistrat!

Ford va concedia 12.000 de angajaţi din fabricile sale europene cu excepţia fabricii de la Craiova. Or fi ajuns şi ei , ca şi Renault ,la concluzia că muncitorii români sunt mai ieftini.

UE recomandă României şi altor state modelul polonez pentru a menţine ritmul creşterii economice : să devină ţară de destinaţie pentru forţa de muncă. Polonia are, deja, două milioane şi jumătate de lucrători rezidenţi. Cealaltă recomandare, atragerea propriilor cetăţeni plecaţi la muncă peste hotare, este de domeniul science fiction, deocamdată!

Scările Univeristăţii din Iaşi au fost vopsite cu roşu în semn de protest faţă de revenirea lui Tudorel Toader.

Imamoglu l-a învins din nou pe candidatul Partidului islamo‑conservator al lui Erdogan şi iar a devenit Primarul Istanbului. Aşteptăm ca Erdogan să declare iar că au fost nereguli la vot şi să repete alegerile. Pâna iese cine "trebuie" …

În ultimii 15 ani s-au înregistrat cele mai calde veri din ultimii 500 de ani.

Traian Băsescu a declarat că Eugen Teodorovici nu este "o soluţie nici măcar pentru contabil la o scară de bloc"

Doamna Firea a mai primit o lovitură. Curtea de Apel Bucureşti a respins o cerere de revizuire a deciziei prin care s-a stabilit că toate companiile municipale au fost înfiinţate cu încalcarea legii. Decizia este definitivă.

UE a ajuns la un acord comercial cu Mercosur, un bloc cu populaţie de 780 de milioane persoane, care cuprinde Argentina, Brazilia Paraguay şi Uruguay. Juncker: "Este cel mai mare acord comercial pe care UE la încheiat vreodată"

Dăncilă ,pe care Baronii au votat-o preşedintele PSD, a declarat: "Suntem la o răscruce" . Dânsa confundă răscrucea cu capătul de drum !

Ediţie Săptămânală : 7 Iulie 2019

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc: "mai devreme sau mai târziu se va renunţa la pensiile speciale, întrucât sistemul de pensii nu îşi va putea permite să le plătească"

SUA transferă temporar drone militare de tip MQ-9 Reaper la Baza aeriană Câmpia Turzii.

Fostul secretar general al PSD, Codrin Ştefănescu : "Am făcut rost de lista neagră. Sunteţi toţi"

Eurostat arată că românii au nivelul de trai mai mai ridicat decât bulgarii, croaţii şi ungurii. Mai aveţi puţintică răbdare …

Ne-am conversat cu CHATBOT‑ul de la EON. CHATBOT‑ul este un program de Inteligenţă Artificială care vorbeşte cu tine. A trebui să-i spunem cifrele de multe ori până a reuşit să înteleagă dar până la urmă ne-am înţeles.

NATO analizează posibilitatea modernizării sistemelor antibalistice din România şi Polonia pentru a contracara noile rachete cu rază intermediară de acţiune ale ruşilor.

Dacian Cioloş a anunţat că are promisiunea lui Macron pentru susţinerea lui Kovesi la şefia Parchetului European.

Ambsasadorul SUA, Hans Klemm, a declarat în timpul discursului de Ziua Americii că angajamentul românilor faţă de democratţe, statul de drept şi lupta împotriva corupţiei, demonstrat atât de clar la alegerile din luna mai, îi inspiră pe americani.

Toate detaşările de personal din societăţile comerciale în ministere vor fi analizate începand de saptamana viitoare, a anunţat vineri seara premierul Viorica Dăncilă.

Vladimir Putin a efectuat joi o vizită fulger în Italia şi speră că guvernul italian să-l ajute să restabilească relaţiile între Uniunea Europeană si Rusia. Despre Ucraina, Crimeea si Basarabia nu a declarat nimic. Şi le-am amintit pe acestea care sunt aproape de noi dar Rusia mai are multe probleme pe care nu o să i le rezolve sateliţii precum Ungaria şi Italia.

Ediţie Săptămânală : 14 Iulie 2019

Ford va dezvolta modele electrice pe platforma Modular Electric Toolkit a Grupului Volkswagen. Alianţa Ford–Volkswagen va încerca să detroneze Tesla. Vin vremuri "electrizante" pentru industria auto.

Rata finală de promovare (după soluţionarea contestaţiilor) la examenul de Bacalaureat în, sesiunea iunie-iulie 2019, este de 75,5%.

Fostul ministru al Justiţiei, Tudorel Toader, a negat implicarea sa în modificările din justiţie. Nici usturoi n-a mâncat nici justiţia n-a modificat!

Polonia are o lege care fixează la zero impozitul pe venit pentru toţi tinerii sub 26 de ani şi speră ca tinerii să revina acasă.

Trump a atacat Libra : "Nu sunt un fan Bitcoin şi al altor criptomonede, care, de fapt, nu sunt bani, şi a căror valoare este foarte volatilă şi nu se bazează pe nimic"

Primele componente ale sistemului rusesc de rachete S 400 au fost livrate în Turcia.

Viorica, despre recomandările GRECO de desfiinţare a Secţiei Speciale: "Eu cred că o decizie trebuie luată de magistraţi, nu cred că politicul trebuie să intervină, nu cred că trebuie să intervenim în actul de justiţie" De când ? …

Senatorul Florin Cîţu : "este Eugen Orlando Teodorovici spion rus? "

In iulie a nins în Bucegi.

Eurostat: Preţul locuinţelor în România a crescut cu 3,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Modelul de afacere bazat pe vânzarea faţă în faţă cedează locul interacţiunilor online. Noua generaţie de cumpărători preferă social media pentru a se informa, în detrimentul contactării unui reprezentant de vânzări.

Ediţie Săptămânală : 21 Iulie 2019

Misterul Medieval este tema celei de-a XXVI-a editii a Festivalului Sighisoara Medievala , 26 - 28 Iulie 2019

Noul preşedinte al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen:" În statele central şi est-europene, mulţi au sentimentul că nu sunt pe deplin acceptaţi "

Dăncilă a ajuns cu epurările la eşalonul doi ale Guvernului.

Un senator PSD a propus ca pensiile ce depăşesc 10.000 de lei să fie impozitate cu 90% .Având în vedere că pensii nesimţite au, mai mult, politruci, aleşi locali şi înalţi funcţionari, fără merite deosebite, noi suntem de acord! Nu e normal ca pensia să fie mai mare ca salariul!

Armata iraniană zice că toate dronele lor s-au întors la bază, deşi Trump a anunţat că SUA au doborât una. Subtil mod de a insinua că drona doborâtă era americană.

Catherine De Bolle, directorul Europol, a declarat că, în urma introducerii tehnologiei 5G, agenţiile europene, din domeniul aplicării legii, vor pierde capacitatea de a intercepta comunicaţiile efectuate de infractori cu ajutorul dispozitivelor mobile.

Un articol cu titlul "Revansa procurorului roman Kovesi" în Le Figaro: "Dragnea va privi, din celulă, victoria rivalei sale"

Primarul Emil Boc a anunţat că 21 de firme s-au înscris pentru realizarea studiilor necesare pentru construirea metroului şi a trenului metropolitan la Cluj-Napoca.

CCR a decis că interzicerea amnistiei şi graţierii pentru fapte de corupţie nu poate fi trecută în Constituţie.

Surpriză! Cea mai înaltă funcţie ocupată de un român în organizaţiile internaţionale: secretar general adjunct al NATO, Mircea Geoană. Prima vizită va fi la Moscova ?

Peste 600.000 de copii sunt născuţi în familii de români emigrate în Europa. Nu se ştie câţi dintre aceştia se mai simt români.

Ediţie Săptămânală : 28 Iulie 2019Editia de azi este dedicata Festivalului Sighisoara Medievala 2019, 26 - 28 Julie 2019

View this post on Instagram

A post shared by Adrian Sandu (@sanduaadrian) on

View this post on Instagram

A post shared by Adrian Sandu (@sanduaadrian) on

View this post on Instagram

A post shared by Adrian Sandu (@sanduaadrian) on

View this post on Instagram

A post shared by Adrian Sandu (@sanduaadrian) on

View this post on Instagram

A post shared by Adrian Sandu (@sanduaadrian) on

View this post on Instagram

A post shared by Adrian Sandu (@sanduaadrian) on

View this post on Instagram

A post shared by Adrian Sandu (@sanduaadrian) on

View this post on Instagram

A post shared by Adrian Sandu (@sanduaadrian) on

View this post on Instagram

A post shared by Adrian Sandu (@sanduaadrian) on

View this post on Instagram

A post shared by Adrian Sandu (@sanduaadrian) on

View this post on Instagram

A post shared by Adrian Sandu (@sanduaadrian) on

View this post on Instagram

A post shared by Adrian Sandu (@sanduaadrian) on

View this post on Instagram

A post shared by Adrian Sandu (@sanduaadrian) on

View this post on Instagram

A post shared by Adrian Sandu (@sanduaadrian) on

View this post on Instagram

A post shared by Adrian Sandu (@sanduaadrian) on

View this post on Instagram

A post shared by Adrian Sandu (@sanduaadrian) on

View this post on Instagram

A post shared by Adrian Sandu (@sanduaadrian) on

View this post on Instagram

A post shared by Adrian Sandu (@sanduaadrian) on

View this post on Instagram

A post shared by Adrian Sandu (@sanduaadrian) on

View this post on Instagram

A post shared by Adrian Sandu (@sanduaadrian) on

View this post on Instagram

A post shared by Adrian Sandu (@sanduaadrian) on

View this post on Instagram

A post shared by Adrian Sandu (@sanduaadrian) on

View this post on Instagram

A post shared by Adrian Sandu (@sanduaadrian) on

View this post on Instagram

A post shared by Adrian Sandu (@sanduaadrian) on

View this post on Instagram

A post shared by Adrian Sandu (@sanduaadrian) on

View this post on Instagram

A post shared by Adrian Sandu (@sanduaadrian) on

View this post on Instagram

A post shared by Adrian Sandu (@sanduaadrian) on

View this post on Instagram

A post shared by Adrian Sandu (@sanduaadrian) on

View this post on Instagram

A post shared by Adrian Sandu (@sanduaadrian) on

View this post on Instagram

A post shared by Adrian Sandu (@sanduaadrian) on

View this post on Instagram

A post shared by Adrian Sandu (@sanduaadrian) on

View this post on Instagram

A post shared by Adrian Sandu (@sanduaadrian) on

View this post on Instagram

A post shared by Adrian Sandu (@sanduaadrian) on

View this post on Instagram

A post shared by Adrian Sandu (@sanduaadrian) on

View this post on Instagram

A post shared by Adrian Sandu (@sanduaadrian) on

View this post on Instagram

A post shared by Adrian Sandu (@sanduaadrian) on

View this post on Instagram

A post shared by Adrian Sandu (@sanduaadrian) on

View this post on Instagram

A post shared by Adrian Sandu (@sanduaadrian) on

View this post on Instagram

A post shared by Adrian Sandu (@sanduaadrian) on

View this post on Instagram

A post shared by Adrian Sandu (@sanduaadrian) on

View this post on Instagram

A post shared by Adrian Sandu (@sanduaadrian) on

View this post on Instagram

Sighisoara Medieval Festival is an annual festival held evry year in the last weekend of July, celebrating old times. Date: 26 - 28 July 2019 Sections: theatre, music, art, exhibition, film, dance, book exhibition, concerts to the youth and conferences , night concerts, choir-music, middle-age dress exhibition, middle-age dance competition . Have you ever been to a festival or event in Romania ? You should ! Misterul Medieval este tema celei de-a XXVI-a editii a Festivalului Sighisoara Medievala #medieval #sighisoara #event #history #cetate

A post shared by Adrian Sandu (@sanduaadrian) on

View this post on Instagram

Sighisoara Medieval Festival is an annual festival held evry year in the last weekend of July, celebrating old times. Date: 26 - 28 July 2019 Sections: theatre, music, art, exhibition, film, dance, book exhibition, concerts to the youth and conferences , night concerts, choir-music, middle-age dress exhibition, middle-age dance competition . Have you ever been to a festival or event in Romania ? You should ! Misterul Medieval este tema celei de-a XXVI-a editii a Festivalului Sighisoara Medievala #medieval #sighisoara #event #history #cetate

A post shared by Adrian Sandu (@sanduaadrian) on

View this post on Instagram

Sighisoara Medieval Festival is an annual festival held evry year in the last weekend of July, celebrating old times. Date: 26 - 28 July 2019 Sections: theatre, music, art, exhibition, film, dance, book exhibition, concerts to the youth and conferences , night concerts, choir-music, middle-age dress exhibition, middle-age dance competition . Have you ever been to a festival or event in Romania ? You should ! Misterul Medieval este tema celei de-a XXVI-a editii a Festivalului Sighisoara Medievala #medieval #sighisoara #event #history #cetate

A post shared by Adrian Sandu (@sanduaadrian) on

View this post on Instagram

Sighisoara Medieval Festival is an annual festival held evry year in the last weekend of July, celebrating old times. Date: 26 - 28 July 2019 Sections: theatre, music, art, exhibition, film, dance, book exhibition, concerts to the youth and conferences , night concerts, choir-music, middle-age dress exhibition, middle-age dance competition . Have you ever been to a festival or event in Romania ? You should ! Misterul Medieval este tema celei de-a XXVI-a editii a Festivalului Sighisoara Medievala #medieval #sighisoara #event #history #cetate#mici

A post shared by Adrian Sandu (@sanduaadrian) on

View this post on Instagram

Sighisoara Medieval Festival is an annual festival held evry year in the last weekend of July, celebrating old times. Date: 26 - 28 July 2019 Sections: theatre, music, art, exhibition, film, dance, book exhibition, concerts to the youth and conferences , night concerts, choir-music, middle-age dress exhibition, middle-age dance competition . Have you ever been to a festival or event in Romania ? You should ! Misterul Medieval este tema celei de-a XXVI-a editii a Festivalului Sighisoara Medievala #medieval #sighisoara #event #history #cetate

A post shared by Adrian Sandu (@sanduaadrian) on

View this post on Instagram

Sighisoara Medieval Festival is an annual festival held evry year in the last weekend of July, celebrating old times. Date: 26 - 28 July 2019 Sections: theatre, music, art, exhibition, film, dance, book exhibition, concerts to the youth and conferences , night concerts, choir-music, middle-age dress exhibition, middle-age dance competition . Have you ever been to a festival or event in Romania ? You should ! Misterul Medieval este tema celei de-a XXVI-a editii a Festivalului Sighisoara Medievala #medieval #sighisoara #event #history #cetate

A post shared by Adrian Sandu (@sanduaadrian) on

View this post on Instagram

Sighisoara Medieval Festival is an annual festival held evry year in the last weekend of July, celebrating old times. Date: 26 - 28 July 2019 Sections: theatre, music, art, exhibition, film, dance, book exhibition, concerts to the youth and conferences , night concerts, choir-music, middle-age dress exhibition, middle-age dance competition . Have you ever been to a festival or event in Romania ? You should ! Misterul Medieval este tema celei de-a XXVI-a editii a Festivalului Sighisoara Medievala #medieval #sighisoara #event #history #cetate

A post shared by Adrian Sandu (@sanduaadrian) on

View this post on Instagram

Sighisoara Medieval Festival is an annual festival held evry year in the last weekend of July, celebrating old times. Date: 26 - 28 July 2019 Sections: theatre, music, art, exhibition, film, dance, book exhibition, concerts to the youth and conferences , night concerts, choir-music, middle-age dress exhibition, middle-age dance competition . Have you ever been to a festival or event in Romania ? You should ! Misterul Medieval este tema celei de-a XXVI-a editii a Festivalului Sighisoara Medievala #medieval #sighisoara #event #history #cetate

A post shared by Adrian Sandu (@sanduaadrian) on

View this post on Instagram

Sighisoara Medieval Festival is an annual festival held evry year in the last weekend of July, celebrating old times. Date: 26 - 28 July 2019 Sections: theatre, music, art, exhibition, film, dance, book exhibition, concerts to the youth and conferences , night concerts, choir-music, middle-age dress exhibition, middle-age dance competition . Have you ever been to a festival or event in Romania ? You should ! Misterul Medieval este tema celei de-a XXVI-a editii a Festivalului Sighisoara Medievala #medieval #sighisoara #event #history #cetate

A post shared by Adrian Sandu (@sanduaadrian) on

View this post on Instagram

Sighisoara Medieval Festival is an annual festival held evry year in the last weekend of July, celebrating old times. Date: 26 - 28 July 2019 Sections: theatre, music, art, exhibition, film, dance, book exhibition, concerts to the youth and conferences , night concerts, choir-music, middle-age dress exhibition, middle-age dance competition . Have you ever been to a festival or event in Romania ? You should ! Misterul Medieval este tema celei de-a XXVI-a editii a Festivalului Sighisoara Medievala #medieval #sighisoara #event #history #cetate

A post shared by Adrian Sandu (@sanduaadrian) on

View this post on Instagram

Sighisoara Medieval Festival is an annual festival held evry year in the last weekend of July, celebrating old times. Date: 26 - 28 July 2019 Sections: theatre, music, art, exhibition, film, dance, book exhibition, concerts to the youth and conferences , night concerts, choir-music, middle-age dress exhibition, middle-age dance competition . Have you ever been to a festival or event in Romania ? You should ! Misterul Medieval este tema celei de-a XXVI-a editii a Festivalului Sighisoara Medievala #medieval #sighisoara #event #history #cetate

A post shared by Adrian Sandu (@sanduaadrian) on

View this post on Instagram

Sighisoara Medieval Festival is an annual festival held evry year in the last weekend of July, celebrating old times. Date: 26 - 28 July 2019 Sections: theatre, music, art, exhibition, film, dance, book exhibition, concerts to the youth and conferences , night concerts, choir-music, middle-age dress exhibition, middle-age dance competition . Have you ever been to a festival or event in Romania ? You should ! Misterul Medieval este tema celei de-a XXVI-a editii a Festivalului Sighisoara Medievala #medieval #sighisoara #event #history #cetate

A post shared by Adrian Sandu (@sanduaadrian) on

View this post on Instagram

Sighisoara Medieval Festival is an annual festival held evry year in the last weekend of July, celebrating old times. Date: 26 - 28 July 2019 Sections: theatre, music, art, exhibition, film, dance, book exhibition, concerts to the youth and conferences , night concerts, choir-music, middle-age dress exhibition, middle-age dance competition . Have you ever been to a festival or event in Romania ? You should ! Misterul Medieval este tema celei de-a XXVI-a editii a Festivalului Sighisoara Medievala #medieval #sighisoara #event #history #cetate

A post shared by Adrian Sandu (@sanduaadrian) on

View this post on Instagram

Sighisoara Medieval Festival is an annual festival held evry year in the last weekend of July, celebrating old times. Date: 26 - 28 July 2019 Sections: theatre, music, art, exhibition, film, dance, book exhibition, concerts to the youth and conferences , night concerts, choir-music, middle-age dress exhibition, middle-age dance competition . Have you ever been to a festival or event in Romania ? You should ! Misterul Medieval este tema celei de-a XXVI-a editii a Festivalului Sighisoara Medievala #medieval #sighisoara #event #history #cetate

A post shared by Adrian Sandu (@sanduaadrian) on

View this post on Instagram

Sighisoara Medieval Festival is an annual festival held evry year in the last weekend of July, celebrating old times. Date: 26 - 28 July 2019 Sections: theatre, music, art, exhibition, film, dance, book exhibition, concerts to the youth and conferences , night concerts, choir-music, middle-age dress exhibition, middle-age dance competition . Have you ever been to a festival or event in Romania ? You should ! Misterul Medieval este tema celei de-a XXVI-a editii a Festivalului Sighisoara Medievala #medieval #sighisoara #event #history #cetate

A post shared by Adrian Sandu (@sanduaadrian) on

View this post on Instagram

Sighisoara Medieval Festival is an annual festival held evry year in the last weekend of July, celebrating old times. Date: 26 - 28 July 2019 Sections: theatre, music, art, exhibition, film, dance, book exhibition, concerts to the youth and conferences , night concerts, choir-music, middle-age dress exhibition, middle-age dance competition . Have you ever been to a festival or event in Romania ? You should ! Misterul Medieval este tema celei de-a XXVI-a editii a Festivalului Sighisoara Medievala #medieval #sighisoara #event #history #cetate

A post shared by Adrian Sandu (@sanduaadrian) on

View this post on Instagram

Sighisoara Medieval Festival is an annual festival held evry year in the last weekend of July, celebrating old times. Date: 26 - 28 July 2019 Sections: theatre, music, art, exhibition, film, dance, book exhibition, concerts to the youth and conferences , night concerts, choir-music, middle-age dress exhibition, middle-age dance competition . Have you ever been to a festival or event in Romania ? You should ! Misterul Medieval este tema celei de-a XXVI-a editii a Festivalului Sighisoara Medievala #medieval #sighisoara #event #history #cetate

A post shared by Adrian Sandu (@sanduaadrian) on

View this post on Instagram

A post shared by Adrian Sandu (@sanduaadrian) on

View this post on Instagram

Sighisoara Medieval Festival is an annual festival held evry year in the last weekend of July, celebrating old times. Date: 26 - 28 July 2019 Sections: theatre, music, art, exhibition, film, dance, book exhibition, concerts to the youth and conferences , night concerts, choir-music, middle-age dress exhibition, middle-age dance competition . Have you ever been to a festival or event in Romania ? You should ! Misterul Medieval este tema celei de-a XXVI-a editii a Festivalului Sighisoara Medievala #medieval #sighisoara #event #history #cetate

A post shared by Adrian Sandu (@sanduaadrian) on

View this post on Instagram

Sighisoara Medieval Festival is an annual festival held evry year in the last weekend of July, celebrating old times. Date: 26 - 28 July 2019 Sections: theatre, music, art, exhibition, film, dance, book exhibition, concerts to the youth and conferences , night concerts, choir-music, middle-age dress exhibition, middle-age dance competition . Have you ever been to a festival or event in Romania ? You should ! Misterul Medieval este tema celei de-a XXVI-a editii a Festivalului Sighisoara Medievala #medieval #sighisoara #event #history #cetate

A post shared by Adrian Sandu (@sanduaadrian) on

View this post on Instagram

Sighisoara Medieval Festival is an annual festival held evry year in the last weekend of July, celebrating old times. Date: 26 - 28 July 2019 Sections: theatre, music, art, exhibition, film, dance, book exhibition, concerts to the youth and conferences , night concerts, choir-music, middle-age dress exhibition, middle-age dance competition . Have you ever been to a festival or event in Romania ? You should ! Misterul Medieval este tema celei de-a XXVI-a editii a Festivalului Sighisoara Medievala #medieval #sighisoara #event #history #cetate

A post shared by Adrian Sandu (@sanduaadrian) on

View this post on Instagram

Sighisoara Medieval Festival is an annual festival held evry year in the last weekend of July, celebrating old times. Date: 26 - 28 July 2019 Sections: theatre, music, art, exhibition, film, dance, book exhibition, concerts to the youth and conferences , night concerts, choir-music, middle-age dress exhibition, middle-age dance competition . Have you ever been to a festival or event in Romania ? You should ! Misterul Medieval este tema celei de-a XXVI-a editii a Festivalului Sighisoara Medievala #medieval #sighisoara #event #history #cetate

A post shared by Adrian Sandu (@sanduaadrian) on

View this post on Instagram

Sighisoara Medieval Festival is an annual festival held evry year in the last weekend of July, celebrating old times. Date: 26 - 28 July 2019 Sections: theatre, music, art, exhibition, film, dance, book exhibition, concerts to the youth and conferences , night concerts, choir-music, middle-age dress exhibition, middle-age dance competition . Have you ever been to a festival or event in Romania ? You should ! Misterul Medieval este tema celei de-a XXVI-a editii a Festivalului Sighisoara Medievala #medieval #sighisoara #event #history #cetate

A post shared by Adrian Sandu (@sanduaadrian) on

View this post on Instagram

Sighisoara Medieval Festival is an annual festival held evry year in the last weekend of July, celebrating old times. Date: 26 - 28 July 2019 Sections: theatre, music, art, exhibition, film, dance, book exhibition, concerts to the youth and conferences , night concerts, choir-music, middle-age dress exhibition, middle-age dance competition . Have you ever been to a festival or event in Romania ? You should ! Misterul Medieval este tema celei de-a XXVI-a editii a Festivalului Sighisoara Medievala #medieval #sighisoara #event #history #cetate

A post shared by Adrian Sandu (@sanduaadrian) on

View this post on Instagram

Sighisoara Medieval Festival is an annual festival held evry year in the last weekend of July, celebrating old times. Date: 26 - 28 July 2019 Sections: theatre, music, art, exhibition, film, dance, book exhibition, concerts to the youth and conferences , night concerts, choir-music, middle-age dress exhibition, middle-age dance competition . Have you ever been to a festival or event in Romania ? You should ! Misterul Medieval este tema celei de-a XXVI-a editii a Festivalului Sighisoara Medievala #medieval #sighisoara #event #history #cetate

A post shared by Adrian Sandu (@sanduaadrian) on

View this post on Instagram

Sighisoara Medieval Festival is an annual festival held evry year in the last weekend of July, celebrating old times. Date: 26 - 28 July 2019 Sections: theatre, music, art, exhibition, film, dance, book exhibition, concerts to the youth and conferences , night concerts, choir-music, middle-age dress exhibition, middle-age dance competition . Have you ever been to a festival or event in Romania ? You should ! Misterul Medieval este tema celei de-a XXVI-a editii a Festivalului Sighisoara Medievala #medieval #sighisoara #event #history #cetate

A post shared by Adrian Sandu (@sanduaadrian) on

View this post on Instagram

Sighisoara Medieval Festival is an annual festival held evry year in the last weekend of July, celebrating old times. Date: 26 - 28 July 2019 Sections: theatre, music, art, exhibition, film, dance, book exhibition, concerts to the youth and conferences , night concerts, choir-music, middle-age dress exhibition, middle-age dance competition . Have you ever been to a festival or event in Romania ? You should ! Misterul Medieval este tema celei de-a XXVI-a editii a Festivalului Sighisoara Medievala #medieval #sighisoara #event #history #cetate

A post shared by Adrian Sandu (@sanduaadrian) onPENTRU MAI MULTE FOTOGRAFII DE LA cea de-a XXVI-a editie a Festivalului Sighisoara Medievala DATI CLIC PE ACEST LINK :https://www.instagram.com/sanduaadrian/

Ediţie Săptămânală : 4 August 2019

Anunţam că în 11 august 2019 vom lansa noul site. Deoarece paginile au devenit tot mai mari a trebuit să le divizam în mai multe pagini mai mici, pentru a se încarca rapid. Vom menţine şi paginile nedivizate, pentru cei care au viteză de încărcare mare şi le preferă pe acestea. Vom păstra aspectul siteului.

Consiliul Superior al Magistraturii a avizat negativ proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru impozitarea a pensiilor speciale ale judecătorilor şi procurorilor. Corb la corb nu‑şi scoate ochii! şi nu-şi taie nici "binemeritata" ?!? pensie …

Lira sterlina se devalorizeaza pentru că Boris Johnson a promis să scoată ţara din UE şi fără acord cu UE. Probabil speră să inverseze istoria şi Marea Britanie să devină colonia Statelor Unite ale Americii.

Şase români din zece nu-şi permit o vacanţă de o săptămână, dublu faţă de media europeană, din datele Eurostat.

Într-un jaf la un magazin de bijuterii din Brăila hoţul a folosit un spray lacrimogen. Probabil a învăţat de la jandarmi.

Vladimir Putin a stat la o şueta cu prietenul Viktor Orban şi a concluzionat: Ţările europene provoacă invazia în masă deoarece continuă să plătească beneficii de bunăstare sociala non–albilor şi această intrare a migranţilor nu se va opri până nu se vor opri efectiv plăţile.

Ursula von der Leyen : Doresc să propun un nou pact în materie de imigraţie şi azil. Avem nevoie de o nouă soluţie.

Ecaterina Andronescu a fost demisă de premierul Viorica Dăncilă, după declaraţii controversate cu privire la cazul Caracal.

Criminalul Dincă din Caracal le-ar fi declarat anchetatorilor că a amestecat vaselină cu carbid pentru a arde victima în arzătorul improvizat într-un butoi din curte. În cărţile de criminalistică asta se va numi metoda românească.

Maia Sandu a declarat pentru TASS: "Problema unificării Republicii Moldova cu România este adeseori speculată de politicieni. Integrarea în UE este cea mai de perspectivă cale de dezvoltare pentru Republica Moldova"

Dupa ce au încheiat un acord cu talibanii, Statele Unite vor retrage mii de soldaţi din Afganistan.

Rata şomajului în Uniunea Europeană s-a situat la 6,3%, în iunie, cel mai redus nivel înregistrat din anul 2000. Totuşi, criza pluteşte în aer.

Conform unui sondaj Gabriela Firea ar fi votată în alegerile pentru Primăria Generală de 29% din votanţi, fiind urmată de Nicuşor Dan cu 28%. Diferenţa fiind aşa mică credem ca PSD va pierde capitala chiar dacă doamna Firea va folosi un pavilion de complezenţă de … "independent".

Seful Poliţiei din Caracal, Nicolae Mirea, omul lui Iordache, va avea pensie specială de 12.000 de lei dupa aşa zisa demisie. Dupa acţiunile sale catastofale, în cazul Alexandrei, se va retrage la 51 de ani, continuând să toace banii contribuabililor … care au supravieţuit.

Ediţie Săptămânală : 11 August 2019

Editia de azi nu apare deoarece am reorganizat site-ul (pentru o incarcare mai rapida a paginilor) si am divizat toate categoriile in mai multe pagini, de exemplu la categoria CUMPARATURI ONLINE veti ajunge pe prima pagina care se numeste : CUMPARATURI ON LINE Pagina 1 (https://www.lexxas.ro/rocumparaturionline1.htm)
Daca doriti dati clic pe PAGINA 2 si intrati in urmatoarea pagina care are titlul CUMPARATURI ON LINE pagina 2 si asa mai departe. Numarul paginii va fi scris cu cifra ingrosata (bold) pentru a sti pe ce pagina va aflati.
Daca doriti puteti intra pe pagina care contine toate linkurile de la categoria respectiva pe o singura pagina dand clic pe linkul: CUMPARATURI ON LINE, toate linkurile pe o singura pagina (https://www.lexxas.ro/toaterocumparaturionline.htm)
Linkul pentru aceasta pagina se afla in partea de sus si de jos a oricareia dintre cele 6 pagini ale categoriei CUMPARATURI ON LINE. La fel pentru oricare dintre categorii.

Ediţie Săptămânală : 18 August 2019Norvegia a detectat iod radioactiv în mostre de sol, în apropierea graniţei cu Rusia, la cateva zile dupa incidentul nuclear din regiunea rusa Arhanghelsk în care ruşii ar fi testat, de fapt, o rachetă de croazieră cu propulsie nucleară.

Premianţii UE: cel mai semnificativ avans al economiei în trimestrul doi din 2019 îl au Ungaria , România şi Polonia .

România a avut, în luna iunie 2019, cea mai mare rată anuală a inflaţiei dintre statele membre ale Uniunii Europene, cu un avans al preţurilor de consum de 3,9%.

Premierul britanic Boris Johnson urmează să se întalnească cu Merkel şi Macron pentru a discuta termenii Brexit-ului. UE a anunţat că este dispusă să discute pentru a evita ieşirea Marii Britanii din Blocul comunitar fără un acord, dar nu ia în calcul renegocierea prevederilor actuale. Boris Johnson este speriat de posibilitatea unei graniţe stricte cu Irlanda.

Fostul ministru Pop a scris o propunere pe genunchi: propune ca şcoala să înceapa fix din a trei zi de luni a lui septembrie. Această "reforma majoră " a invatamantului îi va purta numele.

Numirea lui Adrian Zuckerman în funcţia de ambasador al Statelor Unite în Romania, a fost blocată de Senatul american datorită unor acuzaţii de hărţuire sexuală.

Trupele chineze aduse la frontiera regiunii Hong Kong nu au avut efect de descurajare a protestatarilor şi China Continentala nu prea vrea să intre cu trupe în principala poartă de intrare a capitalului străin.

Guvernul provinciei autonome daneze Groenlanda nu vrea să-i vândă insula lui Trump.

Scăderea cererii externe afecteaza industria germană care este puternic orientată spre export. PIB‑ul Germaniei, a patra economie a lumii, a scăzut cu 0,1% în al doilea trimestru al anului, dupa un deceniu de creştere.

Ministrul Teodorovici a propus ca absolvenţii de facultăţi economice să fie angajaţi la ANAF fără concurs. Singura condiţie este să fie PSD-isti …Vă reamintim că am reorganizat site-ul (pentru o încarcare mai rapidă a paginilor) şi am divizat toate categoriile în mai multe pagini, de exemplu la categoria CUMPARATURI ONLINE veţi ajunge pe prima pagină care se numeşte : CUMPARATURI ON LINE Pagina 1 (https://www.lexxas.ro/rocumparaturionline1.htm)
Dacă doriţi daţi clic pe PAGINA 2 şi intraţi în urmatoarea pagină care are titlul CUMPARATURI ON LINE pagina 2 şi aşa mai departe. Numărul paginii va fi scris cu cifră ingroşată (bold) pentru a şti pe ce pagina va aflaţi.
Dacă doriţi puteţi intra pe pagina care conţine toate linkurile de la categoria respectivă pe o singură pagină dând clic pe linkul: CUMPARATURI ON LINE, toate linkurile pe o singura pagina (https://www.lexxas.ro/toaterocumparaturionline.htm)
Linkul pentru aceasta pagină se află în partea de sus şi de jos a oricăreia dintre cele 6 pagini ale categoriei CUMPARATURI ON LINE. La fel pentru oricare dintre categorii.

Din statisticile noastre, în luna trecută iulie 2019, 9444 pagini au fost accesate prin: Adresa directa / Semn de carte. Vă rugam să vă actualizaţi semnele de carte. De exemplu :

www.lexxas.ro/linkroprezcumparaturionline.htm CUMPARATURI ON LINE Pagina veche
are noua adresă:
www.lexxas.ro/toaterocumparaturionline.htm , CUMPARATURI ON LINE, toate linkurile pe o singura pagină

Ediţie Săptămânală : 25 August 2019

Congresul PSD a desemnat-o pe Viorica Dăncilă drept candidat la prezidenţiale. A a fost votată în unanimitate ca în vremurile comuniste.

O persoană a murit în SUA ,din cauza ţigărilor electronice, după ce a dezvoltat o boală respiratorie severă.

Noi ciocniri au avut loc ieri între poliţiştii din Hong Kong şi manifestanţii prodemocraţie.

Consolidarea flancului estic al NATO în Polonia şi România, în paralel cu extinderea cooperării NATO cu Finlanda şi Suedia, o să le dea prilejul ruşilor să se joace de-a exerciţiile militare.

Avocatul Poporului a solicitat prefectului de Bucureşti atacarea în contencios a Hotărârii CGMB privind ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar în Capitala provocând furia doamnei Firea.

Mii de incendii din bazinul râului Amazon sunt provocate de oameni, care încearcă astfel să scape de reziduurile din zonele defrişate. Acum o să le vina idei şi la ai noştri …

România, Polonia, Estonia, Letonia şi Lituania au condamnat Pactul Ribbentrop–Molotov printr-o declaraţie comună dată în 23 august 2019 la 80 de ani de la semnarea Pactului care a conţinut protocolul secret ce a împărţit Europa de Est în sfere de influenţă.

Uniunea Europeană se opune propunerii, lansate de Donald Trump, privind invitarea necondiţionata a Rusiei să participe din nou la discuţiile liderilor din G7.

Putin s-a declarat îngrijorat de recentul experiment american de lansare a unei rachete de croazieră, cu rază medie de acţiune, de pe o instalaţie terestră. În coşmarurile, pe care le are, viseză multe rachete care decolează din Polonia şi Romania iar maşina de război rusă nu mai are resurse pentru a construi rachete în număr mare.

Rusia a lansat rachete balistice de pe 2 submarine nucleare la ordinul comandantului Putin către militari : "să analizeze nivelul ameninţării create la adresa ţării noastre de actele Statelor Unite şi să ia măsuri exhaustive în vederea pregătirii unui răspuns simetric"

Guvernul Republicii Moldova a respins marţi propunerea Moscovei de adoptare a Planului Kozak de federalizare a ţării .Vă reamintim că am reorganizat site-ul (pentru o încarcare mai rapidă a paginilor) şi am divizat toate categoriile în mai multe pagini, de exemplu la categoria CUMPARATURI ONLINE veţi ajunge pe prima pagină care se numeşte : CUMPARATURI ON LINE Pagina 1 (https://www.lexxas.ro/rocumparaturionline1.htm)
Dacă doriţi daţi clic pe PAGINA 2 şi intraţi în urmatoarea pagină care are titlul CUMPARATURI ON LINE pagina 2 şi aşa mai departe. Numărul paginii va fi scris cu cifră ingroşată (bold) pentru a şti pe ce pagina va aflaţi.
Dacă doriţi puteţi intra pe pagina care conţine toate linkurile de la categoria respectivă pe o singură pagină dând clic pe linkul: CUMPARATURI ON LINE, toate linkurile pe o singura pagina (https://www.lexxas.ro/toaterocumparaturionline.htm)
Linkul pentru aceasta pagină se află în partea de sus şi de jos a oricăreia dintre cele 6 pagini ale categoriei CUMPARATURI ON LINE. La fel pentru oricare dintre categorii.

Am redirectat vechile pagini către noile pagini. Totuşi vă rugam să vă actualizaţi semnele de carte deoarece redirectarea face ca incarcarea paginii să dureze mai mult.
Toate paginile care aveau adresa ce incepea cu "linkroprez" au adrese noi care incep cu "toatero" De exemplu :

www.lexxas.ro/linkroprezcumparaturionline.htm CUMPARATURI ON LINE Pagina veche
are noua adresă:
www.lexxas.ro/toaterocumparaturionline.htm , CUMPARATURI ON LINE, toate linkurile pe o singura pagină

Ediţie Săptămânală : 1 Septembrie 2019

Ritmul de creştere al economiei româneşti va rămâne sub 4% în acest an, dupa care se va reduce în 2020-2021 din cauza reducerii cererii externe. Vine criza !

Fondul Monetar Internaţional recomandă României să îşi reorienteze cheltuielile dinspre salarii şi pensii spre investiţii.

De la 1 septembrie se majorează cinci milioane de pensii.

Financial Times zice că Transilvania, care atrage din ce în ce mai mulţi turişti străini, este "noua Toscana"

Viorica Dăncilă: "Noi nu mai ascultăm de mult declaraţiile lui Victor Ponta, cred că şi-a greşit meseria, face foarte multe scenarii"

Victor Ponta, : "Viorica, fără supărare, nu sunt sigur de mine, dar de tine sunt foarte sigur - tu chiar ţi-ai greşit meseria"

Transgaz a anunţat că Conducta de gaze BRUA (Bulgaria-România-Ungaria-Austria) nu va fi terminată anul acesta ci anul viitor.

Având 55 % încredere Giuseppe Conte a redevenit premierul Italiei în timp ce încrederea în liderul extremei drepte şi fostul vicepremier Matteo Salvini a scăzut.

În presă a apărut o fotografie cu un autobuz al STB care bea apa din Dâmboviţa.

Kelemen Hunor merge la prezidenţiale zicându-şi că dacă românii au votat un sas de ce nu ar vota şi un ungur? De aia … !

Actorul Mircea Diaconu va candida la prezidenţiale copiindu-l pe Zelenski actorul ajuns preşedinte al Ucrainei. Diferenţa este că Zelenski a jucat în popularul serial de televiziune "Slujitor al poporului", în care juca rolul unui profesor de istorie care din întâmplare a ajuns preşedinte. Dar în acel caz a funcţionat un fel de condiţionare neuro–asociativă.

Proteste masive în Marea Britanie faţă de decizia prim‑ministrului Boris Johnson de a suspenda Parlamentul, facilitând astfel producerea Brexit fără niciun acord.

Turcia este ţara cu cei mai mulţi jurnalişti întemniţaţi.

Liberty Steel, Grupul indian proprietar al Sidex, are în plan investiţii de 200 milioane de euro în combinatul siderurgic de la Galaţi.

Ediţie Săptămânală : 8 Septembrie 2019

Rezervele internaţionale ale României, aur plus valută, au depăşit 40 de miliarde de euro în august iar datoria externă era 103,7 miliarde euro în iunie 2019.

Parlamentarii britanici au respins moţiunea premierului conservator Boris Johnson privind convocarea de alegeri anticipate pe 15 şi au votat forma finală a legii care cere amânarea Brexit-ului.

Boris Johnson se plânge că legea adoptata îl forţează să capituleze în negocierile cu UE dar nu ia în calcul demisia.

Şefa executivului din Hong Kong a retras oficial proiectul de lege care a provocat protestele masive şi ar fi permis extradarea cetăţenilor din Hong Kong către China continentală pentru a fi judecaţi.

A fost făcut un schimb de prizonieri între Kiev şi Moscova. Printre cei 70 a fost şi Volodimir Ţemah, fost şef militar separatist prorus, arestat de ucraineni, al cărui nume a fost citat în ancheta referitoare la prăbuşirea zborului MH17 al companiei Malaysia Airlines. Aceasta este dovada implicării ruse în prăbuşirea zborului MH17.

Sute de autoturisme de lux achiziţionate de municipalitate în leasing, au fost aliniate într-o piaţă publică din Istanbul de către noul primar, Ekrem Imamoglu pentru a arăta risipa de pe vremea fostului edil susţinut de preşedintele Erdogan.

Kelemen Hunor către români: "Acum e rândul să încercaţi şi cu un maghiar" Mai bine nu încercam !

Un jurnalist de la postul public de radio Rai l-a invitat pe Matteo Salvini (extrema dreaptă), să se sinucidă. Doamna Viorica staţi liniştită !

Enel mai incearca o dată să plece din România dar vrea să vânda cu un miliard de euro.

Traian Băsescu: "Eu nu am ştiut că serviciul de contrainformaţii militare este Securitatea. Am crezut că e o structură a Ministerului Apărării"

Eurostat zice ca băuturile alcoolice din România au cele mai mici preţuri din Uniunea Europeană, cu 26,4% sub medie. Iar i-am bătut pe bulgari care au 26% sub medie.

Un cocktail de două medicamente pentru diabet şi un hormon de creştere ar putea inversa procesul de îmbătrânire. Un studiu făcut pe un grup mic de 9 persoane dar fără grup de control a avut rezultate bune.

Ediţie Săptămânală : 15 Septembrie 2019

Doamna Dăncilă a propus Pactul naţional pentru bunăstarea românilor. Noi ştim că dacă vrei să nu se facă ceva, faci o comisie. La fel e şi cu pactul.

România este pe primul loc în UE la decese datorate unor unor boli care puteau fi tratate. Se cheamă categoria " morţi cu zile "

Paşcu: Candidatura lui Dăncilă este un "circ", aceasta urmăreşte de fapt postul de comisar european.

Banca Centrală Europeană a anunţat relansarea programului de relaxare cantitativă (QE), achiziţionând lunar obligaţiuni în valoare de 20 de miliarde euro, începând cu 1 noiembrie şi mărirea dobânzii negative.

Direcţia de dezvoltare a industriei auto nu este clară dar criza este … clară.

Daniel Dines, fondatorul UiPath , l-a detronat pe Ţiriac şi este în fruntea clasamentului celor mai bogaţi români.

Bursa de la Londra a respins oferta nesolicitată de preluare făcuta de Bursa din Hong Kong.

Conform regulamentelor UE, la plata online, pe lângă codul 3D secure primit prin sms, va fi necesară şi introducerea ultimelor patru cifre din CNP-ul titularului de cont.

Rusia a concediat mai mulţi oficiali care i-au permis lui Oleg Smolenkov, fost angajat al Kremlinului şi presupus spion al CIA, să fugă în SUA.

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române este invidios: un oraş din Rusia a fost sfinţit din avion cu 70 de litri de agheasmă.

Republica Moldova îşi va schimba numele în Moldova de nord–est ca sa poată intra în UE. La fel ca Macedonia de Nord.

Ediţie Săptămânală : 22 Septembrie 2019

Laura Codruţa Kovesi a fost votată pentru poziţia de procuror‑şef european în Consiliul UE de 17 dintre cei 22 de ambasadori.

7 din 10 români rămân fără niciun ban la sfârşitul lunii.

Şeful Transelectrica ,Marius Dănuţ Caraşol, a fost revocat din toate funcţiile dupa ce s-a descoperit că avea o diplomă falsă. Universitatea Politehnică a confirmat că nu i-a emis nicio diplomă de inginer, pentru că nu şi-a finalizat studiile. Parchetul General s-a autosesizat pentru infracţiuni de fals şi uz de fals.

Producătorul auto BMW va anunţa în luna decembrie un program de reducere de costuri.

Mercedes renunţă la investiţiile în dezvoltarea motoarelor cu combustie internă şi se concentrează pe electric.

Parlamentul şi partidele politice sunt pe ultimul loc la la încredere : sub 10%. Armata e pe primul loc cu cu 64%.

SUA a impus sancţiuni băncii centrale din Iran, dupa atacul cu drone asupra rafinăriilor din Arabia Saudită.

Criza, care se pare că vine, va lovi România mai puternic pentru că la noi este o economie de "subcontractant" ( fie el cu capital străin sau cu capital autohton).

Centrul financiar londonez a continuat să piardă din influenţă datorită incertitudinilor privind Brexitul.

Sultanul Erdogan a asmuţit câinii justiţiei pe ziariştii care au publicat articole în care au arătat că economia Turciei este la pămant. Numai în capul clerico‑laic a lui Erdogan există ideea că nişte ziarişti pot să dărâme o "măreaţă" economie.

Rusia joacă la două capete: i-a propus Uniunii Europene să se transforme în Uniunea Eurasiatica (de la Lisabona la Vladivostok , un fel de coproducţie actorii lor şi hidrocarburile noastre) dar şi chinezilor le-a propus un parteneriat.

Ediţie Săptămânală : 29 Septembrie 2019

Metroul bucureştean are datorii la Alstom şi în curând vom putea spune: mergem cu "alstomu’" în loc de mergem cu "metroul".

Thomas Cook, cea mai veche firmă de turism din lume, a anunţat intrarea în faliment.

Rovana Plumb a fost respinsă cu largă majoritate de Comisia Juridica din PE pentru postul de comisar european! Şi candidatul de la Budapesta, Laszlo Trocsanyi, a fost respins dar de acea respingere nu ne bucurăm.

De la tribuna ONU ,Igor Dodon a bătut câmpii în legatură cu recunoaşterea neutralităţii permanente a Republicii Moldova deşi are trupele ruse în coastă. Până şi ruşilor le vine să vomite când discută cu Dodon ( când îi întorc cheiţa din spate)

Agenţia FTSE Russell, liderul mondial de clasificare a indicilor bursieri, a decis că piaţa de capital din România va fi promovată de la statutul de Piaţa de Frontieră la cel de Piaţa Emergentă Secundară din septembrie 2020.

Dan Barna, candidatul Alianţei USR PLUS la Preşedinşia României, va încerca săptămâna viitoare să cumpere voturile diasporei. Domnu’ Barna aveţi grijă că pe ăştia numai cu ulei de masline îi puteti cumpăra.

Ucraina Gate : Trump este acuzat că i-a cerut, telefonic, preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelensk să ofere informaţii compromiţătoare despre activităţi de afaceri ale lui Joseph Biden ( contracandidatul lui Trump la alegeri) şi ale fiului acestuia, Hunter Biden.

Theodor Paleologu, candidat la alegerile prezidenţiale din partea PMP, a declarat că în cazul universităţilor care aspiră la un "statut de excelenţă" examenele de admitere ar trebui reintroduse. Suntem de acord, ar trebui să nu mai permitem acostarea vaporului cu diplome.

Daca vreţi să investiţi într–o franciză mergeţi la FRANCHISE CONNECTION pe 21 Octombrie 2019, Hotel Radisson Blu Bucureşti.

FMI a ales-o pe bulgăroaica Kristalina Gheorghieva în funcţia de director general.

Povestea s‑a schimbat: Făt Frumos şi Zmeul Zmeilor nu se vor mai lupta în luptă dreaptă ci … cu drone.

Ediţie Săptămânală : 6 Octombrie 2019Poliţia Română îşi face sistem de recunoaştere facială. Acum se lucrează la softul special pentru cei cu două feţe …

ELCEN a dat în judecată Primăria Capitalei pentru a recupera datoria RADET de 3,8 miliarde de lei . Primăria Capitalei nu a plătit subvenţiile pentru agentul termic căatre RADET şi astfel s-au acumulat datoriile . Sierra Quadrant, administratorul judiciar al ELCEN, zice că doamna Gabriela Firea , dacă ar fi avut cel mai mic interes pentru cetăţeni şi pentru Capitala, putea rezolva înca de anul trecut problema termoficării în Bucureşti. A avut la dispoziţie multiple variante, însa a ales să nu facă nimic. A ales să cheltuiască banii bucureştenilor pe vouchere, vacanţe şi reclame la companiile de stat.

Gabriela Firea a declarat într-o conferinţă de presă că Primăria ar putea "iesi pe bursă" pentru a-şi cumpăra ceea ce îi trebuie pentru a asigura încalzirea centralizată, în Capitala. Îi recomandăm să cumpere de pe bursa şi nişte găleţi cu care să transporte energia termica până la punctele termice din cartiere.

Senatorul PNL Alina Gorghiu despre propunerea de numire a lui Daniel Suciu la Justiţie: "e ca şi cum pui un grădinar ministru de Interne". Suciu este un politruc fara studii de drept dar este omul lui Dragnea.

DNA a cerut pedeapsa maxima, 10 ani de închisoare, pentru fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, acuzat că ar fi primit o mită de un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vîntu.

Banca Naţională a României estimează că inflaţia va fi 4,2% , anul acesta.

Turcia a trimis o nouă navă de foraj în apele teritoriale ale Republicii Cipru, într-o noua tentativă de a efectua operaţiuni ilegale de foraj în sud-vestul insulei, de această dată în "curtea" giganţilor energetici francez şi italian, Total şi Eni care au licenţele de exploatare a acestei zone.

PSD a ajuns să ofere chiar şi 200.000 de euro pentru fiecare parlamentar care va trăda moţiunea şi funcţii tuturor rudelor pana la gradul şapte de rudenie.

Rares Bogdan: Iordache, Nicolicea, Codrin Ştefanescu, Olguţa stau ascunşi în scorburi.

ZELENSKI este un mincinos ! Şcolile cu predare în limba română din Ucraina vor fi obligate să treacă la studierea tuturor disciplinelor de învăţământ în limba ucraineană.

România nu se grăbeşte să adopte euro: "este mai bine ca ajustările să se facă într-o manieră graduală, decât să le facă piaţa" , l-am citat pe Isărescu ,Guvernatorul BNR .

Volkswagen va construi Passat şi Skoda Superb în fabrica de lânga Izmir ,în vestul Turciei. Nu ştim ce calcule şi-au făcut germanii dar Europa de Est, principala piaţă vizată, nu prea iubeşte marfa făcută în Turcia.

Ediţie Săptămânală : 13 Octombrie 2019

Rămâne de văzut dacă PNL va reuşi să oprească căpuşarea instituţiilor statului, practicată de PSD sau va înlocui căpuşele agramate, cu denumirea ştiintifică "baronus localus", cu altele mai evoluate.

La întrebarea: "cum va rămâne în istorie guvernul condus de ea" Virica Dancilă a raspuns: Va rămâne ca un guvern foarte bun. Aş vrea ca această întrebare să o reluaţi peste un an cu cei care astăzi se bucură.

Baronii PSD anunţă regruparea pe linia frontului de 20% din electorat. Speră să nu scadă mai mult.

Guvernul a fost trântit de "PSD-ul paralel", adică: Ponta. Aceste voturi au înclinat balanţa iar Ponta are acum o fereastră de oportunitate dar s-ar putea să fie o greşeală vizita la Cluj.

Erdogan minte de îngheaţă deşertul: " Noi nu avem o problemă cu fraţii noştri kurzi". A atacat zona siriană, populată de kurzi, de frică să nu-şi facă kurzii un stat din care mare majoritate ar fi pe "actualul" teritoriu turc. Am zis "actualul" pentru că în orice parte a Turciei ar săpa arheologii ar da de vestigii arheologice ale unor populaţii ne‑turce.

Degeaba s-a supărat Erdogan că Uniunea Europeana i-a zis cotropitor pentru că a atacat kurzii , aşa au fost turcii totdeauna: cotropitori. Acum, atacarea kurzilor au numit-o : operaţiunea "Izvorul Păcii". Poate că va exista vreodată şi o contraoperaţiune nu numele de cod : Constantinopole …

Putin regretă că a dat nord‑estul Siriei la turci pentru că kurzii se retrag din calea armatei turce lăsând prizonierii din Statul Islamic să fugă. Mulţi sunt originari din Caucaz şi fostele republici sovietice din Asia Centrala şi se vor întoarce acasă să arate ce au învaţat.

Christophe Dridi, director general Automobile Dacia : "Întrebarea nu e dacă vom lansa o Dacia electrică sau hibridă, ci când " Adevarata întrebare este : Amânarea este cea mai îngrozitoare formă a negării ?

Dupa ce americanii i-au trădat pe kurzi, Trump voia să medieze conflictul dintre kurzi şi turci dar turcii nu au acceptat pentru ca ei vor un genocid.

Au avut loc proteste la Kiev dupa înţelegerea preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski cu Moscova, prin care ar putea garanta autonomie teritoriilor din estul Ucrainei. Singura diferenţă faţă de Transnistria sau Abhazia este că în Donbassul ocupat temporar se aud împuşcături, zice Zelenski.

Iohannis : "Sectorul digital este marea revelaţie a economiei româneşti. În ultimul deceniu, industria IT&C a ajuns la 6% din PIB într-un timp record"

Ediţie Săptămânală : 20 Octombrie 2019

Epidemia următoare de gripă va fi mai violentă. Vaccinurile sunt deja în farmacii ( deşi, în cantităţi insuficiente), le recomandăm pe cele care au în denumire "tetra" , adică pe cele care au virus viu inactivat în formă tetravalentă.

Erdogan a declarat că are acordul Rusiei pentru extinderea operaţiunii turce în Siria. Nu ştim cine se îndoia de aceasta …

Marele învins din războiul turco‑kurd este Trump, pentru ca a abandonat aliatul kurd iar retragerea trupelor americane a fost un cadou pentru Assad şi Putin.

Erdogan a pierdut războiul: kurzii îşi vor păstra autonomia, dar unităţile lor militare îşi vor pierde independenţa şi vor fi înglobate în corpul 5 al armatei siriene. Assad şi Putin vor obţine controlul complet al Siriei.

Boris Johnson a trimis la Bruxelles o cerere de prelungire a termenului pentru Brexit.

UE pierde anual cel puţin 50 de miliarde euro din cauza fraudelor cu TVA.

64% dintre angajaţi acordă o încredere mai mare unui robot decât managerului lor ,conform unui studiu al Oracle.

În UE, cele mai multe persoane traficate sunt din România. 73% din victime sunt femei, majoritatea din mediul rural.

Acţiunile Renault s-au depreciat după ce francezii şi-au revizuit în scădere ţintele de venituri şi profit ,anaticipând scăderea vânzărilor.

Fostul şef al SRI, Virgil Măgureanu: Rusia primeşte de la Bucureşti aceleaşi informaţii ca pe vremea lui Ceauşescu.

A fost decretată stare de urgenţă la Santiago de Chile în urma protestelor violente, după scumpirea biletelor de metrou.

Arad este în cărti pentru noua uzină Volkswagen dupa amânarea deciziei de a construi în Turcia, datorată atacului turcilor asupra kurzilor din Siria.

Ediţie Săptămânală : 27 Octombrie 2019

Trecerea la ora de iarnă s-a facut în noaptea trecută. Ora 4 a devenit ora 3 .

România este pe locul 5 în topul Airbnb al destinaţiilor turistice pentru 2020.

Ursula von der Leyen: "Singurul candidat de comisar european care lipseşte este cel al României".

Tesla a devenit cea mai valoroasă companie auto din Statele Unite, valoreaza 53 de miliarde de dolari, devansând General Motors.

Victor Ponta: "Nu voi vota guvernul Orban. Puteţi să îmi faceţi un nou dosar penal"

Rusia va face la începutul lui noiembrie noi teste pentru a vedea dacă noua reţea de internet "suveran" RuNet va funcţiona deconectata de la reţeaua globală. Maica Rusia se izolează tot mai mult.

Economia colaborativă va deservi din ce în ce mai multe domenii, pe măsură ce tehnologia avansează, prin aplicaţii de freelancing , prin aplicaţii care pun în legătură pe cei care au ceva de oferit, cu cei care au nevoie de acel bun.

Bulgaria va scăpa de MCV, România nu! Politicienii ar trebui să‑şi facă harachiri! A, dar nu avem samurai , doar baroni …

Balşoi turist la Moscova în repetate rânduri, Orlando Teodorovici, a primit ordin să-l atace pe generalul Nicolae Ciuca.

Încă un pădurar a fost împuşcat de hoţii de lemne. Hoţii au rude în procuratură aşa că în raport se va scrie că s-a împuşcat singur.

Petre Daea a plecat în Japonia să înveţe pescuitul cu cormorani de la pescarii japonezi. Cine s-ar fi gandit la asta ?

Mersul trenurilor nu se modifică odată cu trecerea la ora de iarnă dar la ora sosirii se va scrie : ajunge … când ajunge !

Ediţie Săptămânală : 3 Noiembrie 2019

Iohannis: "Abia acum începem să scăpăm de comunism. PSD-ul ne-a ţinut ca şi cum am fi avut o piatră de moară legată de gât!" Cu tot respectul dar să nu fugim de dracul şi să dăm de taic‑sau !

Vortexul polar va fi înlocuit de un aer tropical în România.

Rusia a invitat Albania şi Macedonia de Nord să adere la Uniunea Eurasiatică.

Der Spiegel despre pădurarii din România : Cine tulbură afacerea tăierilor ilegale de lemn îşi riscă viaţa.

Primăria Capitalei are bani de dat pe reclame, a plătit 5.000 reclame pe posturile Tv.

Putin a fost păcălit să stea între turci şi kurzi, în timp ce Trump, care iniţial a promis să-şi retragă trupele din zonele fierbinţi, a dat ordin trupelor americane să protejeze petrolul din Siria.

Ludovic Orban: Preluăm ţara într-un moment extrem de dificil. Dezastrul este mult mai mare decât pare. Dezastruasa moştenire …

Black Friday în România se pare că va depăşi 1,2 miliarde de lei, estimează PayU şi peste 10 milioane de produse vândute.

Angajaţii de la Stat se plâng de sarcinile dificile şi extenuante … Le recomandăm să se angajeze la privat. Ca să fie clar: campionul la jocul Solitaire este un angajat de la stat !

Paleologu: Mi se pare o teribilă ironie a sorţii să ne trezim cu acelaşi Victor Ponta de care am vrut să scăpăm. Nu numai că n-am scăpat dar acesta face jocurile. Rien ne va plus! …

Viorica Dancilă:"Nu a fost înca respins comisarul european". Încă …

Cele mai mari 7.000 de companii Din Bucureşti au afaceri cumulate de 78,3 mld. euro

S‑a inversat trendul la telefoanele mobile. Nu se mai miniaturizează ci devin tot mai mari, mai grele, mult mai puternice şi dotate cu inteligenţă artificială numită pe scurt AI. AI este un fel de big brother dar mult mai deştept şi dornic de învatatură.

Ediţie Săptămânală : 10 Noiembrie 2019

Guvernul Orban a trecut de votul Parlamentului, cu 240 de voturi dar pentru aceasta serviciile secrete au sacrificat câţiva "acoperiţi" care au votat altfel de cum le cerea Ponta.

Mihai Tudose: "Stau în Pro România şi aştept să plece Ponta. Probabil după ce termină să îi dea pe toţi afară, se dă şi pe el. Va îngropa partidul!"

Săptămâna trecută Putin l-a vizitat pe prietenul Orban la Budapesta ,săptămâna aceasta Erogan l-a vizitat de Orban ca să-i transmită mesajele prietenului Putin. 3 prieteni care se felicită reciproc cu ocazia fiecărei lovituri date democraţiei sau libertăţilor cetăţeneşti.

Premierul Orban a făcut deja febra musculară de la semnat demisii ale sinecuriştilor de o anumita culoare politică. 38 de secretari de stat şi consilieri au fost daţi afară din guvern.

Klaus Iohannis a declarat că fostul Guvern a lăsat la finalul lunii octombrie un deficit bugetar de 29 miliarde lei, însemnând 2,8% din PIB.

Preşedintele francez Emmanuel Macron: "suntem pe punctul de a asista la moartea cerebrală a NATO", explicându‑şi opinia prin dezangajarea SUA şi comportamentul aberant al Turciei.

Comisia Europeană estimează încetinirea creşterii economiei româneşti până la 3,3% în 2021.

Leonardo DiCaprio a postat pe Instagram imagini din Bucureşti, de la Marşul împotriva defrişărilor ilegale

Au fost epuizate stocurile de lighene dupa ce Ministrul Economiei a anunţat că RADET este la un pas de faliment şi nu va mai avea cine să furnizeze apă caldă în Bucureşti.

Preşedintele american a acceptat să plătească două milioane de dolari pentru a opri urmărirea în justiţie drept daune-interese pentru folosirea fundaţiei sale ca instrument politic. Procurorul statului New York a afirmat că Donald Trump a folosit această organizaţie în scopuri personale şi nu pentru acţiuni de caritate.

Ministrul Educaţiei anunţă schimbarea manualelor "stufoase" şi reducerea numarului de ore pentru elevi.

Kristalina Georgieva, directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI): "Datoria globală a atins nivelul record de 188.000 de miliarde de dolari, aproximativ 230% din PIB-ul mondial. Datoria publică în economiile avansate este la un nivel care nu s-a mai înregistrat de la al doilea război mondial. În ţările emergente, datoria publică este la un nivel asemănător celui de la criza datoriilor din 1980."

Moise Guran : "Eu o cunosc bine pe Firea pentru că am fost colegi, am fost producător câţiva ani de zile, acum 15 ani. Este un alt Dragnea, un Dragnea cu fustă."

Ediţie Săptămânală : 10 Noiembrie 2019

Românii sunt aşteptaţi să voteze la alegerile prezidenţiale 2019 care au loc astăzi, 10 noiembrie 2019.

Guvernul Orban a trecut de votul Parlamentului, cu 240 de voturi dar pentru aceasta serviciile secrete au sacrificat câţiva "acoperiţi" care au votat altfel de cum le cerea Ponta.

Mihai Tudose: "Stau în Pro România şi aştept să plece Ponta. Probabil după ce termină să îi dea pe toţi afară, se dă şi pe el. Va îngropa partidul!"

Premierul Orban a făcut deja febra musculară de la semnat demisii ale sinecuriştilor de o anumita culoare politică. 38 de secretari de stat şi consilieri au fost daţi afară din guvern.

Klaus Iohannis a declarat că fostul Guvern a lăsat la finalul lunii octombrie un deficit bugetar de 29 miliarde lei, însemnând 2,8% din PIB.

Preşedintele francez Emmanuel Macron: "suntem pe punctul de a asista la moartea cerebrală a NATO", explicându‑şi opinia prin dezangajarea SUA şi comportamentul aberant al Turciei.

Comisia Europeană estimează încetinirea creşterii economiei româneşti până la 3,3% în 2021.

Leonardo DiCaprio a postat pe Instagram imagini din Bucureşti, de la Marşul împotriva defrişărilor ilegale

Au fost epuizate stocurile de lighene dupa ce Ministrul Economiei a anunţat că RADET este la un pas de faliment şi nu va mai avea cine să furnizeze apă caldă în Bucureşti.

Preşedintele american a acceptat să plătească două milioane de dolari pentru a opri urmărirea în justiţie drept daune‑interese pentru folosirea fundaţiei sale ca instrument politic. Procurorul statului New York a afirmat că Donald Trump a folosit această organizaţie în scopuri personale şi nu pentru acţiuni de caritate.

Ministrul Educaţiei anunţă schimbarea manualelor "stufoase" şi reducerea numarului de ore pentru elevi.

Kristalina Georgieva, directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI): "Datoria globală a atins nivelul record de 188.000 de miliarde de dolari, aproximativ 230% din PIB-ul mondial. Datoria publică în economiile avansate este la un nivel care nu s-a mai înregistrat de la al doilea război mondial. În ţările emergente, datoria publică este la un nivel asemănător celui de la criza datoriilor din 1980."

Moise Guran : "Eu o cunosc bine pe Firea pentru că am fost colegi, am fost producător câţiva ani de zile, acum 15 ani. Este un alt Dragnea, un Dragnea cu fustă."

Săptămâna trecută Putin l-a vizitat pe prietenul Orban la Budapesta ,săptămâna aceasta Erogan l-a vizitat de Orban ca să-i transmită mesajele prietenului Putin. 3 prieteni care se felicită reciproc cu ocazia fiecărei lovituri date democraţiei sau libertăţilor cetăţeneşti.

Ediţie Săptămânală : 17 Noiembrie 2019

Guvernul instalat la Chşinau poate fi numit guvernul consilierilor lui Dodon. Despre consilieri se spune : Cei care ştiu fac! , cei care nu ştiu îi consiliază pe alţii … Consilierii aceştia sunt, de fapt, nişte marionete. Şi România are partea ei de vină în această poveste cu rusofili sau filoruşi sau pupincurişti de ruşi.

Dodon şi-a desemnat ca premier propriul consilier, pe Ion Chicu, cel care acuza UE de "dezastrul" în care a ajuns Republica Moldova. Reamintim că Ion Chicu a fost ministru al Finanţelor în guvernul Filip, cel controlat de oligarhul Plahotniuc. Şi restul miniştrilor sunt controlaţi de Dodon. Acum o să se dea liber la şmecherii sub privirea oblăduitoare a Moscovei, care îşi va vedea de obsesia cu federalizarea.

Poate România ar trebui să admită ca istoricul rus Mark Solonin are dreptate când spune : Când e vorba de Rusia, n‑o crede, nu‑i cere nimic şi nu arăta că ţi-e frică de ea.

Fostul ministru al Justiţiei, Tudorel Toader se pare că îşi va pierde funcţia de titular în Comisia de la Veneţia. Cine a facut "ievaluare" de "ievaluare" va pieri!

Pentru a 10 lună consecutivă, România înregistrează cea mai mare inflaţie din U.E iar deficitul pe primele nouă luni a ajuns la 12,3 miliarde de euro.

Viorica Dancilă a promis că va vorbi în engleză de o să o doară mâinile.

Baieţii cu ochi albaştri joacă contra lui Iohannis. S-ar putea să schimbe datele problemei, ajutaţi de absenteism.

Iarna aceasta va fi mai caldă decât media zic unii , România, lovită de cea mai grea iarnă din ultimii 30 de ani zic alţii. Adevărul va fi undeva la mijloc …

Donald Tusk către Emmanuel Macron: "Rusia nu este partenerul nostru strategic, ci PROBLEMA noastră strategică "

Ministrul Virgil Popescu spune că nu va fi adoptată nicio ordonanţă sau vreun proiect de lege "pentru deblocarea investiţiilor din Marea Neagră" înainte de a exista un consens politic pe această temă.

Sindromul Black Friday a lovit din nou şi a avut simptome mai grave în acest an!

Mai mulţi lideri USR au cerut demisia lui Dan Barna dupa rezultatul de la alegeri. Părerea noastră este că Barna ar trebui să retragă în pustii pentru că a propulsat-o pe Viorica Dancilă în turul doi.

Suspectam că Viorica Dăncila a fost hipnotizată să se creadă un mare om politic. Facem pariu că hipnotizatorul vorbeşte şi ruseşte.

Ediţie Săptămânală : 24 Noiembrie 2019

Klaus Iohanis şi Viorica Dăncilă se confruntă în cel de‑al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din Romania: 24 noiembrie 2019.

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu, la întâlnirea cu omologul său francez: "Din perspectiva României, NATO nu e în criză".

Toţi vecinii României sunt conduşi de guverne pro‑ruse sau au presedinti pro‑rusi : Republica Moldova, Bulgaria, Serbia, Ungaria şi chiar Ucraina unde zvonuri din presă spun că Zelenski a acceptat recent să se întâlnească cu Putin în Kazahstan.

În aşteptarea întlnirii preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski cu omologul său rus Vladimir Putin ,mii de persoane au manifestat în centrul Kievului împotriva unei "capitulări" în faţa Rusiei.

Omul de afaceri maltez Yorgen Fenech dispune de informaţii despre asasinarea jurnalistei malteze Daphne Caruana Galizia iar unele media şi familia jurnalistei îl prezintă ca pe un posibil comanditar al omorului. Acesta cere imunitate judiciară pentru a spune poliţiei ceea ce ştie despre asasinat. Reamintim că jurnalista asasinată îl acuzase pe premier că ar fi făcut din Malta o "insulă mafiotă".

Dan Barna rămâne la conducerea USR în urma scrutinului intern.

Mevlut Cavusoglu, ministrul de Externe al Turciei a declarat public susţinerea Turciei pentru actualul regim din Iran. Turcia mai este în NATO sau nu ? Sau mai este înca în NATO dar a luat rău pe arătură ?

Mesaje prin care se cere demisia lui Tudorel Toader au apărut pe clădiri din Iaşi şi pe poarta locuinţei acestuia.

A început de ieri să cadă câte un urs pe strada ... lovit de autovehicule.

Surpriză , Preşedintele Serbiei, un apropiat al lui Putin, denunţă public acţiuni ale spionajului rus.

Letonia a anunţat că a suspendat difuzarea a nouă posturi de televiziune în limba rusă controlate de omul de afaceri rus Iuri Kovalciuk "bancherul" lui Vladimir Putin.

Donald Tusk a fost ales preşedintele celui mai important partid european, Partidul Popular European.

Kissinger: "Războiul comercial cu China se poate transforma într-un război real".

Ancheta cu privire la formarea unui cartel în industria auto pentru fixarea preţurilor la oţel s‑a finalizat cu amenzi de 100 de milioane de euro. BMW va plăti statului german 28 de milioane de euro , Daimler va plăti 23.5 milioane de euro iar Grupul Volkswagen probabil 48.5 de milioane de euro.

România are, acum, doua înalte porţi : NATO (înalta poarta pentru probleme de securitate) şi UE (înalta poartă pentru probleme comerciale). Înalta poarta de la Kremlin unelteşte, şi ea, de zor.

Ediţie Săptămânală : 1 Decembrie 2019

La mulţi ani, România!

De Ziua Naţională a României, ne mândrim cu o economie în creştere, în ciuda neajunsurilor datorate politicului , fiscalitaţii şi infrastructurii precare.

PSD vrea să se ascundă sub un alt nume şi o altă culoare dar va schimba culoarea siglei nu naravul.

Eugen Teodorovici: O juntă politică a preluat controlul în PSD. De la alta juntă politică zicem noi.

Ponta, care se şi vedea şeful alianţei dintre PSD şi Pro Romania "va mai vinde iluzii până la parlamentare când pragul de 5% va fi de neatins" zice Tudose. Chiar nu ştim de ce i se spune Micul Titulescu.

Primăria doammei Gabrielei Firea aprinde 10 milioane de beculeţe în cel mai scump Târg de Crăciun organizat vreodată în Bucureşti. Beculeţele sunt fabricate în Turcia ?

Băsescu: "PNL şi USR câştigă alegerile locale!"

Fostul preşedinte Ion Iliescu nu s-a prezentat vineri la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde este programat primul termen în camera preliminară în dosarul "Revoluţiei", în care este acuzat de infracţiuni contra umănitaţii.

Ministrul de Finanţe, Florin Citu, a declarat că preferă ca eliminarea pensiilor speciale să se facă prin proiect de lege dezbătut şi aprobat de Parlament.

Teroristul de de pe London Bridge a fost atacat de un bucatar polonez cu un dinte de narval, la fel ca bucătarul român Florin Morariu, tot la Londra in 2017, care a folosit făcăleţul. Sugeram poliţiei londoneze să înfiinţeze o grupă anti‑tero formată din bucătari.

Merkel s‑a răstit la Macron : "M‑am săturat să tot lipesc cioburile" Divorţul Frexit ‑ Gexit este foarte periculos.

Horia Constantinescu, fostul preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), a declarat: "Sunt inspectori care iau şpagă 30% ca să nu dea amenzi!"

Ion Iliescu s-a chinuit ,ieri, toată ziua să le explice unor agenţi GRU (agenţia de informaţii externe a Armatei Ruse) că nu el este vinovat de căderea PSD.

Ediţie Săptămânală : 8 Decembrie 2019

Doamna Firea se aşteaptă să primească premiul Nobel dupa ce a descoperit Paradoxul cuantic denumit: Schroedinger‑Firea, Interpretarea Bucureşti , care spune că apa din calorifer poate fi concomitent rece şi caldă.

Arhiepiscopia Bucureştilor a distribuit, începand de săptâmana trecută, 955 de exemplare din Noul Testament cu Psalmii în principalele spitale din Bucureşti. Gurile rele zic că era scrisă şi o dedicaţie : "Voi, cei care intraţi lăsaţi orice speranţă" (Lasciate ogni speranza, voi ch'intrate) , parafrazându‑l pe Dante Alighieri.

Crucea Roşie Română anunţă campania "Apel umanitar pentru Albania". Se pot face donaţii de 2 euro prin SMS la numarul 8826 în toate reţelele de telefonie mobilă.

Preşedinţii rus şi ucrainean se întâlnesc luni la Paris, sub patronaj franco‑german, pentru a relansa negocierile de pace în estul Ucrainei.

Rusia şi–a exprimat preocuparea faţă de activităţile spaţiale anunţate de NATO.

Iohannis a criticat PNL pentru că a primit foşti PSD-işti în partid: "Tot traseism se numeşte"

Ucraina vrea să construiască un zid la graniţa cu zonele separatiste pro‑ruse. Pe partea dinspre Ucraina vor fi casete cu drone … multe drone.

Ministrul de externe al României ,Bogdan Aurescu, a anunţat guvernul de la Chişinău că "sprijinul României, inclusiv financiar, nu va putea continua în parametrii preconizaţi, urmând a fi reorientat, în funcţie de acţiunile concrete ale noului Guvern"

Potrivit rezultatelor PISA, performanţa sistemului de învăţământ în România a scăzut dramatic.

Nu ştim care este echivalentul testelor PISA pentru profesori dar credem că acestea ar arăta unde este problema.

Funeriu zice că Mafia sindicatelor din educaţie este responsabilă de dezastrul testelor PISA.

Adina Florea a renunţat la şefia secţiei speciale după ce noul preşedinte interimar al PSD, Marcel Ciolacu a anuţat retragerea sprijinului politic.

Donald Tusk: "Brexit reprezintă una dintre cele mai spectaculoase greşeli din istoria Uniunii Europene".

Klaus Iohannis s‑a schimbat dupa câştigarea alegerilor. Cârcotaşii zic că s‑a operat la limbă. O să ajungem să zicem: "dar mai mergeţi pe munte domnule preşedinte că ne‑am săturat de atâtea conferinţe de presă".

Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) plus Rusia au ajuns la un acord de principiu pentru reducerea producţiei de petrol, pentru a evita stocurile excesive, valabil pentru primul trimestru al anului 2020.

Rusia are un PIB cam cât statul New York, deci nu e un jucator major pe partea economica dar mai încearcă să se dea mare pe partea militara într‑o cacealma care nu mai păcăleşte pe nimeni. Acum plăteşte pentru agresiuni şi rapturi teritoriale pe care le‑a provocat aproape tuturor vecinilor săi de la vest care acum s-au unit sub umbrela NATO, aproape toţi.

Peste 30.000 de angajaţi din industria auto românească produc piese pentru motoarele termice sau componente care nu mai există la maşinile electrice, cum ar fi cutia de viteze, filtrul de aer şi ulei sau sistemul de evacuare a gazelor de eşapament.

Studii recente au arătat că declinul veniturilor muncitorilor se datorează în cele mai multe dintre ţările bogate profiturilor exorbitante ale proprietarilor de locuinţe şi nu oamenilor de afaceri.

Anunţăm că Ediţia din 15 Decembrie 2019 nu va apărea. Mulţumim pentru înţelegere.

Ediţie Săptămânală : 22 Decembrie 2019

Camera Comunelor a votat planul premierului Boris Johnson de ieşire din UE pe 31 ianuarie 2020.

Iohannis, dupa jurământ: "Toate instituţiile statului trebuie să treacă printr-un riguros proces de modernizare"

Extrădarea profesoarei de origine turcă din Bucureşti, cerută de autorităţile regimului Erdogan, a fost respinsă de un judecător de la Curtea de Apel Bucureşti.

Grupul PSA ( Peugeot, Citroen şi Opel) a anunţat fuziunea cu Fiat ‑ Chrysler

Procurorii DIICOT încep audierile în dosarul privind falsificarea din 2012 şi până acum a examenelor de licenţă din Universitatea privata Spiru Haret. "Vaporul cu diplome" nu o să mai acosteze niciodată …

Facebook a recunoscut că strânge informaţii despre locul unde se află fiecare dintre utilizatorii săi indiferent dacă au activat sau nu geolocalizarea.

Liviu Dragnea a pierdut definitiv procesul prin care a cerut dizolvarea PSD.

Preşedintele Asociaţiei "21 Decembrie", Teodor Mărieş: "Dacă a curs sânge de Voican în Piaţa Universităţii, e un semn bun", dupa ce un protestatar i‑a spart capul lui Voican cu o cârjă.

Bloomberg: Jumătate din cei mai bogaţi oameni din Europa de Est provin dintr‑un grup care era apropiat de Partidul Comunist şi au beneficiat de pe urma privatizărilor.

Organizaţia Naţiunilor Unite prezice că populaţia Europei Centrale şi de Est va scădea rapid în următorii treizeci de ani.

România a depaşit Portugalia (la PIB‑ul nominal) dar încheie 2019 cu deficit bugetar mare, cu ratingul de ţară coborât, cu datorii staţionare la 35 % din PIB şi creştere de 4.6% .

Europa nu înţelege că războiul comercial cu China se desfaşoară ca un joc de GO, chinezii capturează companii europene, porturi, zone întregi de la periferia Europei, lupta pe frontul 5G şi închid tot mai multe grade de libertate.

Ediţie Săptămânală : 29 Decembrie 2019

Administraţia Naţională de Meteorologie: În ultimele zile ale anului va ninge în mare parte din ţară, inclusiv în Bucureşti.

Datorita Desecretizării rapoartelor CIA, aflăm că Frontul Salvării Naţionale (FSN), condus de Ion Iliescu, a solicitat sprijin de la cei ce au lucrat în cadrul fostului Departament al Securităţii Statului, DSS.

Englezii si danezii au realizat, pentru prima oară, teleportarea cuantică între doua procesoare ale unor calculatoare diferite fără ca cele doua calculatoare să fie conectate fizic sau electronic. Teleportarea informaţiei a fost posibilă graţie fenomenului numit inseparabilitate cuantică.

Dacia Sandero, cu un motor turbo de 1.6 litri, 265 de cai putere cu tracţiune 4x4, atacă Raliul Monte Carlo în ianuarie 2020.

Recep Erdogan a prezentat prima maşină electrică , care urmează să intre producţie în 2022, construită sută la sută în Turcia. De acest proiect se va ocupa consorţiul Turkey's Automobile Initiative Group (TOGG), înfiinţat în 2018 de cinci grupuri industriale: Anadolu Group, BMC, Kok Group, Turkcell şi Zorlu Holding. Nu comentăm decât că Erdogan pozează în despot luminat.

Ministerul rus de Externe a declarat că proiectul de construire a gazoductului Nord Stream 2 "nu priveşte pe nimeni în afara ţărilor care sunt implicate în acest proiect din punct de vedere geografic sau financiar"

Putin a acuzat Polonia că a încheiat o înţelegere cu Hitler,în ajunul celui de‑Al Doilea Război Mondial. Polonezii au ripostat: URSS a fost între 1939 şi 1941 un aliat al Germaniei lui Adolf Hitler. Noi zicem că mai mult de atât , URSS condusă de Stalin şi Germania nazistă şi‑au împartit Europa de Est, printr‑un protocol secret al Pactului Ribbentrop-Molotov semnat la 23 august.

Toate ziarele locale din Ungaria au publicat pe prima pagină, în Ajunul Crăciunului, un interviu cu premierul Viktor Orban, cu acelaşi titlu şi aceeaşi fotografie a acestuia. Iliberal sau iDictator ?

Elena Vijulie : "Pensiile speciale sunt moştenirea cea mai costisitoare şi mai cinică a regimului comunist, menţinută de toate partidele, post 1989, pentru a‑şi fideliza mai ales instituţiile de forţă. Pensiile speciale sunt acordate numai instituţiilor de forţă"

Forţele navale chineze, ruse şi iraniene vor începe manevre militare comune în Oceanul Indian şi în Marea Omanului.

Gradul de îndatorare (raportul între datorii şi capital) a firmelor din România este cel mai ridicat la nivel european: 196,3%

Financiar Times prezice dispariţia cardurilor bancare în următorii 10 ani, deoarece din ce în ce mai mulţi oameni folosesc tehnologia NFC (Near Field Communications), ce permite efectuarea plăţilor cu telefonul mobil.

Guvernatorul Mugur Isărescu susţine că economia României nu este nici în prăpastie, nici la marginea prăpastiei însa deficitul bugetar, deficitul de cont curent, creşterea nesustenabilăă a consumului şi piaţa tensionată a muncii sunt vulnerabilităţile economice actuale.

Propuneti un link : corneliaanasandu@yahoo.com

 |  Contact  |  Reclame  |  Promotii  |  FAQ  |